Inici

La peça del mes: “Improperis”. Àgora Cultural Berga

Cartell 'Improperis' peça del mes de març de 2018
Ampliar en una finestra emergent 'Improperis' és 'La peça del mes' del projecte 'àgora cultural Berga'
El projecte ‘àgora cultural Berga’ posa en marxa “La peça del mes”. Es tracta d’una exposició mensual per a redescobrir elements que formen part del patrimoni històric i artístic de la ciutat. En aquesta ocasió, el Museu Comarcal del Berga mostrarà els “Improperis” que són la representació iconogràfica del patiment de Jesús que acompanyaven la processó de Divendres Sant a Berga. La mà de la bufetada és una mostra d’aquests símbols que pertanyien a la congregació dels Dolors de la parròquia de Santa Eulàlia de Berga. Els objectes que formen part de la col·lecció “Improperis” s’exposaran al vestíbul del Museu Comarcal de Berga del 2 de març al 6 d’abril.

El divendres, 9 de març, es realitzarà una xerrada per conèixer amb més detall les peces exposades. Neus Forés, mestra llicenciada en Psicologia, serà l’encarregada de portar a terme la conferència que es farà a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga, a 2/4 de 8 del vespre. La conferència finalitzarà amb el repartiment d’una postal col·leccionable de “La peça del mes”.

El primer divendres de cada mes es realitzarà el canvi d’exposició de “La peça del mes”, mentre que el segon divendres del mes es farà la conferència per ampliar el coneixement sobre els objectes de la mostra.

L’exposició és d’entrada lliure i estarà oberta en horari d’atenció al públic, de dilluns a dissabte, de 10 del matí a 2 del migdia. L’edifici també es mantindrà obert les tardes de divendres a diumenge, de 5 a 8 i el diumenge, d’11 del matí a 2 del migdia.
Data:
Lloc:
Museu Comarcal de Berga (Carrer dels Àngels, 7)

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga