Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El Consell Comarcal i els ajuntaments de Berga i Puig-reig rebutgen la violència entre joves berguedans
  Data de publicació: 20.12.19
  El dimecres, 18 de desembre, al vespre a Puig-reig, es va produir una baralla entre veïns del municipi i veïns de Berga. Degut a aquesta situació, diversos representants institucionals s’han reunit aquest divendres al Consell Comarcal del Berguedà. En la baralla, que va coincidir en un moment de molta afluència de gent, s’hi van veure involucrats diversos joves i un d’ells va ser ferit per arma blanca. En aquests moments, hi ha 4 persones detingudes i no es descarten més detencions.

  Aquest matí, s’ha produït una trobada on hi han assistit el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, el regidor de Drets Socials bàsics, Ivan Sánchez, l’alcalde de Puig-reig, Josep M. Altarriba, el regidor de Puig-reig, Josep Parera, representants dels Mossos d’Esquadra i personal tècnic.

  Des de les diferents institucions es vol posar de manifest el rebuig a la violència de qualsevol tipus, especialment i en aquest cas, entre joves dels municipis del Berguedà.

  La baralla va esclatar per un conflicte provinent de dies anteriors entre els joves. La policia està investigant les raons de fons de la baralla.

  Les administracions estan treballant mesures de prevenció de la violència per a què no es tornin a produir situacions d’aquest tipus. Des dels serveis d’atenció social, s’està realitzant l’acompanyament de les famílies afectades i des del servei de mediació es preveu portar a terme un procés restauratiu entre les persones afectades.

 • Berga organitza una jornada lúdica per difondre el resultat del procés participatiu sobre joventut a l’Espai Jove
  Data de publicació: 18.12.19
  L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha programat una jornada per donar a conèixer les conclusions del procés participatiu realitzat en el marc del Pla Local d’Adolescència i Joventut. L’esdeveniment es portarà a terme el dissabte, 28 de desembre, a l’Espai Jove (C/ Mossèn Espelt, 13) i consistirà en la presentació de la diagnosi que permetrà definir, impulsar i coordinar les actuacions que es portaran a terme al municipi en matèria de joventut durant el període 2020-2023.

  Procés participatiu en matèria de joventut

  La regidoria de Joventut va iniciar el passat mes d’octubre l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut. La voluntat de l’àrea era fomentar la participació activa del jovent de la ciutat a l’hora de definir el projecte. Per això, durant aquests mesos s’han recollit les inquietuds dels nois i noies a través d’enquestes digitals, entrevistes i punts d’informació presents en diversos esdeveniments locals. Tot plegat, per poder tenir una radiografia, el més acurada possible, de les mancances i potencialitats relacionades amb l’àmbit de la joventut i així poder elaborar un pla d’actuacions eficaç i adient als interessos de la població jove del municipi.

  Jornada lúdica a l’equipament juvenil

  La presentació del resultat del procés participatiu sobre joventut es realitzarà a les 7 de la tarda a l’Espai Jove. L’acte inclourà la realització d’una bikinada, en què s’oferiran sandvitxos de pernil dolç i formatge i de crema de xocolata als assistents. La jornada es clourà amb la presentació del ‘Club del Joc’, a 2/4 de 10 del vespre. L’activitat comptarà amb la dinamització de la Cia. de Jocs l’Anònima i consistirà en una vetllada dedicada als jocs de taula que es farà mensualment a l’equipament juvenil.

  Activitats infantils i juvenils durant el Nadal

  L’àrea de Joventut omplirà d’activitats els últims dies de l’any! A l’esdeveniment organitzat per donar la benvinguda al 2020, també cal sumar-hi l’edició de Nadal del Taller d’Skate que es farà els dies 27, 28 i 29 de desembre a l’skatepark del Lledó. Els monitors i monitores de l’escola BraveSkate s’encarregaran de dinamitzar les sessions adreçades a infants i joves a partir de 8 anys. Els participants aprendran tècniques per dominar el patinet i fer acrobàcies mitjançant l’ús de les rampes i baranes del parc. L’objectiu del taller és promoure la creativitat, la destresa i l’autonomia damunt del patinet, així com fomentar la convivència entre patinadors i patinadores d’edats i nivells diferents. El taller es farà d’11 del matí a 2 del migdia. L’ús del casc serà obligatori durant les sessions pràctiques del taller de patinatge i, en cas de no disposar-ne, l’organització s’encarregarà de facilitar-ne als participants.

< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga