Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La visita sobre ‘El comte Arnau’ suspesa pels atemptats de Barcelona i Cambrils es farà el 27 d’agost
  Data de publicació: 21.08.17
  L’Oficina de Turisme de Berga ha establert una nova data, el diumenge 27 d’agost, per a la realització de la visita guiada a Sant Pere de Madrona dedicada al poema de Josep M. de Sagarra “El comte Arnau”. La ruta inicialment programada pel diumenge passat es va suspendre a causa dels atemptats que van patir les poblacions de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost. Com a conseqüència dels atacs i en senyal de suport a les víctimes dels fets, l’Ajuntament de Berga va decidir suspendre tots els actes previstos pel cap de setmana seguint la recomanació de la Generalitat de realitzar el mínim d’activitats possibles. Un cop superats els tres dies de dol oficials decretats pel govern català, la ciutat de Berga ha recuperat la seva activitat habitual. En aquest sentit, l’Oficina de Turisme també ha restablert les visites que formen part del programa ‘Berga Viu l’estiu’17’, que inclou una sèrie de rutes gratuïtes per a donar a conèixer el patrimoni cultural i turístic de la ciutat.

  La propera cita serà aquest diumenge, 27 d’agost, quan es farà l’activitat esmentada sobre la mítica peça de Sagarra. En aquesta ocasió, el trobador de Madrona conduirà als assistents per l’entorn de Sant Pere de Madrona mentre recita alguns dels fragments d’”El Comte Arnau”. L’activitat que és gratuïta i oberta a tothom, començarà a les 6 de la tarda i el punt de trobada acordat serà l’aparcament del berenador de dalt de la Font Negra. Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer dels Àngels número 7 o trucant al telèfon 93 821 13 84.

 • Berga rebutja la violència de forma unànime i suspèn tots els actes del cap de setmana organitzats per l’Ajuntament
  Data de publicació: 18.08.17
  Centenars de persones s’han concentrat aquest matí a la plaça de Sant Pere per a mostrar el seu rebuig rotund davant de les accions terroristes que es van produir ahir a Barcelona i a les poblacions d’Alcanar i Cambrils. Els veïns i veïnes de la ciutat han respòs favorablement a la crida feta pel consistori i les institucions catalanes per a mostrar la seva solidaritat amb tots i cadascun dels afectats pels fets ocorreguts durant les darreres hores i que fins al moment han provocat 13 víctimes mortals i un centenar de ferits.

  L’acte ha començat quan el rellotge de la plaça de Sant Pere ha marcat les 12 en punt del migdia. A partir d’aquest moment, els assistents han fet cinc minuts de silenci i en acabar han realitzat un sonor aplaudiment abans de inici de la lectura del manifest per part de l’alcaldessa, Montse Venturós, en representació de tots els membres i representants de l’Ajuntament. El manifest ha estat elaborat per l’Associació Catalana de Municipis per a donar “suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics”. El text també és una mostra d’agraïment als cossos d’emergències i a la ciutadania per les tasques desenvolupades davant de l’horror viscut a la capital catalana. Per últim, el manifest també remarca la voluntat i el compromís del món local a l’hora de garantir “els valors de la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau”.

  Berga suspèn els actes culturals i no institucionals del cap de setmana

  L’Ajuntament de Berga ha acordat suspendre tots els actes previstos pel cap de setmana organitzats directament des del consistori d’acord amb el Decret 135/2017 de 17 d’agost, pel qual s’ha declarat el dol a tot el territori de Catalunya amb motiu de l’atemptat terrorista comès a Barcelona. Aquest Decret també fa referència als actes de caire festiu i no institucionals i trasllada als municipis la decisió de mantenir o suspendre les activitats programades en funció del criteri de cadascun dels ens locals.

  En el cas de Berga, els membres de l’equip de govern i els regidors a l’oposició han decidit cancel·lar el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus previst per aquest dissabte, 19 de juliol, a l’església de Sant Joan. Els organitzadors del certamen musical respecten la voluntat del consistori berguedà de suspendre l’actuació dels alumnes de l’Acadèmia del FeMAP que havien d’interpretar el ‘Cançoner del Duc de Calàbria’. Tot i això, el festival mantindrà la resta d’actuacions programades guardant un minut de silenci abans de l’inici de cada concert. L'organització retornarà l'import de les entrades del concert de Berga a través del canal de compra utilitzat per l'usuari a l'hora d'adquirir els tiquets.

  D’altra banda, l’Oficina de Turisme de Berga també ha suspès la visita guiada d’aquest diumenge, 20 d’agost, a Sant Pere de Madrona. Es tractava d’una ruta especial dedicada al mític poema ‘El comte Arnau’ de Josep M. de Sagarra. La ruta estava prevista per a les 6 de la tarda a l’aparcament de dalt del berenador de la Font Negra. Properament s’establirà una nova data per a portar a terme l’activitat que forma part del programa ‘Berga Viu l’Estiu’17 que inclou una sèrie de visites guiades per a donar a conèixer la cultura i el patrimoni de la ciutat.

  Finalment, pel que fa als actes de celebració de la Festa Major de La Valldan que comencen aquesta tarda amb la trobada i el nomenament de les pubilles i els hereus, els membres de la junta de l’associació de veïns es reuniran per a decidir si mantenen el programa d’actes previst.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga