Inici

Carnaval Animal

Cartell 'Carnaval Animal' 2019
Ampliar en una finestra emergent Cartell 'Carnaval Animal' 2019
Del 28 de febrer al 6 de març, Berga acollirà el ‘Carnaval Animal’. El lema triat per la festa d’aquest any convida als i les participants a endinsar-se al món animal per uns quants dies. Per això, l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de diverses entitats berguedanes, ha programat un seguit d’activitats ambientades, de caire festiu, i aptes per tots els públics:

Dijous, 28 de febrer:

20:00h BOTIFARRADA popular a càrrec de l'associació de veïns de La Pietat, a la plaça del Forn. Amenitzarà la vetllada el grup musical Format 3.
L'esdeveniment té les places limitades.
Preu: 3€ (els tiquets s'han de comprar de manera anticipada entre el 19 i el 28 de febrer a l’Oficina de Turisme -Carrer dels Àngels, 7-, a l’Oficina Jove del Berguedà -Carrer Pere III, 5-, o a Cal Negre -Plaça de Sant Joan, 16-).

Divendres, 1 de març:

16:30h
GRAN BALL DE CARNAVAL amb Dolfi, al Casal Cívic (antic Casal de la Gent Gran). Hi haurà premis per a les millors disfresses.

19:30h MASTER CLASS DE ZUMBA, a càrrec d'El Tossalet, al Pavelló Vell.

Dissabte, 2 de març:

11:00h ACTIVITATS I GIMCANA ANIMAL, a la plaça de Sant Pere i a l'entorn del Barri Vell, amb la col·laboració de diverses entitats. Els nens i nenes que hi participin rebran un petit obsequi. Us animem a venir-hi disfressats i disfressades d'animals!

12:00h ARRIBADA I CERCAVILA DE LA FAMÍLIA REIAL ANIMAL, des de la plaça de Sant Pere fins a la plaça de Sant Joan, amb ZeBRASS Marching Band.

13:00h LECTURA DEL PREGÓ i animació amb ZeBRASS Marching Band, a la plaça de Sant Joan.

16:00h CONCENTRACIÓ DE LA RUA de Carnaval davant de 'Cal Tonillo', situat a la cruïlla entre la carretera de Sant Fruitós i el carrer del Roser. Els primers llocs de la rua estaran reservats per les comparses infantils.
INSCRIPCIÓ al concurs de la rua EXCLUSIVAMENT a través d'Internet (http://ajberga.cat/ajberga/noticies/detall.php?apartat=¬icia=2187) fins al divendres 1 de març a les 15h. Les comparses i les carrosses inscrites hauran de recollir els números d'inscripció el divendres 1 de març a les 20h a l'Ajuntament de Berga.

17:00h INICI DE LA RUA des de 'Cal Tonillo'. Seguirà pel carrer del Roser, la Plaça de la Creu, la Ronda Moreta, i acabarà a la plaça de Viladomat, on l''speaker' Pep Graus rebrà als i les participants. Durant la rua hi haurà dos jurats: un d'incògnit itinerant, i un d'estàtic situat a Cal Calderer (davant del Mercat Municipal). També hi haurà un Punt Lila itinerant. Es dispensarà de manera gratuïta aigua i fruita a les comparses.

19:30h FESTA DEL CONFETI amb Dani Magyk, a la carpa del Vall.

20:00h-22:30h 'LA MACARRONADA'. Sopar popular a càrrec de La Carmanyola, a la carpa del Vall.
Menú: macarrons a la bolonyesa, rodó de pollastre farcit amb pernil dolç i formatge, iogurt natural (Delícies del Berguedà), pa, aigua, refresc o cervesa (la beguda es dispensarà en gots de plàstic reutilitzables, que caldrà adquirir a la barra el mateix dia del sopar -preu 1€- amb la possibilitat de retornar-lo i recuperar l'import).
*Hi haurà un menú apte per celíacs
L'esdeveniment té les places limitades.
Preu: 12€ (els tiquets s'han de comprar de manera anticipada entre el 19 i el 28 de febrer a l’Oficina de Turisme -Carrer dels Àngels, 7-, a l’Oficina Jove del Berguedà -Carrer Pere III, 5-, o a Cal Negre -Plaça de Sant Joan, 16-).

22:30h INSCRIPCIÓ al concurs del ball de disfresses fins a les 23:30h, a la carpa del Vall.

00:00h VEREDICTE DELS PREMIS del concurs de la rua i del ball de disfresses, a la carpa del Vall.
Després del sopar i fins a les 03:30h, BALL DELS CORNUTS, gresca i xerinola amb T&T i Nanfu&Salas Xic, a càrrec de La Bauma dels Encantats.
S'instal·larà un Punt Lila fins a les 04:00h, i hi haurà un Punt Lila itinerant fins a les 06:00h. També hi haurà la barra de còctels sense alcohol 'Zona Zo0'.

Diumenge, 3 de març:

11:30h ESMORZAR de la Guerra de la Farina
Bàndol Carlí al bar La Lluna
Bàndol Liberal al bar Cal Negre

13:00h GUERRA DE LA FARINA, a la plaça de Sant Pere. Es comptarà amb les dotacions d'emergències de la Creu Verda, a més dels serveis de pediatria i funerària.
En acabar, VERMUT a la plaça de Sant Joan.
Organitza: La Bauma dels Encantats.

17:30h BALL DE CARNAVAL INFANTIL amb l'espectacle 'Ballant damunt la lluna. Reggae per xics' de The Penguins, al Pavelló Vell. A la mitja part, BERENAR per a tothom.

Dimecres, 6 de març:

10:30h ESMORZAR de les escoles de Berga amb l'espectacle 'Sarau de primavera' de Rah-mon Roma, a la plaça de Sant Pere. S'oferirà coca i xocolata.

18:00h VETLLA DE LA SARDINA a l'Ajuntament de Berga. A continuació, ENTERRAMENT DE LA FAMÍLIA REIAL ANIMAL. Es demana la participació de molts ploraners i ploraneres.

19:00h PROCESSÓ des de la plaça de Sant Pere fins a la plaça del Forn, amb els gegants de La Bauma dels Encantats i la participació de l'Escola Municipal de Música.
Organitza: La Farsa.
En arribar, LECTURA DEL TESTAMENT a càrrec de la notaria de Madrona (una institució que acollona), i ENTREGA DE PREMIS del concurs de la rua i del ball de disfresses.

Per finalitzar, SARDINADA POPULAR a càrrec de la Penya Boletaire, a la plaça del Forn.

Organitza: Ajuntament de Berga, Vull la Nit!
Col·labora: Taller Coloma, AAVV de La Pietat, La Farsa, La Bauma dels Encantats, Penya Boletaire, EMMB, El Tossalet, Diputació de Barcelona
Data:

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga