Inici

Teatre: ‘Hamlet dramaturg’. Agrupació Teatral La Farsa

Cartell Hamlet dramaturg Farsa
Ampliar en una finestra emergent
L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga pujarà a l’escenari del Teatre Municipal per a presentar una revisió del text Hamlet dramaturg de l’autor berguedà, Ramon Vinyes. Han passat trenta-quatre anys des que La Farsa va interpretar aquesta obra per primera vegada i ara, un planter de tretze actors i actrius han recuperat el text per a fer-ne una versió actualitzada. Les funcions es faran els dies 21 i 22 d’octubre, a 2/4 de 10 del vespre i a les 6 de la tarda, respectivament. Les entrades ja són a la venda (www.lafarsa.cat) i costen 8€. L’actuació s’inclou dins de la programació estable del Teatre Municipal que ha impulsat l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

Presentació de l'obra:

Nosaltres tenim clar el que som: un grup de berguedans, aficionats i apassionats pel teatre, pel bon ambient i pels sopars post-assajos. El repte d’adaptar un text clàssic d’un savi de casa com és Ramon Vinyes, ha acabat sent quelcom molt més profitós i lúdico-festiu del que ens pensàvem.

“Em proposo fer el més perillós que avui es pot ser: salvar la meditació, el dubte, la llibertat d’ésser qui s’és, el dret de discrepar...”conclou el propi Hamlet de Vinyes, a l’obra. Hem intentat endinsar-nos al seu món sense haver renunciat a ésser qui som: un grup d’amics disposats a jugar una estona fent teatre. Volem ser el caràcter de la Sofonisba, la senzillesa del Peret, la saviesa del Professor Pausànies, l’elegància de la Letícia del Roserar, l’astúcia de la Camèlia, la naturalitat de la Dona de la Llet, la xafarderia de la Dona del Carbó, l’enamorament del fabricant de Torrons, l’enginy de l’Inventor de Joguines, el panxacontentisme de l’Ombra, la passió del Gerent i la fragilitat de La Veu. I volem ser com Hamlet, que finalment “sap el que és i el que ha d’ésser”. I és potser per això que no acaba deixant indiferent a ningú. Potser és aquest el motiu pel que Ramon Vinyes li va voler dedicar aquest particular homenatge: Hamlet Dramaturg.
Ser o no ser?
Som. I serem.

Fitxa tècnica i artística:

Repartiment:

Hamlet Roldós: Marc Corominas
Sofonosba: Lourdes Sensada
Sr. Peret: Jordi Alberich
Professor Pausànies: Albert Cols
Letícia del Roserar: Eva Corominas
Fabricant Evarist Bernardí: Roger Calsina
L’inventor de Joguines: Marc Pujals
L’ombra: Josep Sabata
El Gerent: Josep Pla
La Veu: Arnau Borràs

Direcció: Francesc Marginet i Marc Marginet

Cartell i programa de mà: Pol Casadesús i Marta Pont

Data:
Lloc:
Teatre Municipal de Berga

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga