Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga determina els serveis mínims establerts durant la jornada de vaga del 18 d’octubre a Catalunya
  Data de publicació: 16.10.19
  Els sindicats independentistes Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una vaga general a Catalunya el pròxim divendres, 18 d’octubre. Es tracta d’una convocatòria per reclamar una sèrie de drets laborals i socials, tot i que també pretén mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre. En aquest sentit, els sindicats han fet una crida als treballadors i treballadores del territori català per aturar-se durant la jornada laboral d’aquest divendres.

  Serveis mínims garantits

  L’Ajuntament de Berga ha decretat els serveis mínims establerts durant la vaga i ha determinat el personal necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant la jornada de divendres.

  D’una banda, l’àrea de Benestar Social, els Serveis TIC i les instal•lacions esportives comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. A més, també hi haurà dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones encarregades de realitzar les tramitacions a través del registre general i d’atendre les consultes dels veïns i veïnes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

  Pel que fa als centres educatius de titularitat municipal, l’Escola Bressol Flor de Neu disposarà de tres educadores i una persona per atendre el servei de menjador, mentre que l’Escola Municipal de Música de Berga comptarà amb un membre de l’equip directiu, dos de l’equip docent i una persona del personal d’administració i serveis.

  Pel que fa a l’àrea de Seguretat Pública, els agents de la Policia Local no podran exercir el dret a vaga d’acord amb el que s’estableix en l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.

  Altres serveis municipals

  L’Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins Escolars adreçat als infants de primària que realitzen l’itinerari a peu per anar a l’escola.

  D’altra banda, el bus urbà realitzarà el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, se suprimiran els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la Plaça de la Creu, però es mantindran els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts. Els serveis previstos són els següents:

  - Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7:30 h / 8:30 h / 9:30 h / 10:30 h / 11:30 h / 14:30 h / 15:30 h / 16:30 h / 17:30 h / 18:30h

  - Línia 2 – Avià (Blava): 13:30 h / 19:30 h

  - Línia – Casampons (Verda): 12:30 h

  La resta de serveis vinculats a L’Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l’assistència de treballadors i treballadores en cada cas.

 • Berga rebutja la sentència del TS i se suma als actes de suport per demanar l’amnistia dels líders independentistes
  Data de publicació: 14.10.19
  Els grups municipals de la CUP, Junts per Berga i ERC rebutgen la sentència emesa pel Tribunal Suprem que ha condemnat els líders independentistes per sedició i malversació en relació als fets succeïts durant la tardor de 2017. La sentència ha establert penes de presó d’entre 9 i 13 anys per a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn, Dolors Bassa, mentre que Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila han estat condemnats per desobediència amb multes econòmiques i inhabilitació.

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha mostrat el seu rebuig absolut a la sentència de condemna dels líders polítics i l’empresonament dels joves independentistes detinguts el passat 23 de setembre. Segons Venturós, ‘això demostra el caràcter repressiu de l’estat i la voluntat de generar tergiversacions polítiques a l’hora de condemnar persones que estan lluitant en favor del procés de ruptura amb l’estat”. L’alcaldessa ha afirmat que “es tracta d’una situació excepcional políticament i des dels ajuntaments i el Parlament de Catalunya ara ens toca posar sobre la taula accions per desenvolupar i exercir el dret a l’autodeterminació”. Per altra banda, ha afegit Venturós, “avui també és un dia de solidaritat màxima cap a les persones empresonades i exiliades i per a les seves famílies, ja que amb la sentència d’avui es constata novament el règim del 78 i l’estructura caduca de l’estat neofranquista”.

  Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat política, el consistori ha anul·lat l’activitat institucional prevista per la jornada d’avui i ha convocat una sessió extraordinària per mostrar el rebuig a la sentència i aprovar una moció per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. La sessió es farà aquest dilluns, 14 d’octubre, a les 7 de la tarda a la sala de sessions del consistori.

  Per últim, els grups municipals que emeten aquest comunicat també se sumen als actes que es portaran a terme durant els pròxims dies per les entitats i la societat civil entre els que s’inclouen la concentració d’aquest dilluns, 14 d’octubre, que es farà a les 8 de la tarda davant dels Jutjats de Berga i que, posteriorment, es traslladarà fins a la Plaça de Sant Pere.

  Des del consistori, es demana als veïns i veïnes que restin atents a les comunicacions que es produeixin en els propers dies.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga