Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El Mercat setmanal de Berga recupera la totalitat de les parades i manté les mesures de seguretat per la Covid-19
  Data de publicació: 26.06.20

  El Mercat setmanal del passeig de la Indústria de Berga recuperarà el 100% de les parades habituals a partir d’aquest dissabte, 27 de juny. La pandèmia de la Covid-19 va afectar l’activitat dels mercats de venda no sedentària i va comportar una reducció dels paradistes per tal d’evitar la propagació del coronavirus. Tot i això, l’Ajuntament de Berga ha mantingut la celebració del mercat setmanal durant la pandèmia per tal de garantir l’abastament de productes frescos a l’aire lliure i les parades alimentàries no han aturat la seva activitat en cap moment del confinament total. El sector dels productes tèxtils, calçat i complements havia quedat exclòs del mercat a causa de les restriccions, però els paradistes s’han anat incorporant de forma esglaonada durant el desconfinament arribant a recuperar aquest dissabte el nombre habitual de parades que tenien presència al mercat abans de l’inici de la pandèmia.

  Mesures durant la fase de la represa

  En la nova fase de la represa iniciada recentment, el mercat mantindrà la distribució de les parades d’acord amb les mesures preventives de seguretat dels mercats de venda no sedentària adoptades durant la Fase 1 del desconfinament. Les característiques del mercat setmanal i el seu emplaçament permeten que es pugui mantenir la distància de separació entre parades de 2 metres i l’habilitació d’espais amplis per a la circulació dels vianants. “Les mesures adoptades fins avui al mercat setmanal han estat ben valorades tant per la població com pels mateixos marxants, que s’han mostrat contents de l’aposta del consistori per mantenir el mercat amb les parades essencials d’alimentació, primerament, així com per facilitar el muntatge al 100% dels paradistes”, tal com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, que també ha agraït la bona predisposició dels paradistes i la seva ràpida adaptació a les noves circumstàncies.

  Distribució de l’espai i senyalització del mercat

  Les parades se seguiran instal·lant a la part central del passeig de la Indústria formant dues línies paral·leles, des de la plaça de Viladomat fins a la rotonda del CAP Berguedà, deixant lliure els espais laterals del Vall. La distància entre parades es mantindrà en, almenys, 2 metres. En diversos punts del mercat es distribuirà gel hidroalcohòlic per a què els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús i els paradistes també tindran gel desinfectant a disposició dels clients. L’Ajuntament de Berga ha proveït d’aquest material als marxats en el marc de la campanya per a la reobertura segura del mercat setmanal, iniciada fa setmanes, i que també incloïa un protocol de bones pràctiques sobre seguretat i higiene a tots els paradistes i guies amb recomanacions específiques pels diferents sectors de venda presents al mercat setmanal.

  Per últim, també es mantindrà la senyalització de les mesures de seguretat adreçades als paradistes i la clientela mitjançant cartells col·locats en diferents zones del mercat. Entre altres mesures de prevenció, es demana a la població que faci ús de la mascareta i que s’evitin aglomeracions per mantenir així els espais de seguretat. • Berga obrirà la piscina municipal el 26 de juny adaptant el servei a les mesures de seguretat per la Covid-19
  Data de publicació: 25.06.20

  Berga inaugurarà la temporada d’estiu aquest divendres amb l’obertura de les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 26 de juny a l’11 de setembre. Enguany, l’Ajuntament de Berga aplicarà una sèrie de mesures preventives per adaptar el servei a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19. En concret, es restringirà l’aforament màxim de l’equipament i els diferents vasos d’aigua, s’establiran dues franges horàries per poder fer ús de les instal·lacions, es reduiran les tarifes per accedir a les piscines i es comptarà amb el personal de Protecció Civil per realitzar el control d’accés, entre d’altres.

  Accés a l’equipament

  L’equipament comptarà amb una entrada i una sortida diferenciades per evitar les aglomeracions de persones. L’entrada a la instal·lació es realitzarà per la porta situada al costat dels vestidors, mentre que la sortida s’efectuarà per la zona propera a la piscina de nadons. L’horari d’obertura de les piscines durant l’estiu de 2020 es dividirà en dues franges: la franja de matí (de 10 a 14:30h) i la franja de tarda (de 15:30 a 20h). La instal·lació romandrà tancada de 14:30 a 15:30h per poder realitzar les tasques sanitàries de desinfecció.

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  Es prendrà la temperatura corporal a les persones que vulguin accedir a l’equipament. Si la temperatura és igual o superior a 37,3ºC, no es permetrà l’accés a les instal·lacions. També serà necessari desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i fer ús de la mascareta en el moment d’accedir a l’equipament i sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat entre persones. Els usuaris i usuàries hauran d’utilitzar obligatòriament les dutxes exteriors abans i després de banyar-se a la piscina i no es podrà fer ús de les dutxes situades a l’interior dels vestidors. Els vestidors estaran fora de servei, però sí que es podran utilitzar els lavabos.

  Aforament de les instal·lacions

  Els diferents espais de l’equipament tindran un aforament limitat i variable en funció de l’evolució de les normatives sanitàries vigents. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Berga apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva dels usuaris i usuàries a l’hora de respectar les normes d’ús i les distàncies de seguretat amb l’objectiu d’evitar l’aplicació de restriccions que impliquin la llibertat de moviment a la zona de gespa o descans i als vasos d’aigua (piscines).

  Reducció de les tarifes de bany

  L’Ajuntament de Berga ha reduït les tarifes d’accés i ús de les instal·lacions de bany durant aquest estiu a causa de la Covid-19. Els nous preus contemplen el pagament d’1,50€ per als infants de 4 a 14 anys, les persones de 15 a 64 anys i les persones que disposin del carnet de pensionista o discapacitat. Els grups d’estades esportives pagaran 0,50€ i també hi haurà la possibilitat d’adquirir un abonament infantil i adult per a 10 serveis que costarà 12€ i serà personal i intransferible.

  Senyalització informativa

  L’equipament comptarà amb cartells i senyalització informativa sobre les normes d’ús de les piscines, així com de les mesures excepcionals d’aforament, higiene i seguretat que es portaran a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19.< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga