Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La recollida Porta a Porta a Berga tindrà canvis durant La Patum de 2019
  Data de publicació: 24.05.19
  Del 19 al 23 de juny, la recollida porta a porta no es realitzarà a alguns carrers de Berga i es col·locaran illes de contenidors provisionals. La zona on no es realitzarà la recollida porta a porta serà als carrers on hi ha els principals actes de La Patum i voltants.

  La primera mesura és traslladar la recollida de la fracció resta del dimecres 19 al dilluns 17 a TOTA la ciutat. Per tant, dimecres de Patum – dia en què habitualment es recull la resta, a Berga – no hi haurà recollida porta a porta a cap punt de la ciutat.

  El veïnatge de la zona Patum, no tindrà recollida porta a porta els dies centrals de la festa. La recollida d’orgànica i envasos que s’hauria de fer el dijous 20 i el diumenge 23 no es farà. Per poder llençar la brossa s’habiliten una vintena d’illes de contenidors repartides en diversos punts. En la meitat d’aquestes illes, hi haurà contenidors amb 4 fraccions: resta, orgànica, envasos i paper/cartró. A l’altra meitat d’illes, només hi haurà contenidors de resta i orgànica. Els contenidors de vidre continuaran en els punts on es troben habitualment. Totes aquestes illes de contenidors es retiraran el dilluns, 24 de juny, i la recollida porta a porta reprendrà el seu ritme habitual el dimarts, 25 de juny.

  Pel què fa a la recollida comercial, dissabte 22, es farà la recollida d’orgànica i paper/cartró com es fa habitualment els dissabtes, a partir de les 2 del migdia. S’avançarà al màxim la recollida de la Plaça Sant Pere i voltants per no coincidir amb l’inici del passacarrers.

  Consulta el mapa de la zona exclosa del sistema de recollida de residus porta a porta durant La Patum de 2019 en aquest enllaç.

  Nova ubicació de l’Oficina d’atenció al públic

  Durant el mes de juny, l’Oficina d’atenció al públic de Berga es traslladarà dels baixos de l’Ajuntament al Telecentre (C/ Sardana, 24). La ciutadania es pot dirigir a l’oficina del Carrer Sardana per resoldre incidències o anar a recollir bosses. Els horaris continuen sent els mateixos que fins ara: dilluns i divendres de 10 a 1 i dimecres de 4 a 7 de la tarda. El Consell Comarcal fa dies que ha incrementat el personal de l’oficina de manera que s’han resolt les cues i temps d’espera que hi havia hagut setmanes enrere. També s’ha ampliat la dotació d’entrega de paquets de bosses d’orgànica.

  També cal destacar que, durant la setmana de Patum, l’oficina obrirà en el seu horari habitual.


 • Berga mantindrà el servei extraordinari de bus urbà durant la jornada del 26M per facilitar l’accés de la ciutadania als col·legis electorals
  Data de publicació: 22.05.19
  L’Ajuntament de Berga tornarà a habilitar el servei extraordinari de bus urbà durant la jornada electoral del 26 de maig tal i com va fer durant els comicis del passat 28 d’abril. Es tracta d’un servei que té l’objectiu de facilitar el desplaçament dels veïns i veïnes als col·legis electorals de la ciutat mitjançant l’ús del transport públic. El consistori i l’empresa concessionària del servei han acordat repetir la posada en funcionament del bus durant el matí per a què la ciutadania pugui exercir el dret a vot durant la convocatòria d’eleccions municipals i europees que es portaran a terme el pròxim diumenge, 26 de maig, per escollir els representants de la corporació local i el Parlament Europeu, respectivament. Els col·legis electorals establerts al municipi són: l’Oficina d’Hisenda, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música, el Pavelló de Suècia, l’Oficina de BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà, l’Escola Santa Eulàlia, l’Escola La Valldan i Cal Rosal.

  Servei de bus durant el matí

  El servei de bus urbà oferirà tres itineraris i estarà en funcionament des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. Cada trajecte tindrà una durada aproximada de 45 minuts, ja que es preveu que l’autobús realitzi parades més llargues de les habituals davant de les seus electorals o en zones properes a les mateixes per tal que els veïns i veïnes puguin votar i tornar a fer ús del bus per tornar a casa.

  Línia 1 - Ciutat (Vermella)

  La Línia 1 - Ciutat (Vermella) és la que recorre el centre urbà de la ciutat i oferirà tres trajectes que iniciaran el seu recorregut a la Plaça de la Creu a les 9:00h, a les 11:15h i a les 13:30h, respectivament. Aquesta línia també arriba a la zona del Polígon Industrial de La Valldan (Fullaracs) i s’aturarà davant o en punts propers dels col·legis electorals situats al Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i les escoles de Santa Eulàlia i La Valldan. Els trajectes d’aquesta línia també inclouen una parada a la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) per donar servei als usuaris i usuàries del centre residencial de la tercera edat.

  Línia 3 – Casampons (Verda)

  La ciutadania podrà fer ús de la Línia 3 – Casampons (Verda) que dona servei a les zones de la Serra de Casampons i Els Pedregals. En aquest cas, s’oferiran dos trajectes que començaran a les 9:45h i a les 12:00h des de la Plaça de la Creu i que pararan a prop dels punts de votació situats a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música de Berga, el Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i l’Escola Santa Eulàlia.

  Línia Cal Rosal (Groga)

  L’antiga Línia Groga suprimida l’abril de l’any passat es restablirà de forma excepcional per donar servei als usuaris i usuàries que tinguin assignat el col·legi electoral de Cal Rosal. Tanmateix, aquesta línia també permetrà arribar a les seus ubicades a Hisenda, l’Hotel d’Entitats, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’IES Guillem de Berguedà i l’Escola Santa Eulàlia. L’antiga Línia de Cal Rosal (Groga) inclourà dos trajectes que iniciaran el recorregut a la Plaça de la Creu a les 10:30h i a les 12:45h.

  Podeu consultar l’horari del servei de bus excepcional de la jornada electoral del 26 de maig de 2019 en aquest enllaç.

< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga