Inici

Documentació

 • Decret 2017/420
   pdf  Arxiu PDF (249,01 Kb) - Data de publicació: 04.07.17

Ple / Corporació

El Ple és l’òrgan municipal bàsic.

Està integrat per la totalitat dels regidors i regidores i és presidit per l’Alcalde. Adopta les principals decisions de l’Ajuntament i té atribuït el control de la resta d’òrgans de govern.

El règim de sessions ordinàries del Ple de la Corporació serà el primer dijous hàbil de cada mes, a les vint (20:00) hores, amb les següents excepcions:

- El mes d’agost que no se celebrarà ple ordinari.
- El mes de gener la sessió plenària se celebrarà un dijous dintre de la primera
quinzena del mes.
- Quan la celebració d’una sessió ordinària del ple s’escaigués amb les festes de la
Patum, així com amb la Setmana Santa, la sessió ordinària es desplaçarà una
setmana abans o desprès de la de celebració de la festa.

El Ple està composat pels membres que es detallen a continuació:

CUP - Candidatura d'Unitat Popular

Regidora Montserrat Venturós
 • Montserrat Venturós
  e-mail: venturosvm@ajberga.cat
  Tinc 30 anys i fins el 13 de juny em dedicava a la meva botiga de llegums a Berga, que havia estat dels meus avis i més tard dels meus pares i que ara porta la meva germana. Tinc estudis en Dret i milito a l’Esquerra Independentista des del 2000 a través del Casal Panxo, on hi he crescut políticament. Sóc voluntària de l’Escola de Pastors de Catalunya, membre del consell de redacció de l’Accent, formo part de la Lliga dels Drets dels Pobles i he participat en la campanya Txetxènia i Caucas, i en el Moviment de Recuperació de la Memòria Històrica i en exhumacions de camps de batalla de la Guerra Civil. Des de les passades eleccions del maig de 2015 sóc l’Alcaldessa de Berga.
Regidor Francesc Ribera 2015
 • Francesc Ribera i Toneu
  e-mail: riberatf@ajberga.cat
  Vaig néixer a Berga el 1967. Sóc escriptor i cantant, conegut per la meva carrera de més de 25 anys amb Brams, tot i que he participat en nombrosos projectes musicals (Mesclat, Aramateix, Dijous Paella...). Entre la vintena de discos editats, hi ha la meva adaptació al català i interpretació de l’obra completa de Guillem de Berguedà. Actor ocasional, he participat en muntatges del Teatre Lliure, del Teatre Nacional de Catalunya i de la companyia berguedana Anònim Teatre. Sóc autor també de nombrosos muntatges escènics, entre els quals destaca ‘Protocol Estendart’ (Teatre Principal de Palma, 2009). Creador de l’emissora de ràdio mallorquina Ona Mediterrània. He publicat ‘Història de Catalunya al revés’, amb Jordi Creus , l’assaig ‘Entestat en la independència’ i darrerament ‘L’assassinat de Guillem de Berguedà’.

  Després d’haver estat regidor a l’oposició en la passada legislatura, des de les eleccions de 2015 sóc regidor de l’Ajuntament de Berga on porto les àrees de Governació, Promoció econòmica i Serveis econòmics.

Regidor Oriol Camps
 • Oriol Camps Cervera
  e-mail: campsco@ajberga.cat
  Vaig néixer a Berga el 6 d’abril del 1977. Estic casat i amb dos fills. Vaig estudiar a Berga fins al ja antic COU, posteriorment a Barcelona vaig encetar estudis de la branca econòmica que no van tenir continuïtat. Exiliat a Terrassa, a la Politècnica, vaig fer una enginyeria tècnica industrial a més d'un pas fugaç pel sindicat d’estudiants. Posteriorment vaig fer un màster de prevenció de riscos laborals que ha acabat essent el meu ofici. Pel camí he fet un poc de tot: de cambrer, manobre, aprenent de mecànic, entrenador de bàsquet, articulista en una revista sense públic, encarregat de manteniment, laborant de laboratori…

  Des del 2008 que vaig anar-me involucrant en diverses campanyes independentistes immerses en aquell caldo de cultiu que va acabar originant el moviment de les consultes, on em vaig implicar a fons a la de Berga i vaig mirar de donar un cop de mà a les que es van anar fent a la resta de la comarca. Després d’un parèntesis –breu- la CUP em va proposar de ser a la seva llista per a les municipals del 2011 on vaig tenir l’honor de sortir escollit regidor. A les eleccions del 2015 vaig repetir a la llista de la CUP revalidant l'acta de regidor, aquesta vegada però al Govern de la Ciutat, on em cuido de l'àrea d'Urbanisme, Sostenibilitat i Serveis públics.

Regidora Mònica Garcia
 • Mònica Garcia Llorens
  e-mail: garcialm@ajberga.cat
  Mestra de música, musicoterapeuta i cambrera. Vinculada al món de la música berguedana, membre i col•laboradora de diverses entitats culturals. Regidora de cultura i festes, esports i TIC a l’Ajuntament de Berga.
Eloi Escútia Fors
 • Eloi Escútia Fors
  e-mail: escutiafe@ajberga.cat
  Vaig néixer el 1963 a Barcelona, tot i que vaig viure una bona part de la infantesa i joventut al Baix Llobregat. Des de jove he estat vinculat a formacions independentistes (BEAN, Nacionalistes d'Esquerra, MDT...) i de defensa de la llengua i la cultura catalanes (Crida, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua...). Em vaig llicenciar en Biologia i en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des del 1994 resideixo al Berguedà, on participo activament en entitats culturals i de defensa del medi natural. Actualment exerceixo de professor de Biologia i Geologia a l'Institut de Puig-reig. A l'Ajuntament de Berga m'encarrego de les àrees d'Educació, Medi Ambient i Mobilitat.

CiU - Convergència i Unió

Regidor Antoni Biarnés 2015
 • Antoni Biarnés
  e-mail: biarnesma@ajberga.cat
  Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, i Llicenciat en Dret. Màster en Gestió Pública. Professionalment, sóc director de la consultoria Institut Àgora des de l’any 2000. Anteriorment havia treballat com a directiu a la Generalitat de Catalunya i en Ajuntaments. En l’àmbit associatiu, sóc coordinador del Fòrum d’Entitats per la Reforma de l’Adminstració (FERA), i estic vinculat a diferents entitats berguedanes i del país.
Regidor Pau Bessa
 • Pau Bessa
  e-mail: bessacp@ajberga.cat
  Nascut el 1967 a Sant Llorenç de Morunys, agent d'assegurances des de l'any 1995, el 2007 vaig fer un curs d'assessorament financer per la Universitat Pompeu Fabra.
  Actualment sóc president de l'AMPA de l'Escola Sant Joan de Berga i anteriorment havia estat president de l’A.E Bàsquet Berga.

Regidora M.Antònia Ortega
 • M. Antònia Ortega
  e-mail: ortegacma@ajberga.cat
  Nascuda el 1965 a Berga, sóc Diplomada en Magisteri en l’especialitat de Ciències Humanes i Socials per la Universitat de Vic i Postgrau en Educació Infantil per la UNED de Cervera. Des de fa 24 anys treballo pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que m’ha portat a exercir la meva professió en diferents escoles públiques; des de fa 3 anys sóc professora a l’escola Santa Eulàlia de Berga.
  Sóc mare de dos fills, formo part del col•lectiu d’Art el Berguedà i des del 2013 sóc Presidenta de l’Associació de Veïns Sant Bartomeu de La Valldan.

Regidor Ramon Minoves
Regidor Francesc Xavier Francàs 2015
 • Francesc Xavier Francàs
  e-mail: francasbfx@ajberga.cat
  Nascut el 1954 a la Pobla de Lillet. Antic director d’oficina de La Caixa i president del Consell de Muntanya del Berguedà i vice-president del Consell Comarcal del Berguedà. Aficionat al teatre, a la música i al medi ambient.
  Actualment sóc regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Berga i vice-president del Consell Comarcal del Berguedà.ERC - Esquerra Republicana de Catalunya

Regidora Ermínia Altarriba 2015
 • Ermínia Altarriba Gorgas
  e-mail: altarribage@ajberga.cat

  Nascuda el desembre del 1963, a Berga.
  Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de Disseny Gràfic. També he cursat estudis de fotografia i de tractament digital de la imatge. Per herència familiar, fins fa poc he regentat una botiga d’il•luminació.
  Actualment, la meva dedicació professional se centra al món del disseny gràfic i digital per a l’empresa.
  Des de sempre, he estat vinculada a les entitats berguedanes següents: l’Agrupament Escolta, l’Agrupació Fotogràfica AFTDAO i Bergacomercial, entitat que vaig presidir durant sis anys.
  Des del 2011 sóc regidora a l’Ajuntament de Berga.

Regidor Jordi Pujals
 • Jordi Pujals
  e-mail: pujalspj@ajberga.cat
  Nascut a Berga el 1993, actualment estic acabant els estudis de Relacions Laborals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i treballo de Coordinador de Recursos Humans en una empresa del sector alimentari a Barcelona. Paral•lelament també estic cursant Dret a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
  A Berga, participo en diverses associacions i col•laboro en diferents mitjans de comunicació, locals i nacionals. Per raons professionals, m’apassionen tots els temes relacionats amb la gestió de personal però, també, tots aquells que fan referència a la seguretat ciutadana, el civisme i la convivència. Com a afició, que vaig cultivar durant molts anys, m’agraden molt els balls de saló.


Dolors Tous Bruch

PSC - Partit Socialista de Catalunya

Regidora Rosalia Monroy
 • Rosalia Monroy
  e-mail: monroysr@ajberga.cat
  Nascuda a Barcelona el 1958, sóc asessora i gestora empresarial i municipal: sóc especialista en tots els aspectes de la gestió econòmica, administrativa i financera de les empreses, siguin micro-empreses, emprenedors, negocis unipersonals, petites, mitjanes, grans o multinacionals. Un dels trets que crec que em caracteritza és el grau d’implicació i compromís en la defensa dels interessos de les empreses o clients pels quals treballo.
  Tinc estudis de Comptabilitat Financera, Auditoria de l’Empresa, Lideratge i Comunicació i Filosofia i Ciències de l’Educació, Ètica i Política, amb les corresponents titulacions de la Universitat Politècnica de Madrid, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
  Durant prop de 22 anys he exercit el càrrec de Directora Financera en dues importants empreses del mateix grup amb gran activitat internacional, depenent directament del consell d’administració i reportant a l’empresa matriu.
  Parlo anglès, francès i italià i he assumit diverses responsabilitats i realitzat múltiples gestions de caràcter transnacional per a aquestes dues empreses.
  Durant la legislatura 2007-2011, vaig ser Tinent d’Alcalde i regidora d’Hisenda i Promoció econòmica de l’Ajuntament d’Avià.

ICV - Iniciativa per Catalunya Verds

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga