Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga ajorna el concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses previst pel 25 d’abril a causa del coronavirus
  Data de publicació: 14.04.20

  L’Ajuntament de Berga suspèn el concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses a causa de la crisi d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar l’expansió de la Covid-19 fan que no es pugui realitzar l’actuació musical prevista pel 25 d’abril, al Pavelló d’Esports. Les àrees de Cultura i Joventut treballen per reprogramar el concert aquest any, sempre que la situació sanitària sigui favorable i es permeti la celebració d’esdeveniments massius amb totes les garanties de seguretat.

  Reemborsament de l’import de les entrades

  L’organització del concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses retornarà l’import de les entrades anticipades venudes abans que es produís l’inici de la pandèmia. El retorn dels diners es farà a l’Oficina de Turisme (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) quan l’equipament pugui tornar a obrir al públic.

  Programació cultural afectada pel coronavirus

  L’esdeveniment s’emmarca en la celebració de la Festa de Sant Marc, que també ha estat cancel·lada, i forma part de la programació cultural de la ciutat que inclou catorze espectacles de música, teatre i dansa, alguns dels quals han estat suspesos pel tancament preventiu del Teatre Municipal de Berga efectuat el passat 13 de març. Els espectacles que no s’han pogut portar a terme han estat: ‘Llum trencada’, Cesk Freixas, ‘El silenci dels telers’, ‘La fada de Dringuen-Dingue’ i ‘El Rèquiem de Gabriel Fauré i les Friday Afternoons de Britten’. La resta d'actuacions previstes entre els mesos de maig i juliol estan pendents de l'evolució de la situació sanitària. L’Ajuntament de Berga està en contacte amb les companyies dels espectacles de la programació que s’hagin de suspendre per intentar programar-los en una nova data, sempre que sigui possible per ambdues parts.

  Musical juvenil ajornat

  El musical ‘El despertar de la primavera’ previst pels dies 27 i 28 de juny al Teatre Municipal també ha estat ajornat, tal com va difondre l’organització de l’espectacle en un comunicat públic el passat 9 d’abril. La impossibilitat de reunir l’elenc per a la realització dels assajos a causa de les circumstàncies sanitàries ha motivat la suspensió del musical. L’organització es posarà en contacte amb les persones que han adquirit l’entrada anticipada per retornar-los l’import. El jovent que ha impulsat la creació del musical preveu poder programar-lo la primavera de 2021. • El bus urbà tornarà a ser de pagament a partir del 14 d’abril per la finalització de la vigència del permís retribuït recuperable
  Data de publicació: 13.04.20

  El dimarts, 14 d’abril, es restablirà el pagament del servei de bus urbà de Berga. La gratuïtat es va aplicar el 6 d’abril en compliment de les recomanacions i restriccions dels serveis de transport públic de viatgers amb la finalitat de combatre l’expansió de la Covid-19. Tal com va anunciar el consistori berguedà el passat 5 d’abril, la gratuïtat del bus urbà només es mantindria durant el període de vigència del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, que regula el permís retribuït recuperable per a persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials. Així doncs, a partir del 14 d’abril, el bus urbà tornarà a ser de pagament, però mantenint la reducció del servei establert, així com les mesures preventives per reduir la interacció entre xofers i viatgers.

  Mesures preventives vigents

  El servei de bus urbà manté les mesures preventives aplicades amb anterioritat per reduir la mobilitat i la propagació del coronavirus durant el confinament. El 16 de març es va suprimir la dispensació de bitllets a l’interior de l’autobús per evitar l’intercanvi de diners en metàl·lic i també es va habilitar la porta posterior del vehicle per a l’accés i el descens dels passatgers. Des del passat 24 de març es va establir la limitació del servei de bus urbà oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimint el servei de la tarda. Amb la reducció del servei, es porten a terme 14 trajectes de dilluns a divendres (de 7:30 a 14h) i es mantenen els 8 trajectes del dissabte (de 9 a 13h). A més, el bus va incrementar les mesures d’higiene incorporant un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries.

  Per a qualsevol dubte sobre el servei durant el període de restricció de la mobilitat, els usuaris i usuàries poden adreçar-se al correu electrònic busberga@ajberga.cat.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga