Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga edita ‘The Patum in danger’, un llibre d’aventures i enigmes en anglès protagonitzat pel Tabal
  Data de publicació: 11.06.19
  Algú ha canviat el codi d’accés que permet entrar a la Casa de La Patum i això ha fet que el Tabaler no pugui entrar a l’equipament on es guarda la comparseria patumaire per deixar-hi el Tabal després de la passada de diumenge de l’Ascensió. Aquest és el punt de partida del llibre ‘The Patum in danger’ escrit per Eva Corominas, Núria Prat, Isabel Rumbo i Lara Saenz que compta amb les il·lustracions de Rubén Torres. El projecte impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga és fruit del treball de quatre mestres que formen part d’un grup de treball de mestres d’anglès de la comarca del Berguedà, que es reuneixen periòdicament per elaborar materials, compartir experiències i col·laborar en diverses iniciatives. Aquesta, però, no és la primera vegada que les mestres porten a terme un projecte literari en anglès. Fa un parell d’anys, i dins del grup de treball esmentat, les autores van publicar un conte infantil titulat ‘The Shiny Black Stone’ inspirat en la història de la mineria al Berguedà.

  Què és ‘The Patum in danger’?

  ‘The Patum in danger’ és un llibre d’aventures en anglès protagonitzat pel Tabaler de La Patum que requereix l’enginy del lector/a per resoldre els enigmes que formen part del llibre. La història comença el diumenge de l’Ascensió, que és el dia en què el Tabaler recorre els carrers i places de la ciutat fent sonar el Tabal per anunciar que s’acosta La Patum. Un cop finalitzada la passada, el Tabaler es dirigeix a la Casa de La Patum per guardar-hi el Tabal, però algú ha bloquejat l’accés canviant el codi de la porta. A partir d’aquí, comença l’aventura pel lector/a que haurà de decidir si primer vol descobrir qui ha estat la persona culpable de bloquejar l’entrada o si prefereix esbrinar quin és el nou codi d’accés de l’equipament. En funció de la seva elecció, el lector/a anirà fent salts per les diferents pàgines del llibre i comptarà amb l’ajuda d’un personatge clau, l’Àliga de La Patum, que li donarà pistes i indicacions per resoldre els enigmes. El llibre s’adreça principalment al públic infantil i juvenil a partir de 10 anys, però els adults també podran gaudir-lo.

  L’edició del llibre en xifres

  La primera edició del llibre ‘The Patum in danger’ comptarà amb 1.000 exemplars que es posaran a la venda a l’Oficina de Turisme de Berga a partir del dimecres, 12 de juny. El llibre tindrà un preu de 10€. L’Ajuntament de Berga distribuirà gratuïtament 2 exemplars del llibre a totes les escoles de primària de la comarca per donar a conèixer el llibre entre l’alumnat, així com per treballar-hi a classe. D’altra banda, també es faran arribar exemplars a les biblioteques del Berguedà, al Bibliobús i a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, entre d’altres. • Berga realitzarà la primera fase dels treballs de pavimentació de diversos trams del nucli urbà del 10 al 18 de juny
  Data de publicació: 07.06.19
  L’Ajuntament de Berga iniciarà els treballs d’asfaltatge del nucli urbà de la ciutat la propera setmana. El projecte d’arranjament del paviment asfàltic contempla actuacions en una vintena de carrers i es portarà a terme en dues fases per eliminar els sots i les irregularitats que presenta la xarxa viària del municipi. Els treballs tenen un pressupost de gairebé 350.000 euros i els portarà a terme l’empresa Pasquina. Les obres de millora del ferm comportaran diverses afectacions de trànsit durant l’execució dels treballs, així com afectacions puntuals en l’entrada i sortida de vehicles dels guals.

  Pavimentació de sis trams urbans del 10 al 18 de juny

  Del 10 al 18 de juny es realitzaran treballs d’asfaltatge en sis trams urbans de la ciutat. Els carrers i zones on s’actuarà són:

  - Passeig de la Pau: vial de baixada. Dates: de l’11 al 14 de juny.

  - Carrer Prat de la Riba: entre els carrers de Lluís Companys i Francesc Macià. Dates: del 12 al 14 de juny.

  - Intersecció compresa entre la Gran Via i el carrer de Barcelona. Dates: 13, 14 i 17 de juny.

  - Carrer de Pere III: entre el carrer Barcelona i la Rasa dels Molins. Dates: 13, 14 i 17 de juny.

  - Carrer de Josep M. Badia i Sobrevias. Dates: 14, 17 i 18 de juny.

  - Carrer de Barcelona, entre la Plaça d’Europa i el carrer de Guillem de Berguedà. Dates: 14, 17 i 18 de juny.

  Pel que fa als treballs d’asfaltatge, primerament es realitzaran les tasques de fresat i preparació per portar a terme la pavimentació i, posteriorment, es faran els treballs de reposició i pintura vial. Aquestes actuacions comportaran talls de trànsit i la prohibició d’estacionament en les zones esmentades anteriorment per facilitar l’execució dels treballs de millora del ferm.

  Segona fase de pavimentació

  L’Ajuntament de Berga preveu completar la pavimentació de la resta de carrers inclosos en el projecte a partir del mes de juliol, tenint en compte la celebració de les festes de La Patum que es portaran a terme del 19 al 23 de juny.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga