Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga programa el taller d’estiu d’skate que es farà del 6 al 10 de juliol i adapta l’activitat a les mesures de seguretat per la Covid-19
  Data de publicació: 17.06.20

  L’skate és una de les modalitats esportives de roda petita que ha sumat més adeptes en els últims anys. La fal·lera per aquesta disciplina ha comportat l’auge d’una pràctica que es basa en l’habilitat de desplaçar-se sobre el patinet mentre es realitzen acrobàcies fent ús de baranes, rampes i altres elements del mobiliari habilitat per a la realització d’aquesta activitat. L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha promogut la pràctica d’aquest esport programant diversos tallers durant els períodes de vacances dels infants i joves. Enguany, l’edició de Pasqua es va suspendre per la pandèmia de la Covid-19, però sí que es portarà a terme el taller d’estiu aplicant una sèrie de mesures preventives d’higiene i seguretat. El taller d’skate serà gratuït, comptarà amb 20 places disponibles i caldrà inscriure’s a través d’un formulari online. Les sessions es faran del 6 al 10 de juliol, de 17 a 20h, a l’skatepark del Lledó.

  Mesures preventives de seguretat

  L’organització implementarà les mesures preventives necessàries per poder desenvolupar el taller d’skate amb seguretat. Per exemple, es prendrà la temperatura a les persones participants i també als monitors i monitores, a l’inici i al final de la sessió. Els infants o joves que presentin símptomes de la Covid-19 hauran d’abstenir-se de participar en l’activitat. Es farà ús de la mascareta, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, i la desinfecció de mans serà regular i obligatòria. L’ús del casc també serà obligatori i l’organització en proporcionarà als participants que no en tinguin, però hauran de fer-se’n responsables fins a la finalització del taller. Pel que fa a les proteccions (mans, colzes, genolls o cul) són recomanables i els participants hauran de proveir-se’n per mitjans propis, en cas que les necessitin.

  D’altra banda, les activitats del taller es faran en grups de 5 participants per cada monitor o monitora. Es tracta de grups de convivència, tal com especifica la normativa. L’organització comptarà amb una persona que s’encarregarà de vetllar pel compliment del protocol d’higiene i seguretat, així com d’informar a l’equip de monitors i monitores, els infants i joves participants i les seves famílies de les mesures que cal prendre en cada moment.

  En l’arribada dels participants al taller serà necessari mantenir la distància de seguretat de 2 metres i utilitzar la mascareta. Una persona podrà portar i recollir cada participant, fent ús de la mascareta. Un quart d’hora abans del final del taller es recollirà l’espai i s’iniciarà el retorn a casa dels participants de forma esglaonada. Les famílies que hagin de recollir els participants podran arribar al lloc del taller a partir d’aleshores, però no abans per tal d’evitar concentracions de persones.

  Procés d’inscripció

  El taller d’skate s’adreça a infants i joves a partir de 8 anys i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades. Per fer-ho, caldrà enviar un missatge de WhatsApp al telèfon 676 503 750 o un correu electrònic a l’adreça joventut@ajberga.cat comunicant l’interès per participar en l’activitat i, posteriorment, es facilitarà l’enllaç al formulari online per formalitzar la inscripció. Les places disponibles per participar al taller s’assignaran per ordre d’inscripció.

 • Berga obté el Segell InfoParticipa per tercer any consecutiu assolint un 91,67% dels indicadors avaluats
  Data de publicació: 16.06.20

  L’Ajuntament de Berga ha revalidat el Segell Infoparticipa per tercer any consecutiu per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta de la 7a edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix als veïns i veïnes. En aquesta ocasió, el consistori berguedà ha renovat el distintiu corresponent a l’edició de 2019 assolint un 91,67% dels indicadors examinats mentre que l’any passat va validar-ne el 96,15%. En l’actual edició, però, l’organisme impulsor de l’Infoparticipa ha reformulat els criteris d’avaluació dels webs corporatius creant nous indicadors i suprimint altres d’anteriors. Això ha fet que l’avaluació hagi passat de 52 a 48 indicadors.

  Berga valida 44 indicadors

  El Segell Infoparticipa està format per 48 indicadors distribuïts en cinc categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 44 indicadors a l’Ajuntament de Berga. El laboratori també elabora un mapa interactiu que permet comprovar el resultat de les avaluacions de les diferents poblacions.

  L’entrega del segell es posposa pel coronavirus

  L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa estava previst inicialment pel 31 de març de 2020, però la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha comportat la cancel·lació de l’esdeveniment que es porta a terme a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. De moment, es desconeix la nova data establerta per a l’acte d’entrega dels certificats a l’espera de l’evolució de la crisi sanitària.< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga