Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol tanquen un acord pel subministrament de 20.000 ampolles anuals d’aigua per a la campanya de la ‘Patumaigua’ durant 4 anys
  Data de publicació: 08.01.20

  L’Ajuntament de Berga i l’empresa gironina dedicada a la comercialització d’aigua, Sant Aniol, han formalitzat aquest dimecres un acord per garantir el subministrament gratuït d’aigua mineral natural durant 4 anys en el context de les festes de La Patum. La iniciativa s’emmarca en la campanya impulsada per les àrees de Joventut i Festes per incentivar el consum d’aigua i fomentar la reducció dels riscos associats als primers consums d’alcohol i altres drogues entre la població adolescent i jove durant les festes que se celebren al municipi i, especialment, durant el Corpus berguedà. Una de les accions més destacades ha estat la distribució de 15.000 ampolles d’aigua de forma gratuïta durant La Patum de l’any passat. Es tracta d’una acció que s’ha portat a terme durant les tres últimes edicions de la festa i que es va consolidar durant La Patum de 2019 mitjançant la creació del personatge de la ‘Patumaigua’ que apareixia a l’etiquetatge de l’ampolla juntament amb l’eslògan ‘L’aigua també vol anar a Patum’.

  Conveni de col·laboració entre el consistori i Sant Aniol

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el director general de Sant Aniol, Ferran Ribalta, han signat aquest matí l’acord de col·laboració entre ambdues parts que tindrà una vigència de 4 anys (2020-2023). Els termes de l’acord no contemplen un intercanvi econòmic, però sí que recull el compromís de l’empresa Sant Aniol de subministrar gratuïtament 20.000 unitats anuals d’aigua de 33 cl. etiquetades amb el disseny i el lema de la campanya ‘Patumaigua’. L’empresa comercialitzadora d’aigua de la zona volcànica de la Garrotxa també s’encarregarà d’aportar el sistema d’emmagatzematge de les ampolles per garantir el reciclatge de l’envàs de plàstic.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga inclourà la imatge de la marca d’aigua Sant Aniol al material de promoció de la festa que es difondrà en suport físic i digital. En concret, el logotip de Sant Aniol s’incorporarà als cartells de La Patum i La Patum Infantil, al fulletó dels actes principals que es distribueix a les llars berguedanes i al programa de mà de la festa.

  Compromís amb la sostenibilitat

  L’Ajuntament de Berga i Sant Aniol també s’han compromès a fomentar la sostenibilitat per reduir l’impacte ambiental de l’envàs de plàstic de les ampolles d’aigua. En aquest sentit, no només s’incentivarà la reutilització de l’envàs reomplint-lo amb l’aigua de les fonts complementàries que s’instal·laran a l’espai firal del Passeig de la Indústria i la Plaça de Viladomat durant els cinc dies de celebració de La Patum, sinó que també s’utilitzaran sistemes d’emmagatzematge de l’ampolla de plàstic. Tanmateix, el plàstic de les ampolles de ‘Patumaigua’ es recollirà, es reciclarà i s’utilitzarà per fer algun tipus de producte de marxandatge que permeti donat continuïtat a la campanya.
 • Berga inicia la campanya ‘Llegim-nos’ per incentivar la lectura i l’ús de la biblioteca municipal
  Data de publicació: 07.01.20

  L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet emprenen una campanya per incentivar la lectura i l’ús de la biblioteca entre la ciutadania de Berga. La proposta titulada ‘Llegim-nos’ consisteix en què cada regidor i regidora del consistori recomani una lectura que anirà acompanyada de 10 títols relacionats amb la temàtica escollida. Els primers llibres es podran consultar a partir del proper dimarts, 14 de gener de 2020, i estaran disponibles durant un mes al punt ‘Llegim-nos’ habilitat a la planta baixa de la biblioteca pública. El següent mes es posarà a disposició dels usuaris i usuàries les lectures de la segona recomanació, i així successivament amb tots els regidors i regidores, de manera que la campanya s’estendrà fins al maig de 2021. La regidora de Cultura, Roser Valverde, ha explicat que “la campanya pretén fomentar l’hàbit de la lectura entre els veïns i veïnes a través d’una selecció de gèneres diversos, però també vol apropar els regidors i regidores compartint les seves preferències literàries”. Valverde ha agraït la predisposició dels companys i companyes del consistori i també ha destacat les facilitats i el treball realitzat conjuntament amb la biblioteca a l’hora de desenvolupar el projecte.

  Llegim-nos i recomanem-nos

  El concepte ‘Llegim-nos’ fa referència a l’enllaç que s’estableix entre persones a l’hora de recomanar lectures i, per això, s’habilitaran diferents recursos per a què tothom pugui proposar alguna lectura. La fórmula ideada per fer les recomanacions serà a través de quatre urnes habilitades a la biblioteca, el Casal Cívic, la Llibreria Huch i la Llibreria Quatre Cantons. La ciutadania podrà escriure en una butlleta la seva recomanació, dipositar-la a l’urna i després de cada període de recomanació s’elaborarà un llistat amb les propostes efectuades pels usuaris i usuàries que es podrà consultar a l’espai ‘Llegim-nos’ i a les xarxes socials de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i l’Ajuntament de Berga. La regidora d’ERC, Dolors Tous, ha fet esment a la bidireccionalitat de la campanya i “la importància de participar activament fent recomanacions, ja que, és una forma d’enriquir-nos els uns als altres”.

  Seguiment de la campanya a les xarxes socials

  El regidor de Junts per Berga, Marc Marginet, ha comentat que “les recomanacions s’anunciaran mitjançant un vídeo enregistrat individualment pels regidors i regidores en què explicaran la lectura escollida i la motivació de la seva elecció”. Tanmateix, uns dies abans de finalitzar el període, es publicarà una segona píndola per preguntar a la ciutadania què els ha semblat la recomanació d’aquell mes i, a la vegada, es donarà a conèixer la temàtica de la següent lectura. Ambdós vídeos es difondran a través de les xarxes socials del consistori i la biblioteca. El seguiment de la campanya per Internet es podrà fer a través de l’etiqueta #llegimnos.

  Punt ‘Llegim-nos’

  L’organització ha habilitat un espai a la planta baixa de la biblioteca on hi haurà els llibres del mes i l’urna de recomanació. L’estand està decorat amb diverses peces de mobiliari cedides pel Grup Hortizó per recrear l’espai i l’ambient íntim de lectura. La directora de l’entitat social, Eva Sànchez, ha explicat que el mobiliari del punt ‘Llegim-nos’ es renovarà periòdicament i que les peces es posaran a la venda per a les persones que estiguin interessades en adquirir-les. Segons Sànchez, es tracta de “donar una segona vida als mobles procedents de donacions de particulars fomentant l’economia circular”. A més, l’entitat també realitza un taller de restauració de mobles obert a tothom per aprofitar el mobiliari que es troba en un estat menys òptim.

  Llibres en servei de préstec limitat

  Tots els llibres proposats estaran disponibles a la biblioteca per a què la gent pugui consultar-los i també s’editaran fulletons informatius amb les recomanacions mensuals. El préstec dels llibres estarà limitat a una setmana i només en el cas de la lectura principal, hi haurà un segon exemplar disponible. Un cop superat el període de recomanació, les lectures estaran a disposició de la ciutadania de la forma habitual.< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga