Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El projecte ‘Dones Actives’ arriba a la 3a edició amb l’objectiu d’enfortir la cohesió social i la interculturalitat entre dones
  Data de publicació: 25.02.18
  Berga inicia una nova edició del projecte ‘Dones Actives’ per promoure les relacions socials entre les dones berguedanes a través d’activitats lúdiques, esportives i culturals. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà i el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte vol contribuir a crear una xarxa d’espais en clau femenina per potenciar la interculturalitat i la cohesió social de les dones mitjançant l’ús social de la llengua catalana.

  L’origen de la iniciativa es remunta a l’any 2015 quan es realitzava el programa de capacitació lingüística ‘Parlem Català’. Aquest projecte tenia l’objectiu de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana per afavorir la convivència i la diversitat cultural en l’espai públic. Posteriorment, es va implementar el ‘Cicle de Formació Instrumental’ per a l’alfabetització de persones adultes a través del Centre de Formació d’Adults Berguedà. La implantació d’aquestes dues accions va donar pas a la creació del programa ‘Dones Actives’ que enguany arriba a la tercera edició.

  La iniciativa compta amb un programa farcit d’activitats gratuïtes que es portaran a terme des del març fins al novembre, a excepció del mes d’agost. Concretament, els dilluns es farà zumba i els dimecres ioga al centre esportiu AlterSport, de 2/4 de 10 a 2/4 d’11 del matí. Es tracta de sessions que permeten treballar l’empoderament personal i col·lectiu a través de l’autoconeixement de cos, la ment i l’emoció. D’altra banda, també hi haurà passejades culturals per conèixer la ciutat i el seu entorn així com per enfortir l’intercanvi espontani entre dones d’orígens i edats diferents. És previst que l’activitat es faci un dijous al mes, de 10 del matí a 12 del migdia. Per últim, també es realitzaran tallers mensuals sobre salut, gènere, cohesió, educació i creativitat a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic), de 10 del matí a 12 del migdia.

  Les places per participar en aquest projecte són limitades, ja que les activitats es fan amb grups reduïts per facilitar l’intercanvi relacional i vivencial de la usuàries. Les dones interessades en formar part del projecte poden inscriure’s fins l’1 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Berga. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a puntdona@ajberga.cat o trucar al telèfon 93 821 53 31.

  Pots consultar el calendari d'activitats en aquest enllaç.

 • Berga programa una setantena d’actes culturals del 26 de febrer al 4 de març per viure una setmana “esplèndida” promovent el turisme i el comerç local
  Data de publicació: 23.02.18
  Berga i Canet de Mar es convertiran en dos municipis “esplèndids” durant la setmana del 26 de febrer al 4 de març. Les dues poblacions posaran en marxa la campanya ‘Esplèndid’, una iniciativa ideada conjuntament per promoure i desestacionalitzar el turisme a través de l’intercanvi comercial, cultural i turístic entre ambdues poblacions. La campanya consisteix en promocionar el consum de productes i serveis dels establiments adherits al projecte per tal d’acumular saldo i gastar-lo al municipi contrari durant la setmana del 12 al 18 de novembre. Això farà que els usuaris gaudeixen del patrimoni cultural, la gastronomia, el paisatge i la natura de dues poblacions geogràficament diferents, però complementàries a l’hora d’oferir experiències entorn del mar i la muntanya al públic familiar procedent principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona.

  La campanya ‘Esplèndid’ no només contempla la vessant comercial, sinó que també compta amb el suport d’un munt d’associacions i entitats locals disposades a omplir els carrers i places d’activitats per a tots els públics durant la primera etapa del projecte. En el cas de Berga, s’han programat més d’una setantena d’activitats, la majoria de les quals seran gratuïtes, durant la setmana del 26 de febrer al 4 de març. Per exemple, hi haurà sessions i tallers relacionats amb la salut i el benestar personal com ara massatges, meditació, ioga, pilates, medicina tradicional xinesa, podologia, tècniques d’alliberament d’estrès, salut mental, quiropràctica, tecarteràpia i elaboració d’olis i cremes essencials. Paral·lelament, també hi haurà xerrades sobre alimentació i hàbits saludables, lactància i el sistema digestiu.

  D’altra banda, hi haurà un ampli ventall d’actes culturals entre els que destaquen una lectura dramatitzada de poesia, actuacions i vermuts musicals, representacions teatrals, cinema, tallers de dansa lliure i dansa tradicional, balls de saló, balls en línia i ball country, sardanes, cercavila amb bastoners, exposicions fotogràfiques i mostres de pintura, entre d’altres. Tanmateix, hi haurà portes obertes als museus i espais d’interpretació de la ciutat (Casa de La Patum, Museu del Circ i Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà) i visites guiades per conèixer el patrimoni arquitectònic i històric donant un tomb per la Berga actual o tornat al passat per seguir els passos de les tropes franquistes en el moment de la seva entrada a la capital del Berguedà durant el final de la Guerra Civil. Els visitants també tindran l’oportunitat de conèixer el Santuari de Queralt, l’església de Sant Pere de Madrona i, fins i tot, podran fer una caminada fins a la Serra de Noet o realitzar una ruta en BTT per contemplar les esglésies romàniques de Pedret, Obiols, Santa Maria d’Avià i Sant Bartomeu.

  L’activitat gastronòmica estarà centralitzada al passeig de la Indústria a través del mercat setmanal del dissabte i la celebració d’una fira de productes agroalimentaris i artesanals. Tot i això, també hi haurà tastos i àpats populars a l’eix comercial del carrer Major i es portaran a tallers per a aprendre a elaborar receptes aptes per a celíacs. Finalment, els infants també podran participar en diverses activitats com ara una jornada de jocs tradicionals, un espectacle teatral i un taller de dibuixos de La Patum.

  En resum, seran set dies intensos per conèixer de prop les poblacions de Berga i Canet de Mar a través del seu patrimoni artístic, arquitectònic, cultural, humà i turístic.

  Per a més informació sobre la campanya, poseu consultar el portal web www.esplendid.cat

< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga