Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga reobre el camí de ronda de Queralt que va tancar provisionalment a causa del despreniment de roques a la zona
  Data de publicació: 02.08.19
  L’Ajuntament de Berga ha reobert el camí de ronda de Queralt després de tancar-lo provisionalment durant el mes de juliol, a causa del despreniment de roques registrat els últims dies de juny que impedien el pas per aquest tram de la serra berguedana. La caiguda de roques va malmetre un tros de la tanca del camí i va obstaculitzar el pas d’excursionistes en aquesta zona. El consistori va sol·licitar l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per tal d’avaluar l’afectació i la perillositat al sector de la caiguda de les roques, així com per determinar l’origen dels blocs i establir una sèrie de recomanacions i mesures per evitar nous despreniments.

  Inspecció del terreny

  Segons la informació recollida en l’informe emès per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el despreniment es va produir al vessant sud del relleu del Castell Berguedà, en un sector situat a uns 40 metres per sobre del camí, a la part superior d’un ressalt rocós on arrelen alguns arbres. El bloc es va desprendre, va impactar al vessant i es va fracturar en dos fragments grans i un conjunt de blocs menors. Un dels fragments va malmetre diversos arbres i va quedar retingut majoritàriament a la tanca del camí, mentre que alguns dels blocs menors resultants d’algun dels impactes van sobrepassar el camí trencant la tanca i deixant marques i trossos de roca atrapats en la vegetació.

  Anàlisi de la perillositat i recomanacions

  Els despreniments són esdeveniments sobtats que sovint presenten un conjunt de moviments previs i graduals en el temps. Segons indica l’informe, les pluges, els canvis tèrmics o la vegetació són factors que generen alguns d’aquests processos i poden afavorir el desencadenament de caigudes de roques. En el cas del camí de ronda de Queralt es considera que el despreniment no ha modificat substancialment la perillositat del vessant, però s’alerta que hi ha blocs que es troben en una situació d’inestabilitat.

  L’informe conclou que per millorar la seguretat al vessant sud del massís caldria realitzar una purga controlada d’alguns dels blocs de la zona, especialment dels situats a la vertical on s’ha produït el despreniment. Alhora s’incideix en el desplaçament dels punts de descans a zones que presentin una menor exposició a la caiguda de roques i es recomana la col·locació de senyalització d’advertència de possibles despreniments.

 • El bus urbà patirà alteracions de l’1 al 3 d’agost per la vaga convocada pel personal de l’empresa que gestiona el servei
  Data de publicació: 01.08.19
  El servei de bus urbà de Berga registrarà diverses alteracions amb motiu de la vaga convocada pel personal de l’empresa encarregada de gestionar el servei de transport públic a la ciutat. La protesta es portarà a terme de l’1 al 3 d’agost i està impulsada per la plantilla de l’empresa amb l’objectiu de reclamar una sèrie de millores referides a la situació laboral actual dels empleats.

  Serveis mínims establerts

  Segons la informació facilitada per Alsina Graells, l’empresa ha establert els serveis mínims garantits pels propers tres dies que contemplen la realització de 12 trajectes durant els dies de la vaga. D’una banda, la Línia 1 – Ciutat (Vermella), que és la que recorre el centre urbà de la ciutat, mantindrà 6 dels 20 trajectes habituals incloent-hi els dies laborables, de dilluns a divendres, i el dissabte. D’altra banda, es faran 3 dels 6 itineraris de la Línia 2 – Avià (Blava) i també s’oferiran 3 dels 8 itineraris de la Línia 3 – Casampons (Verda) que dona servei a la zona de la Serra de Casampons i Els Pedregals.

  Horaris durant els dies laborables de la vaga (1 i 2 d’agost)

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 8:00h / 11:30h / 14:30h / 16:00h / 17:30h /
  Línia 2 – Avià (Blava): 10:00h / 18:00h
  Línia 3 - Casampons (Verda): 9:00h / 19:00h

  Horaris durant el dissabte de la vaga (3 d’agost)

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 11:00h
  Línia 2 – Avià (Blava): 12:30h
  Línia 3 - Casampons (Verda): 9:30h


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga