Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga acull la 2a setmana d’activitats d’Esplèndid, el projecte d’intercanvi turístic amb Canet de Mar
  Data de publicació: 15.11.18
  Arrenca la segona fase del projecte d’intercanvi comercial, turístic i cultural Esplèndid entre les poblacions de Berga i Canet de Mar. Es tracta d’una iniciativa que té l’objectiu de desestacionalitzar el turisme per atraure visitants durant les setmanes de l’any en què l’ocupació hotelera i la densitat turística és menor en totes dues poblacions. La campanya iniciada al febrer tindrà continuïtat mitjançant la programació d’activitats i el llançament d’ofertes comercials del 16 al 25 de novembre.

  Funcionament de la campanya

  El projecte Esplèndid va arrencar el passat mes de febrer amb la posada en marxa d’una campanya que incloïa ofertes comercials en establiments i serveis de la comarca per tal que els visitants adquirissin productes i serveis mitjançant una targeta virtual en què s’acumulava el mateix import per gastar-lo posteriorment en l’altra població que forma part de la campanya. En aquest cas, els usuaris i usuàries que van realitzar despeses a Berga durant el mes de febrer ara podran gastar el saldo acumulat a Canet de Mar i a l’inrevés.

  D’altra banda, les persones que no disposin de la targeta i vulguin adherir-se a la campanya Esplèndid podran sol·licitar gratuïtament la targeta a través del web (www.esplendid.cat/alta). En el cas de Berga, els nous usuaris i usuàries hauran re recollir i activar la targeta a l’Oficina de Turisme (C/ Àngels, 7) per començar a acumular saldo i gastar-lo en la pròxima edició de la campanya, que es realitzarà previsiblement durant el primer trimestres de 2019.

  Ofertes i activitats esplèndides

  Una trentena d’establiments relacionats amb el comerç, l’hostaleria i la restauració posaran a disposició dels visitants un seguit d’ofertes de productes i serveis que es poden consultar al web oficial de la campanya. A més, també s’han organitzat activitats culturals, lúdiques i gastronòmiques per a tots els públics per donar a conèixer el patrimoni, la història, la gastronomia, el paisatge i la cultura del municipi. Des de l’organització, es recomana reservar prèviament l’allotjament i els àpats en els restaurants participants per poder gaudir del ventall d’ofertes disponibles.

  Balanç de la implantació del projecte

  El projecte Esplèndid va néixer amb la voluntat de fidelitzar el públic familiar de l’àrea metropolitana de Barcelona que realitza estades puntuals a la comarca. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha explicat que “la iniciativa es troba en la fase d’implantació i els resultats no són immediats ja que requereix temps per a què la població conegui el projecte i es pugui consolidar”. Tanmateix, Ribera ha reconegut que “la resposta durant la primera setmana d’activitats realitzades al febrer no va complir les expectatives, ja que la majoria de les reserves es van anul·lar a causa de la nevada que es va produir a la ciutat i arreu de Catalunya”. Tot i això, ha valorat positivament la resposta del públic i la implicació dels comerços locals.

  Per últim, la implantació de la campanya ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per fer front al cost de l’aplicació informàtica utilitzada per gestionar la informació referent a l’acumulació del saldo dels usuaris i usuàries. Finalment, els ajuntaments de Berga i Canet de Mar han assumit el cost de la promoció del projecte en què s’inclou la creació de la web, el disseny i la impressió del material de difusió que ha estat d’uns 2.000€, en cada cas.

 • Berga commemora l’Any Pompeu Fabra amb activitats culturals per retre homenatge al lingüista i gramàtic català
  Data de publicació: 14.11.18
  La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a Pompeu Fabra coincidint amb la commemoració del 150è aniversari del naixement del lingüista i gramàtic català i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana. Els departaments de Presidència i Cultura, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, impulsen l’Any Pompeu Fabra amb centenars d’actes arreu del territori en memòria i reconeixement d’aquest excepcional científic que va codificar i modernitzar la llengua catalana, adaptant-la als diversos estils i funcions.

  Exposició sobre la vida i l'obra de Pompeu Fabra

  A Berga, del 5 al 25 de novembre, la Biblioteca Vinyes i Cluet acollirà l’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa. La mostra inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. L’exposició és itinerant i passarà per més de 80 espais de 50 localitats al llarg de 2018 per mitjà del Consorci per a la Normalització Lingüística amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

  Cicle de conferències sobre el lingüista i gramàtic català

  D’altra banda, també s’han programat un seguit de conferències amb l’objectiu de divulgar la figura i l'obra de Pompeu Fabra arreu de la geografia catalana i que constituiran el cicle de conferències més gran que s’ha organitzat fins ara sobre el lingüista. Es tracta de conferències que seran obertes a tota la ciutadania i que abordaran el personatge tant des de la dimensió filològica com la social i amb perspectives acadèmiques i divulgatives, gràcies a la implicació d’especialistes de les universitats catalanes i de comunicadors de prestigi.

  El dijous, 22 de novembre, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet acollirà una conferència titulada Per què Pompeu Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana? La xerrada començarà a les 6 de les tarda i anirà a càrrec de David Paloma, gran divulgador de la figura de Fabra i impulsor de la ruta Pompeu Fabra, juntament amb Mònica Montserrat. Aquestes activitats han estat organitzades a través del Servei Local i Comarcal de Català de Berga i Berguedà, Òmnium Berguedà i la Biblioteca de Berga.

  Activitats lingüístiques

  L’entitat Òmnium Cultural del Berguedà també s’ha afegit a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra organitzant una sèrie d’activitats que es portaran a terme el dissabte, 17 de novembre. El Pavelló de Suècia de Berga acollirà un concurs de dictat que començarà a les 11 del matí i que comptarà amb dues categories. En la categoria juvenil hi podran participar els i les alumnes d’ESO, mentre que la categoria adulta estarà a dreçada a persones majors de 16 anys.

  A 2/4 de 6 de la tarda, es realitzarà una ofrena floral davant del monument de Pompeu Fabra, a la placeta situada en la cruïlla del carrer Gran Via amb la carretera de Sant Fruitós. Posteriorment, l’acte d’homenatge es traslladarà al Pavelló de Suècia on hi haurà un acte acadèmic conduït pel periodista Abraham Orriols i que comptarà amb la participació de Joaquim Arenas, propulsor del model d’Escola Catalana, i Jordi Mir, estudiós de la vida i l’obra de Pompeu Fabra.

< Anterior  ...          10  11  12  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga