Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • S’obre el termini d’inscripció per formar part de l’organització del concert jove de dissabte de Patum de 2018
  Data de publicació: 01.03.18
  El dissabte, 2 de juny, es realitzarà el concert de Patum en el marc dels actes de celebració de les festes de Corpus de 2018 que es portaran a terme del 30 de maig al 3 de juny a la ciutat de Berga. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb les entitats locals de caire cultural i juvenil, a través de la cessió de l’espai públic a la zona del concert. En aquest sentit, el consistori ha obert la convocatòria per formar part de l’organització de l’acte i repartir l’espai de les barres del mateix.

  El concurs s’adreça a les associacions, entitats i fundacions culturals i/o juvenils sense ànim de lucre i amb seu a Berga per portar a terme el muntatge de les barres del concert de dissabte de Patum que es farà al passeig de la Indústria, a tocar del CAP Berguedà. Les bases contemplen la participació d’un màxim de 5 entitats que podran presentar les seves sol·licituds fins al 19 de març, enviant un correu electrònic a l’adreça vilanaaj@ajberga.cat.

  La cessió de l’espai s’atorgarà per ordre d’inscripció i serà per a un període de dos anys consecutius, tot i que no serà obligatori exhaurir-los. Cal destacar que les associacions que hagin superat el període de temps esmentat hauran de cedir el seu lloc a les noves entitats participants sempre que se superi el nombre de places disponibles. Tanmateix, se celebrarà un sorteig públic per excloure els participants que hagin format part de l’organització del concert durant dos o més anys.

  Cada associació haurà d’aportar un mínim de dues persones majors de 18 anys per realitzar les tasques d’organització de l’esdeveniment, així com per atendre les barres en cadascun dels torns del servei establerts. Les associacions participants en l’acte hauran d’assumir els càterings dels grups musicals que actuaran en el concert de Patum durant la nit de dissabte. A més, la comanda de beguda es realitzarà de forma conjunta i els beneficis també es repartiran a parts iguals entre les agrupacions responsables de l’organització de l’esdeveniment. Una de les novetats d’aquest any serà que els membres de les entitats hauran d’haver realitzat la formació sobre dispensació responsable i violències sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn que ofereix el consistori berguedà en el marc de la campanya ‘Vull la nit!’.

  El 22 de març, a 2/4 de 8 de la tarda, es realitzarà una reunió informativa a l’Ajuntament de Berga per tal que les entitats inscrites puguin validar la seva participació en el concurs. Per a més informació, podeu consultar les bases al web municipal i al web oficial de La Patum de Berga.
 • Berga mantindrà activat el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades fins dijous per completar la neteja dels carrers
  Data de publicació: 28.02.18
  L’Ajuntament de Berga ha decidit mantenir actiu el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per risc de nevades fins que s’hagin completat les actuacions de neteja viària que permetin restablir la normalitat després dels episodis de neu que ha patit la ciutat des de dilluns. Previsiblement, el dispositiu continuarà vigent fins dijous per garantir la retirada de neu dels carrers amb la màxima celeritat possible, tenint en compte el treball realitzat pels membres de les Brigades Municipals durant els darrers dies.

  Recull d’actuacions realitzades durant les últimes hores

  Arran de la previsió meteorològica que alertava de la repetició de nevades durant la matinada de dimecres, el consistori va posar en marxa un dispositiu preventiu format per 1 vehicle llevaneu equipat amb un dispositiu d’estesa de sal i 1 vehicle de control per recórrer les principals vies de circulació de la ciutat, des de les 8 del vespre.

  A partir de les 5 del matí s’han incorporat diversos efectius de forma progressiva per portar a terme la retirada de neu de la calçada i l’estesa de fundents durant tot el matí. Aquest dispositiu ha comptat amb 4 vehicles llevaneu (1 de propi i 3 d’externs), 1 vehicle extern d’estesa de potassa i 4 equips de neteja viària formats pel personal de les Brigades Municipals. A més, també hi ha hagut dos vehicles llevaneu addicionals per exercir tasques de suport al dispositiu esmentat.

  Durant la tarda de dimecres es disposarà de 4 vehicles llevaneu per seguir retirant la neu del ferm i dijous al matí es procedirà a la retirada de neu de les voreres de forma manual amb personal de les brigades del consistori.

  Serveis anul·lats com a conseqüència de les nevades

  Tal i com es va anunciar durant la jornada d’ahir, el servei de bus urbà ha estat suspès aquest dimecres preveient les dificultats de mobilitat causades per les precipitacions de neu registrades durant la matinada de dimecres.

  Pel que fa als centres d’ensenyament, l’Escola Bressol Flor de Neu ha donat servei als usuaris de la llar d’infants amb normalitat. D’altra banda, la majoria d’escoles de primària i secundària han obert les seves portes aquest dimecres per oferir serveis mínims, però algunes han tancat al llarg del matí a causa de l’absència d’alumnes i, en alguns casos, per la manca de docents que no han pogut acudir als seus llocs de treball. Tanmateix, s’han anul·lat les classes de tarda previstes a l’Escola Municipal de Música de Berga, l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà.

  Restabliment dels serveis aquest dijous

  Aquest dijous, 1 de març, es preveu restablir el servei de transport públic urbà i també es reprendrà l’activitat lectiva a tots els centres d’educació primària i secundària de la ciutat, així com les activitats extraescolars i el servei de menjador dels equipaments educatius.


< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga