Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga distribueix material didàctic per a què l’alumnat sense recursos tecnològics segueixi el 3r trimestre escolar durant el confinament
  Data de publicació: 23.04.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat la distribució de materials didàctics per a què els infants que no disposen de recursos tecnològics puguin realitzar les tasques escolars durant el període de confinament. El tancament dels centres i l’aturada de les classes presencials des del passat 13 de març a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, ha fet que el tercer trimestre escolar es desenvolupi a distància. Això ha comportat una sèrie de desigualtats per a les famílies que no disposen d’equipaments informàtics ni connectivitat a Internet.

  Distribució de material didàctic a domicili

  Per garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat de primària, l’àrea d’Educació està portant a terme la distribució de recursos didàctics impresos als domicilis de les famílies que no compten amb mitjans tecnològics. Es tracta de material amb tasques elaborades pel professorat de les escoles dels infants que es lliurarà a unes 70 famílies. De moment, s’ha repartit el material a una quinzena de famílies i en els propers dies es completarà la distribució a la resta d’infants. Es preveu que el repartiment de tasques es faci periòdicament i de forma esglaonada a petició dels centres escolars.

  Mitjans tecnològics per a l’alumnat de determinades etapes educatives

  Paral·lelament, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha efectuat el lliurament de dispositius amb connectivitat a l’alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga un títol acreditatiu als infants i joves estudiants. • Berga suspèn la Festa de Sant Marc en què es renova el vot de poble per recordar la plaga de llagosta que va patir la ciutat l’any 1687
  Data de publicació: 22.04.20

  L’Ajuntament de Berga suspèn la Festa de Sant Marc a causa del coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals per fer front a la crisi d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 fan que no es pugui celebrar la festivitat de Sant Marc prevista pel dissabte, 25 d’abril, al Santuari de Queralt. Així doncs, l’edició de 2020 queda cancel·lada i no es contempla la possibilitat de programar la festa en els propers mesos.

  La plaga que va originar la festa

  El 25 d’abril és el dia en què els berguedans i berguedanes pugen al Santuari de Queralt per renovar el vot de poble. Es tracta d’una antiga tradició originada l’any 1687 quan la ciutat va patir una plaga de llagosta. Per combatre-la, els habitants del municipi van recórrer a la Mare de Déu de Queralt i la van baixar en processó per demanar-li ajuda i protecció. En agraïment, el poble va prometre pujar al santuari cada any el dia de Sant Marc i així es continua fent actualment com a costum popular, a excepció d’aquest any per la pandèmia del coronavirus.

  Elements i desenvolupament de la festa

  La festa de Sant Marc comença habitualment amb la trobada a les Tres Creus per completar l’últim tram del camí en direcció al Santuari de Queralt en comitiva. Tot seguit, se celebra la missa i després, s’inicia el repartiment de coca i xocolata entre els assistents, a la plaça de l’església. Els xocolaters i xocolateres d’honor són les persones encarregades de repartir les 450 coques i la xocolata desfeta per a la qual s’utilitzen uns 70 quilos de cacau en pols.

  Actuació musical ajornada

  Enguany, la festivitat de Sant Marc es completava amb l’actuació musical d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses al Pavelló d’Esports de Berga. Tal com va anunciar l’Ajuntament de Berga el passat 14 d’abril, el concert previst pel dia 25 d’abril també ha estat suspès a causa de les restriccions establertes pel coronavirus que impedeixen la celebració d’esdeveniments massius. L’esdeveniment musical forma part de la programació cultural de la ciutat i les àrees de Cultura i Joventut treballen per poder reprogramar el concert aquest any, sempre que la situació sanitària sigui favorable i es permeti la celebració d’aquest tipus d’actes amb totes les garanties de seguretat.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga