Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El web RegaLocal incentiva el comerç de proximitat dels establiments tancats al públic per les restriccions del coronavirus
  Data de publicació: 20.04.20

  L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga vol donar a conèixer als comerços i empreses de la ciutat el projecte RegaLocal. Es tracta d’una plataforma online creada per l’empresa terrassenca Codegram per revitalitzar l’economia local i de proximitat durant el període de restricció de l’activitat pel coronavirus. La iniciativa s’adreça a totes les persones que tinguin un negoci parcial o totalment tancat, ja que dona l’oportunitat de mostrar el negoci i l’oferta de productes i serveis entre clients potencials de la zona.

  Funcionament de la plataforma online

  Els negocis donats d’alta a la plataforma (https://www.regalocal.com/) poden posar a la venda els productes i serveis que ofereixen. La transacció econòmica s’efectuarà immediatament, però els productes o serveis sol·licitats se serviran o es prestaran quan finalitzi la situació de tancament forçós establert per les autoritats governamentals. D’aquesta manera es busca mantenir els ingressos i la visibilitat comercial sense que hi hagi venda online ni servei a domicili. Els comerços posaran a disposició dels consumidors uns cupons de cert valor que es podran fer servir en el moment que el comerç indiqui que pot rebre clients.

  Descomptes per agrair la confiança

  La proposta de RegaLocal per incentivar les vendes passa per aplicar un descompte que pot ser d’entre el 5 i el 25% per gratificar la confiança dels compradors en el comerç local i de proximitat fent una compra per avançat. La pàgina web permet visualitzar primer els establiments més propers a la localització de les persones compradores, de manera que els clients del Berguedà veuran en primer lloc els negocis de la comarca.

  Registre al web

  RegaLocal no cobra comissions, tampoc intervé en els pagaments ni suposa una despesa de cap mena, ja que el registre és gratuït. A més, el registre al lloc web és senzill i ràpid de completar. Per fer-ho, caldrà indicar el nom de l’establiment, l’adreça, la pàgina web i les xarxes socials, una petita descripció i una imatge del negoci. El mètode de pagament pot ser mitjançant una transferència al compte bancari o a través de Bizum.

  Per a més informació sobre el projecte de suport al comerç local, podeu posar-vos en contacte amb RegaLocal a través del correu electrònic: regalocal@codegram.com. • L’abandonament de residus a la via pública és un acte incívic que comporta sancions
  Data de publicació: 17.04.20

  A principis del mes d’abril es va realitzar la neteja de la zona propera a l’antiga discoteca Menfis, quedant així lliure de deixades i brossa. Es tracta d’un espai sovint utilitzat per algunes persones per fer-hi abandonaments de residus i voluminosos, fet que està totalment prohibit. Des del mes de març, abans de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local realitza actuacions específiques a diferents zones per minimitzar aquests actes incívics amb l’objectiu d’identificar i sancionar les persones que realitzen aquest tipus d’abandonaments de residus a la via pública que, segons l’ordenança de convivència i via pública comporten multes que poden arribar als 750€, en el cas de les infraccions de caràcter lleu.

  Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Berga s’estan realitzant els tràmits necessaris per sol·licitar a la propietat de la zona del Menfis que realitzi el tancament de l’espai per limitar-ne l’accés, i per a què tingui cura de la neteja de la zona tal com li correspon.

  Deixalleries fora de servei pel coronavirus

  La deixalleria mòbil i les deixalleries fixes situades a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig estan fora de servei des del 17 de març i fins a nou avís a causa del coronavirus, tal com va informar el Consell Comarcal del Berguedà que és l’organisme que gestiona aquests serveis. La suspensió temporal també afecta el servei de recollida de voluminosos a demanda. L’ens comarcal informarà de la reobertura dels serveis quan la situació d’emergència sanitària sigui favorable.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga