Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • S’obre la convocatòria per formar part de l’organització del concert jove de La Patum de 2020
  Data de publicació: 16.02.20

  L’Ajuntament de Berga ha obert la convocatòria per determinar l’organització del concert jove de La Patum de 2020. Es tracta d’un esdeveniment gratuït que comptarà amb les actuacions de cinc grups o bandes rellevants de l’àmbit musical que enguany es realitzarà el dissabte, 13 de juny, en el context dels actes de celebració de les festes de Corpus que es portaran a terme a la ciutat del 10 al 14 de juny. El concert està organitzat per l’àrea de Joventut i contempla la sessió de l’espai públic a la zona del concert que es realitzarà al Passeig de la Indústria, a prop del CAP Berguedà, per repartir l’espai de les barres entre les entitats locals interessades en gestionar el servei de bar durant el concert de dissabte a la nit. En concret, la convocatòria s’adreça a entitats, associacions i fundacions de caràcter cultural i/o juvenil sense ànim de lucre i amb seu social al municipi de Berga.

  Descripció de la convocatòria

  Les bases del concurs públic estableixen la participació d’un màxim de 5 entitats. Les associacions interessades en participar-hi, hauran d’enviar un correu electrònic a l’adreça joventut@ajberga.cat expressant la voluntat de formar part de l’organització de l’esdeveniment. El termini per formalitzar les sol·licituds finalitzarà la mitjanit del diumenge, 1 de març de 2020.

  La cessió de l’espai disponible es farà per ordre d’inscripció i s’atorgarà per un període de dos anys consecutius, tot i que no serà obligatori exhaurir-los. Les entitats que hagin superat els dos anys hauran de cedir el seu lloc a les noves associacions participants, sempre que el nombre de sol·licituds sigui superior a la quantitat de places disponibles. També es preveu la realització d’un sorteig públic per excloure les entitats que hagin format part de l’organització del concert durant dos o més anys.

  Organització i tasques de l’esdeveniment

  Cadascuna de les entitats seleccionades per formar part de l’esdeveniment haurà d’aportar un mínim de dues persones majors de 18 anys per realitzar les tasques relacionades amb l’organització i el desenvolupament del concert. Les funcions que hauran d’assolir les persones designades inclouen l’assistència a les reunions informatives sobre la logística del concert, atendre les barres en cadascun dels torns del servei, la recollida del material i la neteja de l’espai de les barres quan hagi finalitzat el concert, entre d’altres. A més, les persones encarregades de realitzar el servei de bar hauran d’haver realitzat obligatòriament una formació sobre dispensació responsable i violències sexuals en l’àmbit de l’oci nocturn promogudes per la campanya ‘Vull la nit!’ que impulsen conjuntament les àrees de Feminisme i Joventut de l’Ajuntament de Berga.

  La comanda de beguda que es dispensarà durant l’esdeveniment es realitzarà de forma conjunta i els beneficis obtinguts a través del servei de bar es distribuiran equitativament entre les associacions encarregades de la gestió de les barres del concert. Les agrupacions participants hauran d’assumir els càterings dels grups musicals que actuaran durant el concert jove de La Patum.

  Sessió informativa d’assistència obligatòria

  El dimarts, 3 de març, a 2/4 de 8 de la tarda, hi haurà una trobada informativa al consistori berguedà per a què les entitats inscrites validin la seva participació al concurs. La no assistència a la sessió suposarà la pèrdua de la plaça de l’entitat en qüestió. Podeu consultar les bases del concurs sobre la sessió d’espai públic per a la gestió de les barres del concert de La Patum de 2020 al web municipal (www.ajberga.cat) i al web oficial de La Patum (www.lapatum.cat).

 • Berga inicia les obres al Camí de Can Ballús per reordenar la circulació i millorar l’entorn al Polígon Industrial de La Valldan
  Data de publicació: 14.02.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat les obres de millora d’un tram del Camí de Can Ballús, situat al Polígon Industrial de La Valldan. Es tracta de la reurbanització d’aquest tram de carrer consistent en la reordenació del creuament amb el Camí de Garreta, la renovació total de les voreres i paviments de les calçades, l’adequació de les àrees d’aparcament situades al costat sud del carrer, l’enjardinament, la plantació d’arbres a la zona d’actuació i la instal·lació d’un sistema de reg, l’adequació de l’enllumenat a la zona d’aparcaments per millorar-ne l’ús i la seguretat i la instal·lació d’un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. La finalitat d’aquest seguit d’accions és la millora de l’accessibilitat interna al Polígon Industrial de La Valldan, incorporant-hi factors de sostenibilitat, qualitat i innovació.

  Projecte de millora del parc industrial

  Aquestes obres formen part del projecte presentat per l’Ajuntament de Berga al Programa complementari de modernització de polígons en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 per millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d’inversions d’alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades per afavorir el creixement empresarial, atraure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. L’avantprojecte va obtenir una subvenció d’1 milió euros de la Diputació de Barcelona i incloïa 9 actuacions que serviran per impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70 del segle passat. Aquestes 9 actuacions en diferents punts del polígon es concretaran en la reurbanització de carrers per tal de millorar la mobilitat interna, la reordenació i l’increment de les places d’aparcament, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta, la canalització de fibra òptica, l’adequació dels vials perimetrals del polígon per a vianants i bicicletes, la millora de la vegetació i zones verdes i la millora de la senyalització informativa.

  Bases del projecte de millora

  L’Ajuntament de Berga ha posat la base d’aquest projecte després de valorar diferents estudis tècnics i de viabilitat econòmica redactats anteriorment que han estat determinants per establir on calen millores i de quin tipus. S’ha tingut en compte l’avantprojecte de millora del paviment i serveis al polígon, el projecte d’urbanització, el projecte ‘La Valldan Innova’ i el projecte PAE de Millora dels Polígons Industrials de la Diputació de Barcelona. A més, s’ha valorat l’objectiu de millorar l’accessibilitat interna al Polígon Industrial de La Valldan, incorporant factors de sostenibilitat, qualitat i innovació, considerant que amb la reducció dels itineraris de circulació interna del polígon s’obté una millora funcional i mediambiental.

  Terminis d’execució de les obres i pressupost

  Les obres d’adequació del Camí de Can Ballús, al tram entre el Camí de Garreta i el Camí de Sant Bartomeu, tindran una durada aproximada de quatre mesos i l’empresa encarregada d’executar els treballs serà Pasquina S.A. El cost total del contracte és de 226.193,30€ i es finançarà amb fons propis i de la Diputació de Barcelona.          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga