Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga estableix els serveis mínims garantits durant la jornada de vaga general feminista del 8 de març
  Data de publicació: 07.03.18
  Aquest dijous, 8 de març, s’ha convocat una vaga general per part de centenars d’associacions feministes, que també ha estat avalada parcialment pels sindicats. Es tracta d’una aturada per reivindicar les desigualtats que es produeixen entre dones i homes en l’àmbit laboral, la formació, les cures, el consum i les violències de gènere. La convocatòria és tant per a dones com per a homes i es realitzarà en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona establert per l’ONU l’any 1975.

  Algunes de les organitzacions que convoquen la vaga proposen aturades de 24 hores, mentre que d’altres contemplen aturades per torns de dues hores. Davant de la convocatòria de vaga que afectarà les activitats de tots els empleats de l’Administració Pública, tant funcionaris com laborals, l’Ajuntament de Berga ha establert el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant la jornada de vaga convocada per aquest dijous.

  Àrea de Secretaria:
  - 1 persona que assumeixi les funcions de la Secretaria municipal
  - 1 personal administratiu

  Serveis TIC:
  - 1 persona

  Àrea de Benestar Social:
  - 1 treballador o treballadora social

  Àrea de manteniment de la ciutat:
  - 2 operaris o oficials de la Brigada de Manteniment

  Registre General:
  - 2 persones

  Instal·lacions esportives:
  - 1 persona

  Escola Bressol Flor de neu:
  - 1/3 dels educadors i/o educadores: 3 persones
  - Servei de menjador: 1 persona

  Escola Municipal de Música de Berga:
  - Direcció: 1 persona.
  - Cap d’estudis: 1 persona.
  - Secretaria: 1 persona
  - 1/3 del professorat: 6 persones.

  Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet:
  - 1 persona

  Àrea de Seguretat Pública:

  El Cos de la Policia Local, de conformitat amb l’establert en l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, no podrà exercir en cap cas el dret de vaga.

  Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l’Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l’assistència de treballadores i treballadors en cada cas. Per exemple, es registraran aturades de 2 hores en el servei de neteja d’edificis municipals. Concretament, se suprimiran les tasques de neteja dels pavellons d’esports, l’Escola de Música i l’edifici de l’antic hospital, situat a la plaça del Doctor Saló, des de les 11 del matí fins a la 1 del migdia.
 • S’obre el termini per participar a la 68a edició de l’exposició anual col·lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina
  Data de publicació: 06.03.18
  L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per formar part de la 68a edició de l’exposició anual col·lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina. Es tracta d’una activitat cultural que ha esdevingut un punt de trobada entre artistes vinculats a les arts plàstiques i que alhora els permet compartir les seves obres amb el gran públic.

  Els creadors interessats en exposar les seves pintures s’hauran d’adreçar a la recepció del consistori berguedà per tal de comunicar la seva intenció de participar en aquesta mostra organitzada per la regidoria de Cultura. El termini establert per formalitzar la petició finalitzarà el proper divendres, 16 de març.

  L’organització de l’esdeveniment recomana als participants que les obres siguin de recent creació, en la mesura que sigui possible. La mida dels quadres no podrà ser superior a 20F (73x60cm), segons el sistema de mesura internacional dels bastidors que s’utilitza per fixar les teles. En aquest sentit, es demana que els llenços es presentin sense cap tipus de marc i en cas contrari, es proposa que aquests marcs siguin molt lleugers. D’altra banda, les obres que superin les mides esmentades anteriorment no podran ser penjades.

  Un cop feta la inscripció, els artistes participants hauran de portar els quadres a l’espai d’exposició de la Sala Casino, situat a la Ronda de Queralt, número 15 de Berga. El trasllat de les obres es podrà fer els dies 19 i 20 de març, de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

  El dissabte, 24 de març, se celebrarà l’acte d’inauguració de la mostra a les 8 de la tarda. L’exposició estarà oberta al públic des del 25 de març fins al 15 d’abril i els visitants podran gaudir de les diferents peces mostrades durant els caps de setmana i festius, de 12 a 2 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre.

  Per últim, els autors participants podran recollir les seves obres els dies 16 i 17 d’abril, de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

  Per a més informació sobre la 68a exposició anual col·lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina, podeu contactar amb l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga