Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga posarà a disposició de la ciutadania el servei de bus urbà per accedir als col·legis electorals durant el 28A
  Data de publicació: 25.04.19
  L’Ajuntament de Berga habilitarà el servei de bus urbà durant la jornada electoral del 28 d’abril per facilitar el desplaçament dels veïns i veïnes als col·legis electorals de la ciutat. El consistori i l’empresa concessionària del servei de transport públic urbà han acordat la posada en funcionament del bus durant el matí per a què la ciutadania pugui exercir el dret a vot durant la convocatòria electoral que se celebrarà el pròxim diumenge per escollir els representants del Congrés dels diputats i el Senat. Els col·legis electorals establerts al municipi són: l’Oficina d’Hisenda, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música, el Pavelló de Suècia, l’Oficina de BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà, l’Escola Santa Eulàlia, l’Escola La Valldan i Cal Rosal.

  Servei de bus durant el matí

  El servei de bus urbà oferirà tres itineraris i estarà en funcionament des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. Cada trajecte tindrà una durada aproximada de 45 minuts, ja que es preveu que l’autobús realitzi parades lleugerament més llargues davant de les seus electorals o en zones properes a les mateixes per tal que els veïns i veïnes puguin votar i tornar a fer ús del bus per tornar a casa.

  Línia 1 - Ciutat (Vermella)

  La Línia 1 - Ciutat (Vermella) és la que recorre el centre urbà de la ciutat i oferirà tres trajectes que iniciaran el seu recorregut a la Plaça de la Creu a les 9:00h, a les 11:15h i a les 13:30h, respectivament. Aquesta línia també arriba a la zona del Polígon Industrial de La Valldan (Fullaracs) i s’aturarà davant o en punts propers dels col·legis electorals situats al Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i les escoles de Santa Eulàlia i La Valldan. Els trajectes d’aquesta línia també inclouen una parada a la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) per donar servei als usuaris i usuàries del centre residencial de la tercera edat.

  Línia 3 – Casampons (Verda)

  La ciutadania podrà fer ús de la Línia 3 – Casampons (Verda) que dona servei a les zones de la Serra de Casampons i Els Pedregals. En aquest cas, s’oferiran dos trajectes que començaran a les 9:45h i a les 12:00h des de la Plaça de la Creu i que pararan a prop dels punts de votació situats a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música de Berga, el Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i l’Escola Santa Eulàlia.

  Línia Cal Rosal (Groga)

  L’antiga Línia Groga suprimida l’abril de l’any passat es restablirà de forma excepcional per donar servei als usuaris i usuàries que tinguin assignat el col·legi electoral de Cal Rosal. Tanmateix, aquesta línia també permetrà arribar a les seus ubicades a Hisenda, l’Hotel d’Entitats, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’IES Guillem de Berguedà i l’Escola Santa Eulàlia. L’antiga Línia de Cal Rosal (Groga) inclourà dos trajectes que iniciaran el recorregut a la Plaça de la Creu a les 10:30h i a les 12:45h.

  Podeu consultar l’horari del servei de bus excepcional de la jornada electoral del 28 d’abril en aquest enllaç.

 • Berga celebrarà la festa de Sant Marc amb una xocolatada popular al Santuari de Queralt per renovar el vot de poble
  Data de publicació: 23.04.19
  El 25 d’abril és el dia en què els berguedans i berguedanes pugen al Santuari de Queralt per renovar el vot de poble. Es tracta d’una antiga tradició originada l’any 1687 quan la ciutat va patir una plaga de llagosta. Per combatre-la, els habitants del municipi van recórrer a la Mare de Déu de Queralt i la van baixar en processó per demanar-li ajuda i protecció. En agraïment, el poble va prometre pujar al santuari cada any el dia de Sant Marc i així es continua fent actualment com a costum popular.

  Missa i xocolatada popular

  La festa de Sant Marc començarà a les 9 del matí amb la trobada a les Tres Creus per completar l’últim tram del camí al Santuari de Queralt en comitiva. Tot seguit, se celebrarà la missa i després, s’iniciarà el repartiment de coca i xocolata desfeta entre els assistents, a la plaça de l’església. Aquest any es repartiran 600 coques i s’empraran 90 quilos de cacau en pols per elaborar la xocolata. Es tracta d’una quantitat superior a l’any anterior, ja que enguany la celebració de Sant Marc s’escau en un dia festiu local.

  Xocolateres d’honor

  En aquesta ocasió, la festa comptarà amb quatre xocolateres d’honor que s’encarregaran de repartir la coca i la xocolata: Olga Torra, treballadora de l’Ajuntament de Berga com a recepcionista durant 34 anys, del 1984 al 2018; Angelina Vilella, artista i col·laboradora en l’organització d’esdeveniments de les àrees de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Berga; Justina Manubens i Rosa Ollé, col·laboradores habituals en les tasques de manteniment, promoció i difusió del Santuari de Queralt.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga