Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El Cicle Gaudí porta a Berga la versió cinematogràfica de ‘La pell freda’, la novel·la fantàstica d’Albert Sánchez Piñol
  Data de publicació: 14.03.18
  La pell freda, l’adaptació cinematogràfica del fenomen literari mundial d’Albert Sánchez Piñol tancarà el primer trimestre de projeccions del Cicle Gaudí de cinema. La pel·lícula dirigida pel cineasta francès, Xavier Gens, es podrà veure a Berga el proper dijous, 15 de març, al Teatre Patronat. En aquesta ocasió, la sala berguedana oferirà la versió doblada en llengua catalana del film. La pell freda és una pel·lícula que pertany al gènere fantàstic i que combina elements propis de la literatura d’aventures i de terror. Per això, no es recomana el visionat del film als espectadors i espectadores menors de 12 anys. La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre i el preu de l’entrada serà de 4,5€, tot i que hi haurà descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic.

  La pel·lícula relata la història de dos militars destinats a una illa perduda enmig de l’oceà que dia rere dia s’han de defensar del setge d’unes estranyes criatures marines. Sotmesos a la màxima tensió i sense poder entendre les raons dels atacs, els protagonistes s’hauran de replantejar com enfrontar-se a allò que els resulta desconegut. El film estrenat l’octubre passat està protagonitzat per David Oakes, Ray Stevenson i Aura Garrido.

  El Cicle Gaudí és un circuit de cinema estable impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català que disposa del suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Berga i 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic. La iniciativa compta amb l’adhesió d’una trentena de municipis de les quatre províncies catalanes per promoure la projecció de films de producció catalana a les sales d’arreu del país.

  Properament es donaran a conèixer els tres nous títols cinematogràfics que formaran part de la programació del segon trimestre de l’any a través del web oficial del projecte www.ciclegaudi.cat.

 • Les noves places d’aparcament de zona blava del vial d’accés a la part ampliada de l’hospital ja han entrat en funcionament
  Data de publicació: 12.03.18
  L’Ajuntament de Berga ha posat en funcionament el nou espai d’aparcament de zona blava ubicat al vial d’accés de la part ampliada de l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, situada entre les instal·lacions de l’edifici antic i el restaurant La Cabana. Es tracta de 42 places d’estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada. Aquest nou espai d’aparcament és de tarifa reduïda com el pàrquing superior del centre sanitari i això fa que els usuaris puguin estacionar els seus vehicles al preu d’1€ durant tot el dia i sense limitació de temps. L’horari establert de pagament d’aquesta zona d’aparcament serà de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 8 de la tarda, mentre que els diumenge i festius serà gratuït.

  L’obertura del vial de l’hospital s’ha fet després que el consistori hagi completat els treballs d’adequació de la zona consistents en la instal·lació de l’enllumenat, la senyalització viària i la implantació de l’espai d’estacionament de zona blava. Aquestes actuacions van quedar pendents de les tasques d’urbanització d’aquest sector l’any 2010 i, per això, el carrer ha estat fora d’ús durant aquest temps.

  Oriol Camps, regidor d’Urbanisme i Serveis Públics de l’Ajuntament de Berga s’ha mostrat satisfet perquè “obrir aquest carrer és en certa forma assolir el pagament d’un deute, doncs, el 2010 es va pagar un espai públic que fins avui no haurà pogut ser utilitzat i també perquè és una de les diverses actuacions que poc a poc han de contribuir a endreçar l’entorn de l’Hospital.

  L’empresa municipal BRG Serveis ha finançat les obres i també s’ha encarregat de realitzar la direcció i la gestió facultativa dels treballs executats per les empreses Elecnor, S.A. i Tràfic i Serveis.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga