Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La 2a edició de la Gala d’Estels promou la ciència i l’astronomia amb activitats divulgatives a l’entorn de Queralt
  Data de publicació: 05.09.18
  El Santuari de Queralt tornarà a convertir-se en l’escenari de la Gala d’Estels, una vetllada dedicada a la ciència i l’astronomia que es farà el pròxim dissabte, 8 de setembre, a partir de les 7 de la tarda. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Berga que va néixer l’any passat per potenciar el coneixement de l’entorn natural del Santuari a través d’activitats divulgatives, més enllà dels actes religiosos celebrats durant la Gala de Queralt. Enguany, s’han programat diverses propostes gratuïtes i adreçades a tots els públics, que es portaran a terme a l’esplanada del Santuari de Queralt, situada a davant de l’església. Per promocionar la Gala d’Estels s’han editat 5.000 postals dissenyades per les Reines del Mambo que es poden trobar als comerços i equipaments municipals de la ciutat.

  L’espectacle de la ciència

  La segona edició de la Gala d’Estels començarà amb una xerrada sobre astronomia titulada ‘Natura i estels’, a càrrec de Marc Rafart. El físic i professor d’educació secundària proporcionarà als assistents una sèrie de coneixements bàsics sobre orientació estel·lar per aprendre a observar les constel·lacions i descobrir l’origen de la denominació dels diferents grups d’estels que es poden contemplar a ull nu.

  Seguidament, es convida a tothom a portar-se el sopar en una carmanyola i optar a guanyar un dels cinc premis que s’atorgaran a les carmanyoles més sanes, divertides, petites, grans i ben conjuntades. L’anomenat “sopar de carmanyola” es farà de 8 a 2/4 de 10 del vespre.

  Posteriorment, serà el torn del físic i divulgador Dani Jiménez, qui realitzarà un espectacle basat en la història i l’evolució de la ciència titulat ‘Des d’Arquímedes fins a Einstein’. El popular científic i col·laborador habitual en diferents mitjans de comunicació repassarà alguns dels experiments dels científics més rellevants de la història a través d’un viatge estimulant i participatiu.

  Un viatge a l’interior de l’ànima

  La Gala d’Estels finalitzarà amb una de les activitats incloses en el programa de promoció turística ‘Berga viu l’estiu 18’. La proposta titulada ‘Domus Àurea: del centre de la Terra als confins de l’univers’, consistirà en una passejada que recorrerà el camí de la volta del castell per descobrir l’espai sagrat i interior de l’ànima. L’activitat dirigida per l’agent cultural Toni Gol començarà després de l’espectacle científic. El punt de trobada serà a la plaça de l’església.

  L’organització recomana portar lot, calçat còmode i roba d’abric. En cas de pluja, les activitats de la Gala d’Estels es traslladaran a l’interior de l’església.

  La Gala de Queralt

  Berga també es prepara per viure una nova edició de la Gala de Queralt. El passat 31 d’agost varen començar els actes de la novena amb la celebració de diverses misses dedicades a diferents col·lectius. Les activitats prèvies culminaran el dissabte, 8 de setembre, amb la celebració de la Gala.

  La jornada s’iniciarà a les 9 del matí amb una missa que es farà a la Cova de la troballa. A 2/4 de 12 del matí hi haurà missa solemne amb la prèdica de Mn. Ramon Viladés i els cants de l’Orfeó Berguedà. Durant l’ofici es farà l’entrega d’orenetes als capitats i les capitanes de l’any passat i també es nomenarà a les persones que ocuparan aquests càrrecs l’any 2019. Abans i després de la missa solemne hi haurà audició de sardanes amb la Cobla Pirineu i volada de parapents.

  Els capitans i les capitanes de Queralt d’aquest any seran: Jordi Garra i Montserrat Sala, Ramon Subirà i Maria Consol Martínez, Jordi Guilanyà, Josep Pla, Judit Serra, Raquel Serena i Mn. Ramon Barniol.

 • El dimecres, 5 de setembre, es produiran talls d’aigua a diverses zones de Berga a causa de la reparació d’una avaria a la xarxa de subministrament
  Data de publicació: 04.09.18
  La reparació d’una avaria registrada a la xarxa d’aigua provocarà talls en el subministrament a diverses zones de la ciutat de Berga, a partir de les 9 del matí. L’afectació comportarà el tall permanent del servei d’aigua a les zones del carrer del Roser, la carretera de Solsona, la Ronda de Queralt i el Tossalet de les Forques, mentre que es produiran canvis de pressió en el subministrament a la carretera de Solsona (antiga Caserna dels Soldats), el Passeig de la Pau i la Font del Ros. Pel moment, no es pot determinar l’horari previst del restabliment del servei.

  D’altra banda, cal destacar que la reparació de l’avaria de la xarxa d’aigua també comportarà alteracions del trànsit a l’encreuament de la Ronda de Queralt i la Ronda Moreta. Concretament, els vehicles que circulin per la Ronda Moreta en direcció a la Plaça de la Creu seran desviats cap al carrer de Barcelona. En canvi, es mantindrà el sentit habitual de la circulació dels vehicles que circulin des de la Plaça de la Creu cap a la Ronda Moreta. Tanmateix, es mantindrà la circulació en sentit descendent, des de la Ronda de Queralt, en direcció a la Plaça de la Creu.

  Preguem disculpeu les molèsties.

  Zones previstes on hi haurà talls d’aigua permanents:

  Zona del Carrer del Roser - Carretera de Solsona:

  - Carrer del Roser
  - Carrer de Coforb
  - Plaça dels Països Catalans
  - Carrer de Cervantes (un tram del carrer)
  - Carretera de Sant Fruitós (un tram del carrer)
  - Gran Via (un tram del carrer)
  - Carrer Comte Oliba
  - Carrer de Pío Baroja
  - Carrer Espunyola
  - Carrer de Prat de la Riba
  - Carrer Rasa del Canyet
  - Carrer de Santa Bàrbara
  - Carrer del Bruc
  - Carrer del Pla de l’Alemany (un tram del carrer)
  - Carretera de Solsona
  - Carrer Rasa del Cassot
  - Passeig dels Abeuradors
  - Carrer de Pere Camps
  - Camí Ral de Cardona

  Zona Ronda de Queralt:

  - Ronda de Queralt
  - Ronda Moreta
  - Carrer de Maixerí
  - Gran Via (un tram del carrer)
  - Carrer de Barcelona (un tram del carrer)
  - Rasa dels Molins (un tram del carrer)
  - Carrer de Pere III (un tram del carrer)

  Zona del Tossalet de les Forques:

  - Carrer del Tossalet de les Forques
  - Carrer de Guillem de Berguedà
  - Carrer de Gironella
  - Carrer de Gósol
  - Carrer de Saldes
  - Quaranta Pilans (tots els carrers de la zona)
  - Carretera de Sant Fruitós

  Zones on en produiran canvis de pressió en el subministrament:

  Zona de la carretera de Solsona (antiga Caserna dels Soldats):

  - Carrer del Programari Lliure
  - Carrer de la Sardana
  - Carrer del Pla de l’Alemany

  Zona del Passeig de la Pau – Font del Ros:

  - Passeig de la Pau
  - Gran Via (un tram del carrer)
  - Plaça Tarascón
  - Carrer d’Aurora Bertrana
  - Plaça de la Font del Ros
  - Carrer Prat de la Riba
  - Carrer de Lluís Companys
  - Carrer de Francesc Macià
  - Carretera de Sant Fruitós (un tram)
  - Carrer de Pere III
  - Carrer de Josep M. Badia i Sobrevias
  - Plaça d’Europa
  - Carrer Barcelona (un tram)


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga