Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga incrementa les mesures de seguretat per evitar aglomeracions i celebracions espontànies al carrer els dies de Corpus
  Data de publicació: 11.06.20

  L’Ajuntament de Berga i els cossos de seguretat incrementaran les mesures de control els dies que resten de Corpus arran de les concentracions espontànies de persones que es van produir als carrers i places de la ciutat durant la jornada d’ahir simulant salts de Patum. El consistori berguedà insisteix en la importància de seguir les mesures preventives de la Fase 2 del Pla de desconfinament i apel·la, una vegada més, a la responsabilitat individual i col·lectiva dels veïns i veïnes. Tot i això, s’han establert una sèrie de mesures per evitar que es tornin a produir aglomeracions en l’espai públic durant els propers dies.

  Control d’accés al municipi

  Els cossos de seguretat realitzaran tasques informatives a la Plaça de Sant Pere en els horaris habituals en què se celebrarien els actes relacionats amb La Patum. En aquest sentit, es demana a la població que eviti concentrar-se massivament als espais públics. Per fer-ho, s’emetrà un missatge a través de la megafonia del carrer de la Ciutat i els vehicles policials. Així mateix, es fa una crida a les persones de les poblacions veïnes per a què no acudeixin a la ciutat, ja que La Patum ha estat suspesa i els actes simbòlics programats no requereixen la participació presencial de la ciutadania. En aquest sentit, s’habilitaran controls d’accés a la ciutat el dissabte, 13 de juny, per evitar l’accés de persones d’altres regions sanitàries. El consistori està valorant la possibilitat de suspendre els actes de La Patum Confinada, en cas que no es respectin les mesures i recomanacions esmentades.

  Suport al sector d’hostaleria i restauració

  Els cossos de seguretat realitzaran noves accions de suport als locals per recordar les mesures establertes en la Fase 2. Les restriccions contemplen una ocupació màxima del 40% de l’aforament dels locals, establir una distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules, així com entre les persones que ocupen les taules. No es pot consumir a la barra de l’establiment i els locals han d’establir un itinerari per evitar aglomeracions per prevenir el contacte entre clients. Pel que fa a les terrasses, l’ocupació màxim és del 50% de les taules respecte la llicència municipal. Hi pot haver un màxim de 15 persones en una taula o grup de taules, respectant la distància de seguretat de 2 metres entre taules i persones. També es contempla la possibilitat de restringir l’horari de tancament de bars i restaurants durant els propers dies.

  Respecte al personal sanitari

  El personal sanitari demana empatia i respecte per la seva feina i per la vida de les persones. Els professionals de la salut han hagut de fer front a la pandèmia de la Covid-19 en unes duríssimes condicions de treball i han hagut de suportar una forta càrrega de feina durant els darrers mesos. Els sanitaris recorden que la situació no està superada i temen que es pugui produir un rebrot de la Covid-19 com a conseqüència de les concentracions espontànies de persones. Per això, rebutgen les aglomeracions i actes que s’han produït i adverteixen que la suspensió de La Patum comporta no disposar del dispositiu especial d’emergència per atendre determinades urgències relacionades les celebracions patumaires de forma espontània. Per tot això, el personal sanitari demana la col·laboració dels veïns i veïnes per mantenir les mesures preventives i contribuir a aturar el risc de contagi.

 • L’equip de govern retira les delegacions de tinença d’Alcaldia a la regidora, Roser Rifà, per la seva participació en una celebració espontània de Patum a l’espai públic
  Data de publicació: 11.06.20

  L’equip de govern de la CUP ha retirat les delegacions de tinença d’alcaldia a la regidora, Roser Rifà, per la seva participació en una celebració espontània de Patum al carrer. La regidora ha lamentat els fets ocorreguts dimecres al vespre i demana disculpes als veïns i veïnes que s’hagin pogut ofendre per la seva actuació. Rifà aclareix que en el moment de la celebració es trobava amb la seva unitat familiar i es complien les condicions preventives relatives a les trobades de caràcter social a l’aire lliure.

  La determinació de retirar la tinença d’Alcaldia a la regidora ha sigut acordada pels membres de l’equip de govern. Això significa que Rifà deixarà de ser la primera autoritat de la ciutat en cas d’absència o delegació de l’alcaldessa, Montse Venturós.

  D’altra banda, Rifà mantindrà l’acta de regidora amb les delegacions respectives a les àrees que gestiona actualment: Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme. L’equip de govern considera que la regidora està realitzant una tasca rellevant en els àmbits esmentats i cal que pugui continuar desenvolupant-la.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga