Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou unes nits de festa saludables i de qualitat amb accions per promoure un consum menys abusiu d’alcohol durant La Patum
  Data de publicació: 12.06.19
  L’Ajuntament de Berga promourà el consum responsable durant les festes de La Patum amb una campanya associada a la prevenció de riscos i el consum menys abusiu d’alcohol i altres drogues entre el jovent. La campanya inclou una sèrie d’accions que formen part de les recomanacions realitzades per la Sub-direcció General de Drogodependències amb l’objectiu que els espais d’oci nocturn ofereixin diversos serveis per a la promoció de la qualitat i la salut dels usuaris i usuàries. Es tracta d’una sèrie d’accions que el consistori berguedà ha anat incorporant en totes les festes que es realitzen al municipi i que s’intensificaran durant La Patum de 2019.

  En el marc d’aquest projecte, s’han realitzat formacions per a la dispensació responsable de begudes alcohòliques i de primers auxilis a les entitats i associacions locals que s’encarreguen de gestionar el servei de bar o barres durant els esdeveniments festius organitzats pel consistori, s’han facilitat sistemes per mesurar el nivell d’alcoholèmia, s’ha habilitat una barra de còctels sense alcohol i s’ha proporcionat aliment al públic assistent, entre d’altres.

  L’aigua també vol anar a Patum!

  Una de les accions més destacades de La Patum d’enguany consistirà en la distribució gratuïta de 15.000 ampolles d’aigua durant els cinc dies de La Patum. L’objectiu és incentivar el consum d’aigua per promoure una festa segura i saludable per tal de reduir els riscos associats als primers consums d’alcohol entre el jovent. La campanya es portarà a terme per tercer any consecutiu i, en aquesta ocasió, s’ha consolidat amb la creació de l’eslògan ‘L’aigua també vol anar a Patum’ que inclou diversos arguments o frases sobre els beneficis de l’aigua acompanyats pel personatge de La Patumaigua:

  - Resisteixo el cansament
  - Sóc essencial pel teu cos
  - Si em buido em pots reomplir
  - Porta’m sempre amb tu
  - Et refresco La Patum
  - Em pots beure a tot arreu
  - M’agrada que em comparteixis
  - No pots viure sense mi
  - Pim, pam, pum... Patumaigua per Patum!

  Totes les ampolles inclouen un etiquetatge especialment dissenyat per la il·lustradora, Montse Forradelles, on apareix el logotip de La Patumaigua. Els usuaris i usuàries del Taller Coloma i el Centre de Salut Mental han estat els encarregats d’etiquetar la comanda d’ampolles. Les aigües es distribuiran al Punt Lila – Vull la nit! instal·lat a la Plaça de Viladomat, a la barra de còctels sense alcohol, al servei de bar del concert jove de dissabte de La Patum i també es repartiran entre els membres de la comparseria patumaire i els usuaris i usuàries dels autocars de Patum gestionats pel Consell Comarcal del Berguedà. A més, també s’instal·laran dues fonts a la Plaça de Viladomat i la Plaça Cim d’Estela per facilitar la reutilització de les ampolles.

  Barra sense alcohol

  Paral·lelament, el consistori habilitarà una barra sense alcohol per oferir una alternativa saludable i atractiva als consumidors. En aquest espai s’oferiran còctels elaborats amb fruita natural i sense sucres afegits i sandvitxos dolços i salats al preu d’1€. Aquesta iniciativa està concebuda per combatre la deshidratació i la manca d’aliment que es poden derivar del consum continuat i abusiu d’alcohol. La barra sense alcohol estarà situada a la Plaça de Viladomat, al costat del Punt Lila, el dimecres i el dijous (19 i 20 de juny), de 8 de la tarda a 4 de la matinada, i el dissabte (22 de juny), es traslladarà a la zona del concert jove, a prop del CAP Berguedà, de 9 de la nit a 2/4 de 6 de la matinada.

  Educadores de carrer

  Per segon any consecutiu, La Patum comptarà amb la col·laboració dels professionals d’Energy Control i Som.nit per portar a terme accions educatives i de conscienciació sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Per fer-ho, s’instal·larà una carpa en un dels espais de màxima afluència durant la festa (Passeig de la Indústria) i també hi haurà un servei itinerant amb educadores de carrer oferint informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues.

  Taps per a les orelles

  Una altra de les recomanacions incloses en el marc del projecte ‘Nits de Qualitat’ és que el públic assistent pugui disposar de taps per a les orelles per reduir l’impacte sonor dels esdeveniments musicals que es portaran a terme. En aquesta ocasió, els taps es dispensaran gratuïtament al Punt Lila i a la barra de còctels sense alcohol.

  Dona la volta a l’alcohol

  Uns 600 nois i noies dels centres de secundària del berguedà varen visitar l’exposició ‘Dona la volta a l’alcohol’ que es va portar a terme del 9 al 23 de maig a l’espai jove de Berga. Es tracta d’una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona sobre els efectes i els riscos associats al consum d’alcohol. Aquesta exposició forma part de les accions prèvies vinculades a la campanya sobre consums menys abusius.

  Per últim, totes les accions han estat cofinançades per l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

 • L’Ajuntament de Berga tanca el mandat 2015-2019 amb una sessió extraordinària en què s’ha aprovat l’acta de l’última sessió ordinària corresponent al juny
  Data de publicació: 12.06.19
  L’Ajuntament de Berga ha tancat el mandat 2015-2019 amb la celebració d’una sessió extraordinària per aprovar l’acta de l’última sessió ordinària realitzada el passat 6 de juny. Aquest ha estat l’únic punt de l’ordre del dia d’una sessió que ha servit per acomiadar 12 dels regidors i regidores que han format part del consistori i que no repetiran en la pròxima legislatura. Es tracta dels regidors i regidores Oriol Camps, Francesc Ribera i Mònica Garcia de la CUP; Ramon Minoves, Antoni Biarnés, Maria Antònia Ortega, Francesc Xavier Francàs, Pau Bessa i Jordi Travé del PDeCAT; Jordi Pujals d’ERC, Rosalia Monroy del PSC i Joan Torres d’ICV. La sessió ha finalitzat amb una foto conjunta de tots membres del plenari presents en la sessió d’avui juntament amb el secretari i la interventora municipals.

  Abans i després del Ple també s’han fet sessions extraordinàries de la Junta de Govern Local i dels òrgans col·legiats superiors dels organismes autònoms municipals per tal d’aprovar les actes de les últimes sessions celebrades dels organismes esmentats.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga