Inici

Carnaval de Revista - Berga 2020

Cartell - Carnaval de Berga 2020
Ampliar en una finestra emergent

Enguany, el Carnaval se celebrarā del 20 al 26 de febrer i incorporarā activitats que permetran sumar punts a la classificaciķ general per decidir el bāndol guanyador de la Carlinada que es farā el 28 i 29 de febrer.

L’artista berguedana Barbara Trash serā la Reina del Carnaval de 2020 i s’encarregarā d’encapįalar els actes inclosos en la celebraciķ.

La festa inclou novetats per fomentar la disbauxa, la diversiķ, la creativitat i la rivalitat entre partidaris dels bāndols carlista i isabelí i també compta amb la colˇlaboraciķ del teixit associatiu i comercial de la ciutat per dinamitzar els esdeveniments.


DIJOUS 20
____________________________________________________________________

20:00 h BOTIFARRADA POPULAR a cārrec de l'associaciķ de veīns de La Pietat, a la Plaįa del Forn. Amenitza la vetllada el grup musical 'La última y nos vamos'.

L'esdeveniment té les places limitades. Preu: 3€
Els tiquets s'han de comprar de manera anticipada entre el 10 i el 20 de febrer a:
- l’Oficina de Turisme -Carrer dels Āngels, 7-
- l’Oficina Jove del Berguedā -Carrer Pere III, 5-
- Cal Negre -Plaįa de Sant Joan, 16-

DISSABTE 22
____________________________________________________________________

11:00 h I CONCURS D'ANIMALS DE COMPANYIA DISFRESSATS, a cārrec de l'associaciķ de veīns del Carrer Major, a la plaįa de Sant Joan.
Hi haurā premis en la categoria individual (millor disfressa de l'animal de companyia) i en duet (millor disfressa de l'animal de companyia i la persona responsable).

Paralˇlelament, ACTIVITATS INFANTILS a la plaįa de Sant Pere, amb la colˇlaboraciķ de diverses entitats: ANC Berga, Grup Verdaguer7 i Munt d'Arts.
Els nens i les nenes que hi participin rebran un obsequi.
Us animem a venir-hi disfressats i disfressades!

12:00 h ARRIBADA DE LA REINA DEL CARNAVAL DE BERGA 2020 I CERCAVILA, des de la plaįa de Sant Pere a la plaįa de Sant Joan, amb la 'Xaranga Ho peta Street Band'.

13:00 h LECTURA DEL PREGĶ, a cārrec de la Reina del Carnaval de Berga 2020, i animaciķ amb la 'Xaranga Ho peta', a la plaįa de Sant Joan.

16:00 h CONCENTRACIĶ DE LA RUA de Carnaval davant de 'Cal Tonillo', al carrer del Roser. Els primers llocs de la rua estaran reservats per a les comparses infantils.

INSCRIPCIĶ al concurs de la rua EXCLUSIVAMENT a través d'Internet (www.ajberga.cat) fins al divendres 21 de febrer a les 13h. Les comparses i les carrosses guanyadores, carlines o liberals, puntuaran per La Carlinada, en funciķ de l'opciķ escollida en el moment de la inscripciķ.

Les comparses i les carrosses inscrites hauran de recollir els números d'inscripciķ el divendres 21 de febrer a les 20h a l'Ajuntament de Berga, així com entregar les músiques de les coreografies en un llapis de memōria (durada māxima 3').
Consulteu a part les bases i la convocatōria per participar al concurs de la rua i del ball de disfresses.

17:00 h INICI DE LA RUA, encapįalada per la REINA DEL CARNAVAL DE BERGA 2020 i amenitzada per la XARANGA HO PETA STREET BAND.
Es continuarā la rua pel carrer del Roser, la plaįa de la Creu, la ronda Moreta i la plaįa de Viladomat. Al final de la rua, rebuda a cārrec de Fermí Riu. Durant la rua, hi haurā dos jurats, un d'incōgnit itinerant i un d'estātic situat a Cal Calderer (davant del Mercat Municipal).
Durant la rua, PUNT LILA - LGTBIQ+ itinerant i ENERGY CONTROL.
Es dispensarā de manera gratuīta AIGUA I FRUITA a les comparses.

19:30 h FESTA DEL CONFETI amb Dani Magyk, a la carpa del Vall.

20:00 h 'LA MACARRONADA' Sopar popular a la carpa del Vall (Fins les 22:30 h).
Menú: Macarrons a la bolonyesa, botifarra amb patates, iogurt natural, pa i aigua, refresc o cervesa. Hi haurā un menú apte per a celíacs. Places limitades - Preu: 12€. La beguda es dispensarā en gots de plāstic reutilitzables, que caldrā adquirir a la barra el mateix dia del sopar (preu: 1€) amb la possibilitat de retornar-lo i recuperar l'import, abans de les 03:00h.

23:30 h INSCRIPCIĶ AL CONCURS DE BALL DE DISFRESSES (Fins les 02:00 h), a la carpa del Vall.
Consulteu a part les bases i la convocatōria per participar al concurs de la rua i del ball de disfresses.

00:00 h VEREDICTE DELS PREMIS del concurs de la rua, a la carpa del Vall.
Després del sopar i fins a les 03:30 h, BALL DELS CORNUTS, gresca i xerinola amb PD's locals, a cārrec de La Bauma dels Encantats. A les 03:00 h, fi de la venda del tiquets de la barra.
Durant el ball, PUNT LILA - LGTBIQ+ fins a les 04:00h, PUNT LILA itinerant fins a les 06:00 h i ENERGY CONTROL fins a les 03:30 h.
Hi haurā la barra de cōctels sense alcohol 'Zona Glamour'.

DIUMENGE 23
____________________________________________________________________

11:30 h ESMORZAR de la Guerra de la Farina. Bāndol Carlí a La Barana i bāndol Liberal a Cal Negre.

13:00 h GUERRA DE LA FARINA, a la plaįa de Sant Pere.
Es comptarā amb les dotacions d'emergčncies de la Creu Verda, a més dels serveis de pediatria i funerāria.
El bāndol guanyador, carlí o liberal, puntuarā per La Carlinada.

En acabar, VERMUT a la plaįa de Sant Joan. Organitza La Bauma dels Encantats.

17:30 h BALL DE CARNAVAL INFANTIL amb l'espectacle 'Donem-li una volta al cos' de Xiula, al Pavellķ Vell. A la mitja part, BERENAR per a tothom.

DIMECRES 26
____________________________________________________________________

10:30 h TROBADA ESCOLAR DE CICLE MITJĀ de les escoles de Berga, amb coca i xocolata, i l'espectacle 'Ai, carai!' a la plaįa de Sant Pere.

18:00 h VETLLA DE LA SARDINA a l'Ajuntament de Berga.

A continuaciķ, ENTERRAMENT DE LA REINA DEL CARNAVAL DE BERGA 2020. Es demana la participaciķ de molts ploraners i ploraneres.

19:00 h PROCESSĶ des de la plaįa de Sant Pere a la plaįa del Forn, amb els gegants de La Bauma dels Encantats i la participaciķ de l'Escola Municipal de Música de Berga. Organitza La Farsa.

En arribar, I CONCURS DE PLORANERS I PLORANERES, amb premis en la categoria individual i de grup.

Posteriorment, LECTURA DEL TESTAMENT a cārrec de la notaria de Madrona (una instituciķ que acollona), i ENTREGA DELS PREMIS del concurs de la rua i del ball de disfresses.

Per finalitzar, SARDINADA POPULAR a cārrec de la Penya Boletaire, a la plaįa del Forn.
____________________________________________________________________

Organitza: Ajuntament de Berga, Vull la Nit!
Colˇlabora: Taller Coloma, AAVV de La Pietat, AAVV del Carrer Major, La Farsa, La Bauma dels Encantats, Penya Boletaire, EMMB, Diputaciķ de Barcelona

Data:

Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga