Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga completa la distribució de cadires i material de difusió de la campanya ‘Espai Amic’ entre els establiments adherits
  Data de publicació: 01.03.19
  L’Ajuntament de Berga ha finalitzat el repartiment del material de difusió de la campanya ‘Espai Amic’ entre els comerços i establiments adherits al projecte que té l’objectiu de convertir la ciutat en un espai amable i accessible a través d’accions que fomentin les relacions de suport i el bon veïnatge entre la ciutadania. La iniciativa impulsada per l’àrea de Drets Socials en col·laboració amb la regidoria de Promoció Econòmica, engloba diverses accions relacionades amb projectes per dinamitzar l’autonomia de les persones grans i de persones amb problemes de salut que necessiten utilitzar els lavabos de forma urgent.

  Una vintena d’establiments participen a la campanya

  Una trentena de comerços, establiments i equipaments municipals s’han adherit al projecte i han posat a disposició de la ciutadania que ho necessiti una sèrie de serveis com per exemple: un lloc per seure, la possibilitat de fer servir el telèfon per realitzar trucades d’urgència o poder fer ús del lavabo. En aquest sentit, el consistori ha distribuït una vintena de cadires identificatives de la campanya que han estat restaurades pel Grup Horitzó. Es tracta de cadires pintades de color blanc que inclouen el logotip del projecte i que es troben a l’interior o a l’exterior dels comerços que ofereixen la possibilitat de seure. Tanmateix, tots els establiments que formen part de la iniciativa disposen d’un adhesiu que indica els serveis que s’ofereixen en cada cas, tenint en compte les característiques dels locals.

  Detecció de situacions de risc

  D’altra banda, els establiments també funcionen com a agents de detecció de situacions de risc de persones vulnerables i compten amb la coordinació i el seguiment del departament de Serveis Socials. Des de l’Ajuntament de Berga s’han facilitat algunes indicacions i/o recomanacions que permetin facilitar la detecció d’aquest tipus de situacions, com per exemple, un deteriorament físic evident, un canvi notable en l’estat d’ànim, o un empitjorament en la higiene personal.
 • Berga obre la licitació de les obres d’adequació de la planta baixa del convent de Sant Francesc
  Data de publicació: 28.02.19
  L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procediment per fer efectiva l’adjudicació de les obres del projecte d’adequació de la planta baixa del convent de Sant Francesc amb l’objectiu de dotar a la ciutat d’un equipament públic per desenvolupar-hi activitats de pública concurrència. El consistori té previst destinar l’equipament a usos culturals, entre d’altres, i una de les primeres iniciatives que acollirà serà una exposició antològica de l’obra de l’artista berguedà, Joan Ferrer, impulsada pel grup de pintors Verdaguer 7. Dilluns es va publicar l’anunci al Perfil del Contractant del web municipal i dimarts es va obrir el període per a què les persones naturals i jurídiques interessades puguin presentar les seves ofertes en relació al projecte esmentat.

  Projecte d’habilitació de l’equipament per a usos públics

  El projecte d’adequació del convent de Sant Francesc per a usos públics contempla la reforma de gairebé tota la planta baixa de l’immoble cedit gratuïtament per la Província Franciscana de la Immaculada Concepció a l’Ajuntament de Berga l’agost de 2016. L’actuació inclou l’habilitació de diversos espais d’una superfície útil de 789,11 m2. La zona d’ús públic inclou una recepció, dues sales d’exposicions, una sala d’audiovisuals i una zona destinada a la realització de tallers. La zona d’ús restringit tindrà una guixeta, un bany petit, un magatzem, dues sales d’instal·lacions tècniques i un distribuïdor. L’import estimat del contracte és de 283.141,74€ (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres previst serà de 8 setmanes.

  Presentació d’ofertes a través del Sobre Digital

  Les ofertes per concórrer al concurs de licitació es podran presentar fins a les 23:59h del dissabte, 23 de març de 2019, mitjançant l’ús del Sobre Digital. El Sobre Digital és un sistema de licitació electrònica ensobrada que permet la presentació i l’obertura d’ofertes de manera electrònica garantint la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

  La Mesa de contractació formada per un president/a, tres vocals i un secretari/a avaluarà totes les propostes presentades amb l’objectiu d’escollir l’oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.

  Podeu consultar tota la informació referent a la licitació de les obres previstes en el projecte d’adequació de la planta baixa del convent de Sant Francesc a través del perfil del contractant disponible al web de l’Ajuntament de Berga o accedint en aquest enllaç:

  https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?idDoc=43119888&reqCode=viewCn&idCap=591958&Calendari

    
Març 2019
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga