Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El projecte ‘Dones Actives’ inicia la 4a edició amb propostes i activitats per promoure l’empoderament de les dones al Berguedà
  Data de publicació: 19.09.19
  ‘Dones Actives’ és un projecte que vol fomentar espais reals d’intercanvi, participació i inclusió entre dones que comparteixen diferents inquietuds. Es tracta de la 4a edició d’aquesta iniciativa impulsada per l'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l’Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà.

  ‘Dones Actives’ promou la convivència i la cohesió social i també fomenta l'empoderament de les dones a través de diferents activitats permanents i dirigides. Aquestes activitats afavoreixen el creixement personal i faciliten el flux de coneixement i traspàs d’experiències entre dones de diferents àmbits arrelades a la ciutat i dones nouvingudes.

  Empoderament i dinamització de la xarxa de dones

  El projecte s’adreça al col·lectiu de dones d’orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diversos. En aquest sentit, la iniciativa preveu la participació de dones nascudes i arrelades a la ciutat i dones migrants. En definitiva, dones que vulguin crear o ampliar la seva xarxa relacional, conèixer recursos per millorar la seva salut, tenir eines per combatre la discriminació de gènere i adquirir informació per aprendre a educar en valors d’igualtat.

  La passada edició es va tancar amb la participació d’unes 50 dones, aproximadament. Totes elles van valorar positivament el projecte i l’oferta d’activitats realitzades. Enguany, ‘Dones Actives’ s’iniciarà a l’octubre i finalitzarà al juny. Una de les novetats destacades de la 4a edició serà la realització d’una formació en matèria de perspectiva de gènere i d’interculturalitat dirigida a les persones encarregades de dinamitzar les activitats i també a les dones participants en les activitats que desitgin formar-se en aquesta matèria. L'objectiu és aconseguir que la xarxa de dones creada durant el projecte sigui dinàmica, efectiva i diversa.

  Calendari d’activitats

  - Dilluns: de 9.30 a 10.30h - Zumba - El Tossalet.
  - Dijous: 9.30 a 10.30h - Ioga - Hotel d’Entitats.
  - Primer dimecres de cada mes - de 10 a 12 h - Passejades (sortida pàrquing Font del Ros).
  - Mensualment, a cada activitat es faran tallers al llarg de l’any per treballar els objectius del projecte.

  Les inscripcions podran formalitzar-se fins al divendres, 27 de setembre, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga. Per a més informació, podeu adreçar-vos al Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones situat a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (C/ Barcelona, 49), al telèfon 93 821 35 53 i a l’adreça de correu electrònic siad@ccbergueda.cat.

 • Berga realitzarà una sessió per promoure l’empoderament i la seguretat personal de les dones i persones transsexuals
  Data de publicació: 18.09.19
  La Policia Local de Berga ha programat una sessió dedicada a la defensa personal que es portarà a terme el dissabte, 5 d’octubre, al Pavelló d’Esports. Es tracta d’una jornada adreçada a dones i transsexuals per promoure el coneixement d’eines i recursos relacionats amb la seguretat personal, a través de l’aprenentatge de tècniques de prevenció i actuació davant d’una situació d’agressió. La formació consistirà en exercicis pràctics per afavorir la confiança de les dones i respondre de manera ràpida i eficaç davant de la vulneració de la seguretat personal.

  La sessió serà gratuïta i estarà impartida per Vanessa Muñiz i Victor Velázquez, dos agents de policia especialitzats en l’àmbit de la formació sobre seguretat i defensa personal. Les places per assistir al curs són limitades i, per això, caldrà inscriure’s prèviament a través de l’adreça de correu electrònic montanabq@ajberga.cat. Les persones interessades en participar-hi hauran de ser majors de 16 anys i, en cas de ser menor de 18 anys, serà necessari presentar una autorització del pare, mare i/o el tutor/a legal.

  La formació sobre defensa personal organitzada per la Policia Local de Berga començarà a les 10 del matí i tindrà una durada aproximada de tres hores. La sessió compta amb el suport de la regidoria de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva i la campanya ‘Vull la nit!’.
< Anterior  ...         10  11  12  13  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga