Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial promouen la reobertura segura dels comerįos amb el lliurament de material bāsic
  Data de publicació: 06.05.20

  L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial han creat una campanya per a quč la reobertura dels comerįos es pugui realitzar amb les garanties sanitāries i de seguretat establertes per les autoritats governamentals durant el període de desconfinament. La campanya es basa en el Pla d’Obertura d’establiments comercials que l’entitat va elaborar pels seus associats i que el consistori vol fer extensiva, en la mesura del possible, a la resta de botigues i serveis de la ciutat. La campanya consistirā en el lliurament d’un protocol amb recomanacions pels establiments, cartellera explicativa de les mesures sanitāries adreįades a les persones que accedeixen als comerįos i una unitat de gel hidroalcohōlic per a la desinfecciķ i higiene de mans.

  Paquets de material bāsic per a la reobertura

  L'Ajuntament de Berga facilitarā una ampolla de litre de gel hidroalcohōlic als petits comerįos, bars, restaurants i empreses de serveis que estiguin oberts al públic i es trobin ubicats al terme municipal de Berga. Així mateix, es lliurarā un document grāfic que recollirā les mesures de protecciķ bāsiques per accedir al comerį, així com l'aforament permčs a cada local, tenint en compte les restriccions actuals per la pandčmia de la Covid-19. Aquest material serā gratuīt per a tothom qui acrediti tenir un establiment dels indicats anteriorment.

  D'acord amb la propera reobertura dels comerįos, i per tal de facilitar que els veīns i veīnes puguin realitzar les compres amb la major seguretat possible, l'Ajuntament de Berga ha decidit dur a terme aquesta mesura que busca reduir al māxim el risc de contagis i s'adequa a la obligatorietat marcada pel BOE de disposar necessāriament de gel hidroalcohōlic a l’entrada dels establiments per a la clientela. També es facilita que els establiments puguin complir també amb l'obligatorietat d'indicar les mesures higičniques i d'aforament dels seus locals.

  Dispensaciķ del material al Telecentre

  El lliurament del material es portarā a terme els dies 7 i 8 de maig al Telecentre (C/ Programari Lliure, s/n). El dijous, 7 de maig, es farā de 4 a 7 de la tarda mentre que el divendres, 8 de maig, l’horari serā d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. La dispensaciķ es farā en colˇlaboraciķ amb l'entitat Bergacomercial, que facilitarā un pack personalitzat als establiments adherits a l'associaciķ. Bergacomercial també posarā a disposiciķ de tots els establiments que ho desitgin, equipaments de protecciķ individual que té en estoc i a preu de cost per aquelles persones que siguin titulars d'un establiment i que hi estiguin interessades. D’aquesta manera es garantirā una reobertura de comerįos i establiments amb seguretat quan les autoritats competents ho corroborin, tenint en compte les diferents fases del pla de desconfinament. • Berga celebrarā dijous el ple municipal corresponent al mes de maig per videoconferčncia
  Data de publicació: 04.05.20

  L’Ajuntament de Berga celebrarā aquest dijous, 7 de maig, la sessiķ ordināria del ple municipal de forma telemātica a causa de la situaciķ d’emergčncia sanitāria provocada per la Covid-19 i en compliment de les mesures preventives per reduir el risc de propagaciķ de la pandčmia durant la vigčncia de l’estat l’alarma. La sessiķ es realitzarā a través d’una plataforma digital facilitada per Localret i es retransmetrā en directe pel canal de YouTube del consistori berguedā. Localret és un Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitāria, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicaciķ de les TIC per millorar l’acciķ dels governs locals en l’impuls de la societat de la informaciķ.

  Una situaciķ excepcional

  La sessiķ ordināria del mes d’abril va ser suspesa a l’espera que el consistori pogués implementar els sistemes informātics necessaris per poder celebrar les sessions amb tots els requisits tčcnics i legals corresponents per garantir el carācter públic de les sessions. El ple del dijous, 7 de maig, es farā a les 7 de la tarda i ha estat convocat en base a la disposiciķ final segona del Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de marį, que permet que se celebrin plens o sessions d’altres ōrgans de govern a distāncia, sempre que es produeixin situacions excepcionals, com la que ha provocat la pandčmia del coronavirus.

  Desenvolupament de la sessiķ ordināria

  La sessiķ comptarā amb tots els apartats d’un ple ordinari habitual. Primerament, es farā l’aprovaciķ de l’acta de la sessiķ plenāria anterior celebrada el 5 de marį. A continuaciķ, es presentaran els dictāmens i les mocions, es donarā compte de les resolucions d’alcaldia adoptades en relaciķ amb la crisi de la Covid-19 i es realitzarā el torn de precs i preguntes per part dels grups municipals a l’oposiciķ.

  Participaciķ ciutadana al plenari de maig

  L’Ajuntament de Berga garantirā la participaciķ de la ciutadania en la sessiķ pública del ple municipal que es farā aquest dijous de forma telemātica. Tal com recull el Reglament de Participaciķ Ciutadana de Berga, l’alcaldessa pot establir un torn de precs i preguntes acabada la sessiķ ordināria, per tal que el públic assistent pugui formular preguntes a qualsevol dels regidors i regidores de la corporaciķ. Aquestes intervencions no s’inclouen en l’emissiķ en directe del ple que realitza habitualment la televisiķ. En aquesta ocasiķ, de forma excepcional, s’inclouran les preguntes de la ciutadania en la retransmissiķ que es farā virtualment. Les persones interessades podran enviar un māxim de dos precs o preguntes a l’adreįa de correu electrōnic participaciopopular@ajberga.cat. El termini per efectuar l’enviament de preguntes finalitzarā el mateix dijous, 7 de maig, a les 12 del migdia.< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga