Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga organitza una jornada lúdica per difondre el resultat del procés participatiu sobre joventut a l’Espai Jove
  Data de publicació: 18.12.19
  L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha programat una jornada per donar a conèixer les conclusions del procés participatiu realitzat en el marc del Pla Local d’Adolescència i Joventut. L’esdeveniment es portarà a terme el dissabte, 28 de desembre, a l’Espai Jove (C/ Mossèn Espelt, 13) i consistirà en la presentació de la diagnosi que permetrà definir, impulsar i coordinar les actuacions que es portaran a terme al municipi en matèria de joventut durant el període 2020-2023.

  Procés participatiu en matèria de joventut

  La regidoria de Joventut va iniciar el passat mes d’octubre l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut. La voluntat de l’àrea era fomentar la participació activa del jovent de la ciutat a l’hora de definir el projecte. Per això, durant aquests mesos s’han recollit les inquietuds dels nois i noies a través d’enquestes digitals, entrevistes i punts d’informació presents en diversos esdeveniments locals. Tot plegat, per poder tenir una radiografia, el més acurada possible, de les mancances i potencialitats relacionades amb l’àmbit de la joventut i així poder elaborar un pla d’actuacions eficaç i adient als interessos de la població jove del municipi.

  Jornada lúdica a l’equipament juvenil

  La presentació del resultat del procés participatiu sobre joventut es realitzarà a les 7 de la tarda a l’Espai Jove. L’acte inclourà la realització d’una bikinada, en què s’oferiran sandvitxos de pernil dolç i formatge i de crema de xocolata als assistents. La jornada es clourà amb la presentació del ‘Club del Joc’, a 2/4 de 10 del vespre. L’activitat comptarà amb la dinamització de la Cia. de Jocs l’Anònima i consistirà en una vetllada dedicada als jocs de taula que es farà mensualment a l’equipament juvenil.

  Activitats infantils i juvenils durant el Nadal

  L’àrea de Joventut omplirà d’activitats els últims dies de l’any! A l’esdeveniment organitzat per donar la benvinguda al 2020, també cal sumar-hi l’edició de Nadal del Taller d’Skate que es farà els dies 27, 28 i 29 de desembre a l’skatepark del Lledó. Els monitors i monitores de l’escola BraveSkate s’encarregaran de dinamitzar les sessions adreçades a infants i joves a partir de 8 anys. Els participants aprendran tècniques per dominar el patinet i fer acrobàcies mitjançant l’ús de les rampes i baranes del parc. L’objectiu del taller és promoure la creativitat, la destresa i l’autonomia damunt del patinet, així com fomentar la convivència entre patinadors i patinadores d’edats i nivells diferents. El taller es farà d’11 del matí a 2 del migdia. L’ús del casc serà obligatori durant les sessions pràctiques del taller de patinatge i, en cas de no disposar-ne, l’organització s’encarregarà de facilitar-ne als participants.

 • Berga destinarà els 30.000€ del pressupost participatiu de 2020 a la millora de l’entorn i l’enllumenat del Parc del Lledó
  Data de publicació: 17.12.19
  L’Ajuntament de Berga invertirà els 30.000€ del pressupost participatiu al Parc del Lledó. Així ho han decidit els veïns i veïnes de Berga a través del procés de votació itinerant que es va portar a terme del 2 al 15 de desembre. Les dues propostes relacionades amb la millora de l’entorn i l’adequació de l’enllumenat del Parc del Lledó han estat les que han obtingut un suport majoritari per part de les gairebé 700 persones que han participat en la votació. Les dues propostes més votades, fins a esgotar la partida econòmica prevista, s’executaran durant l’any 2020.

  La regidora de Participació Popular, Roser Valverde, ha valorat positivament els resultats obtinguts en aquest procés participatiu, així com el nombre de propostes presentades. La regidora ha explicat que les xifres de participació igualen les de poblacions com Manresa i Girona, que se situen al voltant del 5% i que compten amb una dilatada experiència en aquest tipus d’iniciatives. “Els resultats demostren que la gent de Berga té moltes coses a dir sobre la ciutat, i això també ens serveix per reorientar les nostres pròpies propostes i visionar la ciutat des d’un prisma diferent”, ha afegit Valverde.

  El pressupost participatiu en xifres

  La primera convocatòria del pressupost participatiu va rebre 57 propostes, de les quals, 44 van superar la valoració tècnica per ser sotmeses al procés de votació popular en què hi han participat 691 persones, un 4,8% del cens format per persones majors de 16 anys empadronades a Berga. En total, s’han registrat 1.265 vots, tenint en compte que cada persona podia votar dues propostes diferents. També s’han comptabilitzat 4 vots en blanc i 1 vot nul.

  Pel que fa al percentatge de participació segons la franja d’edat, la població adulta de 30 a 39 anys ha estat la més activa en la votació (22%), seguida de les persones de 60 a 69 anys (19%), la població de 40 a 49 anys (16%), les persones d’entre 50 i 59 anys (16%), els veïns i veïnes de més de 70 anys (13%), el jovent menor de 20 anys (9,5%) i els joves de 20 a 29 anys (5%).

  El Parc del Lledó guanya la votació

  Els dos projectes de millora del Parc del Lledó han sumat conjuntament 226 vots (17,9%). D’una banda, la proposta número 34 que contemplava actuacions de millora en les portes d’accés, la senyalització, l’arranjament de l’entorn i el parc infantil ha obtingut 119 vots, és a dir, un 9,4%. Les actuacions incloses en aquesta proposta comptaven amb una valoració econòmica de 15.000€. D’altra banda, la proposta número 33 que inclou la millora de l’enllumenat de l’amfiteatre, la substitució dels projectors de llum actuals per llum LED i la instal·lació d’enllumenat a l’skatepark ha assolit 107 vots (8,5%). En aquest cas, la proposta compta amb un pressupost de 20.000€.

  Consulta el resultat complet de la votació en aquest enllaç.

  Cal destacar, però, que la suma dels imports de les dues propostes escollides supera els 30.000€ previstos en el pressupost participatiu. Per aquest motiu, s’executarà el 100% de la opció més votada, mentre que la resta de la partida disponible (15.000€) es destinarà al projecte de millora de l’enllumenat del Parc del Lledó. Es tracta d’una decisió que ha estat consensuada pels representants municipals.

  Primera experiència de pressupostos participatius

  Els pressupostos participatius és un projecte que ha estat desenvolupat per l’àrea de Participatiu Popular amb el treball conjunt de tots els grups municipals que formen part del consistori berguedà. Es tracta de la primera experiència que ha portat a terme l’Ajuntament de Berga en matèria pressupostària que ha permès als veïns i veïnes decidir a quins projectes volien destinar una part del pressupost públic municipal de 2020.

< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga