Inici

Berga presenta el ‘+Solidaritat’, que arriba a la cinquena edició amb diferents novetats

Cartell concursos fotografia #mésSolidaritat
Ampliar en una finestra emergent Cartell concursos fotografia #mésSolidaritat
Data de publicació: 19.03.14
Un any més l’àrea social de l’Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i la col•laboració de les entitats socials i de cooperació del territori programen activitats de foment de la solidaritat. Enguany, arribant a la cinquena edició del projecte, es presenten algunes novetats, la més evident, el canvi de nom, ‘+ Solidaritat’. Aquesta adaptació es deu a la voluntat de fer un reconeixement a diferents entitats de Berga, de la comarca i de Catalunya que promouen la solidaritat i, al mateix temps, fer un reclam a la ciutadania de la necessitat de ser més solidaris amb l’entorn proper i llunyà.

En aquest sentit, el projecte ‘+Solidaritat’ proposa per aquest any l’ ‘Emmirallem-nos’ per donar a conèixer activitats portades a terme per entitats socials del país, que han tingut un impacte molt positiu per a les persones i de les quals en podrien sorgir propostes similars al nostre territori. Les activitats amb les que es pretén emmirallar-se són quatre projectes socials que ofereixen oportunitats a les persones i que compten amb grups de persones voluntàries per tirar-los endavant. Així, des de l’àrea social es proposa per al proper 27 de març a les 6 de la tarda a la seu de Càritas, la xerrada informativa de ‘Dona Kolors’, marca social de complements fets per dones en situació d’exclusió social a Barcelona.

De cara al divendres 4 d’abril a les 11 del matí al Casal de Gent Gran de Berga es presentaran dos projectes de voluntariat de persones grans; ‘Puntal. Aprenem junts’, acompanyament i reforç escolar a infants i adolescents per part de mestres jubilades a la ciutat de Manresa, i el projecte ‘Mentorae: més grans’, guies-mentors de més de 55 anys que acompanyen famílies en dificultats. Es tracta d’un projecte impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La darrera de les activitats es farà el dimecres 9 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda a l’Hotel d’entitats de Berga (antic Centre Cívic), amb els Pallassos sense fronteres, que oferiran l’actuació infantil ‘Portant somriures pel món’, en la que s’explica com treballen la situació emocional de la infància que pateix conflictes bèl•lics o catàstrofes naturals mitjançant espectacles còmics realitzats per pallassos i pallasses.

Per tal de fer més visible la solidaritat i donar a conèixer les diferents activitats del projecte ‘+ SOLIDARITAT’, s’ha programat del 24 de març al 14 d’abril el 5è Concurs de fotografia Solidaritat, en el que es pot participar a través d’Instagram amb l’etiqueta #mésSolidaritat o mitjançant el correu electrònic. Només les fotos rebudes per correu electrònic seran les que concursaran per la imatge del cartell 2015. La resta formaran part del nou concurs d’Instagram. Les bases d’ambdós concursos es poden trobar a la mateixa web de l’Ajuntament de Berga. El concurs està dotat de dos premis, que són dos lots de productes de les entitats socials de la comarca, valorats en 150 € el del premi a la fotografia solidària i amb 75 € el premi de #mésSolidaritat.

Al mateix temps, s’ha programat la cinquena edició de la Fira d’entitats socials i de cooperació, que es farà el dissabte 5 d’abril al passeig de la Indústria de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Com cada any, les diferents entitats tindran un estand en el que donaran a conèixer els seus projectes i la ciutadania podrà anar a fer consultes. De moment ja estan confirmades unes 20 entitats de Berga i el Berguedà. Cal destacar també que aquest any s’ha canviat l’ ubicació de la Fira i se situarà a continuació del mercat setmanal, així com també el fet que des de les diferents entitats i l’organització s’ha donat un impuls important amb la programació dels molts tallers i actuacions durant tot el matí.

Durant tot el matí de la Fira, les entitats faran diferents activitats com tastets de llengua solidaris de la mà de Voluntariat per la Llengua (CNL Montserrat); trenes senegaleses per DIAPO; taller de henna i menjar de la pau, organitzat per Nous Catalans; tallers de mandales i ioga, organitzats pel Banc del Temps del Berguedà; pastes i te del Marroc, a mans de la Comunitat Islàmica de Berga; l’activitat ‘Davant la crisi, el valor de les persones’, organitzada per Creu Roja; un taller de pintar figures de La Patum a càrrec del Grup Horitzó i ASFAM i determinacions de glucosa a la sang organitzat per l’Associació de Diabètics del Berguedà.

Al mateix temps, en el marc de la Fira també s’han programat activitats en un horari concret, així a les 10 del matí hi haurà un taller de massatges a càrrec del Banc del Temps del Berguedà, a 2/4 d’11 del matí Ginkgo farà una sessió de rehabilitació amb el Coixí del Cor amb la fisioterapeuta de l’Associació, Montserrat Noguera i a 3/4 d’11 es farà el taller infantil ‘Menjar fruita és divertit’.

A 2/4 d’11 hi haurà la primera actuació musical per part del grup d’animació infantil ‘Mimulus’, format per mestres que ofereixen cançons i danses on els sexismes desapareixen i on les cançons adopten un caire educatiu, festiu i de gresca. Per tancar la fira, a la 1 del migdia, un grup de persones del Senegal faran una actuació de música africana.
Paral•lelament, les diferents entitats berguedanes també oferiran un seguit d’activitats que es poden consultar al programa d’actes.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga