Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Festa dels Bolets de Berga es trasllada a l’últim diumenge d’octubre per garantir la producció de bolets i augmenta les activitats de dinamització al Pla de Puigventós
  Data de publicació: 19.10.18
  L’octubre és el mes del bolet per excel·lència al Berguedà perquè és l’època de l’any en què es concentren la majoria d’activitats relacionades amb aquest producte nascut als boscos d’arreu del territori. Un dels esdeveniments més reconeguts i consolidats és el Concurs de Boletaires que enguany arribarà a la 62a edició. La Festa dels Bolets promoguda per la Penya Boletaire i els ajuntaments de Berga i Castellar del Riu se celebrarà el diumenge, 28 d’octubre, al Pla de Puigventós. Una de les novetats destacades d’aquesta edició serà l’ampliació de l’espai d’ús de la festa i l’augment d’activitats d’oci destinades al públic familiar.

  La Festa dels Bolets canvia de data

  El certamen per comprovar la destresa dels boletaires a l’hora de buscar i recollir el major nombre de fongs durant un matí ha canviat de data. L’esdeveniment que tradicionalment se celebrava el primer diumenge d’octubre s’ha traslladat a l’últim diumenge del mes per afavorir la florida de bolets. Tal i com ha comentat el president de la Penya Boletaire de Berga, Ramon Minoves, durant l’acte de presentació realitzat aquest divendres, “l’entitat ha decidit canviar la data per una qüestió meteorològica, ja que amb el canvi climàtic havíem de buscar la millor alternativa per garantir que a la festa dels bolets hi hagi bolets”.

  D’altra banda, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha expressat la voluntat de farcir el mes d’octubre d’activitats que permetin englobar altres vessants relacionades amb els bolets, més enllà dels dos actes consolidats que se celebren durant aquest mes com són la Berga Bolet i la Festa dels Bolets. En aquest sentit, Garcia ha comentat que és “inevitable i necessari complementar el mes del bolet amb activitats que permetin engrandir la festa i, per això, la nostra intenció és treballar per aportar i rebre propostes”. Un exemple seria poder dedicar una jornada a la cura i la neteja dels boscos, entre d’altres.

  Un certamen boletaire més popular i familiar

  El Concurs de Boletaires mantindrà les tres categories en què podran competir els participants: rovellons, llenega negra i rovelló de més pes. L’any passat, però, la Penya Boletaire va crear tres subcategories dedicades al rovelló (més de 40kg, entre 20 i 40kg i menys de 20kg) i enguany, cadascuna d’aquestes inclourà més seccions per ampliar el ventall de participants. Tanmateix, el Concurs Infantil de Boletaires inclourà diverses categories per distribuir els infants d’entre 4 i 10 anys. Les inscripcions pel certamen infantil es podran fer fins al 27 d’octubre als establiments Confeccions Fígols i Bar Sol (Plaça de Viladomat).

  Ampliació de l’espai al Pla de Puigventós

  Una altra de les novetats d’aquest any serà l’ampliació de l’espai d’ús de la Festa dels Bolets per encabir noves propostes d’oci familiar que es portaran a terme al Pla de Puigventós. En aquest sentit, l’alcalde de Casteller del Riu, Adrià Solé, ha afirmat que “l’augment de la zona d’oci respon a la voluntat de donar un nou aire a la festa dedicant més espai a les activitats familiars”. Per exemple, el recinte firal acollirà una petita mostra de productes relacionats amb l’activitat boletaire com per exemple cistells, llibres, artesania i productes agroalimentaris, etc. A més, també hi haurà diverses carpes dedicades al coneixement del bosc i a la difusió de les energies renovables, a càrrec de la Diputació de Barcelona.
  Tampoc cal oblidar altres actes tradicionals com l’esmorzar popular o el nomenament dels Boletaires d’Honor de 2018 que seran: Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya; Gerard Isanta, director general de l’empresa Bgrup i Josep Badia, cuiner del restaurant La Cabana de Berga.

  Proves esportives infantils d’orientació i cross

  L’objectiu de dinamitzar la Festa dels Bolets ha impulsat la creació de La Minibolet. Es tracta d’un esdeveniment esportiu adreçat als infants d’entre 3 i 18 anys que comptarà amb dues modalitats: una cursa d’orientació i una cursa de cross que es desenvoluparan a l’entorn natural del Pla de Puigventós. Les proves començaran a 2/4 de 10 del matí i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a través del web www.cebergueda.cat. El preu d’inscripció serà de 2€ i tots els participants rebran una bossa d’obsequis i una medalla. La Minibolet és una iniciativa impulsada pel Consell Esportiu del Berguedà, el JAB (Joves Atletes de Berga) i el Club d’Orientació Berguedà amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Castellar del Riu. Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, ha valorat “l’esforç de la Penya Boletaire per mantenir la Festa dels Bolets” i ha destacat “la participació de l’ens comarcal a l’hora de contribuir a augmentar el reguitzell d’activitats impulsades a l’entorn de Puigventós”.

  Servei d’autobús per anar a Puigventós

  Un any més s’oferirà la possibilitat d’utilitzar el servei de transport públic d’autobús per accedir al Pla de Puigventós. El servei gestionat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà oferirà cinc trajectes d’anada cada mitja hora a partir de 2/4 de 9 i cinc trajectes de tornada, des de les 12 del migdia. Els tiquets es podran adquirir anticipadament del 22 al 16 d’octubre, de 9 del matí a 2 del migdia, a l’oficina de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà situada al carrer Lluís Millet, 33. Fora del termini de venda, caldrà realitzar les peticions a través del telèfon 639 42 93 87. El preu del tiquet serà d’1€ per trajecte.

  Cremada de la falla i focs d’artifici terrestres

  La Festa dels Bolets finalitzarà al Passeig de la Pau de Berga amb la cremada de la falla. Abans, però, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Pirineu (18h), l’entrega de premis del concurs ‘Art Bolet’ del Centre Comercial Tres Branques de Berga Comercial (19:45h) i l’encesa de la falla que anirà precedida d’un espectacle de focs d’artifici al voltant de la falla. La regidora de Festes, Mònica Garcia, ha explicat que la normativa de foc impedeix realitzar el castell de focs d’artifici en el seu emplaçament habitual, a la zona del Passeig de la Pau amb Gran Via, per la manca de distància de seguretat amb la gasolinera. Per això, ha dit Garcia, “després de valorar diverses propostes es realitzarà un espectacle de pirotècnica terrestre més acotat i que s’adapta a la normativa”.

 • Tots els possibles candidats dels grups municipals i els regidors i regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Berga renuncien a l’alcaldia
  Data de publicació: 18.10.18
  L’Ajuntament de Berga ha acollit aquest dijous, 18 d’octubre, una sessió extraordinària per portar a terme l’elecció d’un nou alcalde o alcaldessa després que el passat 4 d’octubre es fes efectiva la inhabilitació de l’alcaldessa legítima, Montse Venturós, arran de la sentència condemnatòria per un delicte de desobediència que impedeix a Venturós exercir qualsevol càrrec públic durant sis mesos per negar-se a despenjar la bandera estelada del balcó consistorial durant dues jornades electorals de 2015.

  La sessió plenària ha començat amb mostres de suport per part dels regidors i regidores a les persones que segueixen empresonades i exiliades a causa del procés sobiranista de Catalunya. A continuació, s’ha posat en coneixement dels membres del plenari la renúncia del càrrec de regidora d’Erminia Altarriba com a membre del grup municipal d’ERC-AM. La portaveu de la formació republicana va anunciar la decisió de deixar l’acta de regidora durant l’última sessió ordinària celebrada el 4 d’octubre.

  Tot seguit, s’ha donat a conèixer la renúncia d’Hug Tuyet per ocupar l’acta de regidor de la CUP-PA que ha quedat vacant a causa de la inhabilitació de Montse Venturós. Tuyet ocupava la posició número 9 en la llista electoral presentada per la CUP-PA per concórrer a les eleccions municipals de 2015, just després dels regidors Eloi Escútia i Ivan Sànchez, els quals, van accedir al consistori després de les renúncies de les regidores Sílvia Armengou i Anna Alsina durant la present legislatura. La renúncia de Tuyet possibilitarà l’entrada al consistori de la següent persona de la llista, Roser Valverde.

  El següent punt de l’ordre del dia tractat durant la sessió ha estat l’elecció d’un dels membres del consistori per a què assumeixi l’alcaldia de la ciutat. Segons s’estableix en la legislació electoral, la vacant produïda a l’alcaldia de Berga a causa de la inhabilitació de Venturós, requereix la celebració d’una sessió extraordinària per escollir un nou alcalde o alcaldessa en un termini màxim de deu dies després de la notificació de la sentència. La legislació referent a l’organització i funcionament dels ens locals determina que poden presentar candidatura els regidors i regidores que encapçalin les llistes de les seves formacions polítiques i que el candidat o candidata que obtingui la majoria absoluta dels vots serà proclamat alcalde o alcaldessa.

  Posteriorment, s’ha procedit a la proclamació de les candidatures per part dels diferents grups polítics amb representació al Ple de la Corporació, però cap dels grups municipals han presentat candidats o candidates per ocupar l’alcaldia. L’absència de candidats ha fet que, per mandat legal, hagi estat proclamat alcalde el regidor, Francesc Ribera, en ser la persona que actualment encapçala la llista més votada durant els comicis electorals de 2015, després que es produís la inhabilitació i la renúncia de Montse Venturós i Anna Alsina, les quals, ocupaven la primera i segona posició de la llista de la CUP-PA, respectivament. Tot i això, Francesc Ribera no ha acceptat el càrrec d’alcalde i tampoc ho han fet la resta de regidors i regidores de l’equip de govern: Oriol Camps, Mònica Garcia, Eloi Escútia i Ivan Sànchez. Aquesta decisió ha comportat que l’alcaldia de l’Ajuntament de Berga hagi quedat vacant. Davant d’aquesta situació, el primer tinent d’alcaldia, Oriol Camps, haurà d’assumir les funcions corresponents a l’àrea d’alcaldia de forma accidental fins que finalitzi la legislatura.

  Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga