Inici

‘Ruta dels molins de la riera de Metge’. Àgora Cultural Berga

Cartell 'La Maixerina' la peça del mes agost 2018
Ampliar en una finestra emergent
El projecte ‘àgora cultural Berga’ et proposa una ruta per conèixer la ubicació i els usos dels antics molins de la riera de Metge. Es tracta d’una activitat inclosa dins de ‘La peça del mes’, una iniciativa que pretén donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat de Berga a través de l’exposició de peces i la realització de conferències per difondre el coneixement d’aquells objectes que formen part del passat i la història de la ciutat. La visita serà gratuïta i comptarà amb les explicacions de l’historiador berguedà i regidor de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez. La ruta es farà el divendres, 24 d’agost, i el punt de trobada serà al carrer de Pinsania (davant de Cal Diumenge), a les 19:30h.

D’altra banda, el Museu Comarcal de Berga acull l’exposició de la nova peça del mes que es podrà veure al vestíbul de l’equipament del 3 d’agost al 6 de setembre. Es tracta de la Maixerina o Berguedana, una màquina de filar cotó construïda al final del segle XVIII i principis del XIX pels germans Farguell i Montorcí, fusters berguedans coneguts com els maixerins. Els visitants tindran l’oportunitat de veure una maqueta de la berguedana realitzada per Ramon Corominas Camp i una llançadora tèxtil.

Aquestes dues iniciatives formen part del projecte ‘àgora cultural Berga’ promogut pel Museu Comarcal de Berga i la regidoria de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga.

Consulta tota la informació sobre àgora cultural Berga en aquest enllaç.
Data:
Lloc:
Pinsania (davant de Cal Diumenge)

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga