Inici

‘Ambsense’ serà la primera fira d’intoleràncies a Berga, que es farà el 18 de juny

Cartell de la Fira 'Ambsense'
Ampliar en una finestra emergent Cartell de la Fira 'Ambsense'
Data de publicació: 21.04.16
Berga acollirà el dissabte 18 de juny al passeig de la Indústria la Fira ‘Ambsense’, la primera fira de la capital berguedana dedicada a les persones que pateixen al•lèrgies i intoleràncies i als aliments o components que les provoquen.

Amb la voluntat de donar cobertura a aquestes qüestions que cada dia són d’interès per a més persones, la Fira ‘Ambsense’ neix amb l’objectiu de convertir-se en una plataforma estable de trobada que faciliti l’intercanvi d’informació i aprenentatges entre professionals, col•lectius d’afectats, familiars, i tothom que pugui estar-hi interessat. En aquest sentit, els objectius que es persegueixen són, d’una banda, augmentar i/o aprofundir en el coneixement de les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries (detecció, tractament, recursos...), i de l’altre, afavorir l’accés a restauradors i productors que treballen amb un tipus d’alimentació adequada per aquest col•lectiu.

Per tal de poder tirar endavant aquest projecte amb el màxim rigor i professionalitat, des de l’Ajuntament de Berga s’ha comptat amb l’assessorament mèdic d’especialistes de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, així com també de les associacions de Catalunya, i portaveus dels col•lectius d’afectats, Associació de Celíacs de Catalunya, Associació d’Intolerants a la Lactosa de Catalunya (ADILAC), Associació Catalana d’Al•lèrgies Alimentàries Immunitas Vera i la Fundació Alícia.

En aquest sentit, tots els distribuïdors o productors amb certificat de productes aptes per a intolerants i al•lèrgics poden fer ja també la seva inscripció omplint la instància que es pot descarregar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Berga.

Com a activitats prèvies a la Fira cal destacar el cicle de formacions per a restauradors de la comarca, que comptarà amb dues jornades. La primera, ‘Restauració sense gluten. Una oportunitat per fer créixer el teu negoci’, es farà el proper 2 de maig al Pavelló de Suècia de Berga de 3/4 de 10 del matí a les 12 del migdia i comptarà amb tècnics de l’Associació Catalana de Celíacs, que abordaran les característiques de la cuina sense gluten (legislació, manipulació d’aliments, contaminació encreuada, protocols de seguretat...). La segona jornada, a càrrec de la Fundació Alícia i prevista pel 7 de juny, se centrarà en els al•lèrgens a la cuina i es treballaran temes com la identificació dels al•lèrgens, com adaptar les receptes, les precaucions en l’emmagatzematge, etc.

Aquestes jornades són gratuïtes i estan obertes a tots els restauradors de la comarca. Per a la primera, el termini d’inscripció acaba el proper dijous 28 i per la segona hi ha termini d’inscripció obert fins el dimecres 1 de juny. Per a més informació i inscripcions, tothom que hi estigui interessat pot dirigir-se a l’Ajuntament de Berga o a l’Hosteleria i Turisme del Berguedà.

Tenint en compte la importància de les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries, i de les problemàtiques derivades que van des de aspectes mèdics fins a socials o legislatius, des de l’Ajuntament de Berga es fa una crida a la màxima participació per tal de poder fer extensible a tota la població, i en especial a institucions i empreses, les necessitats de les persones afectades per aquest tipus d’intoleràncies o al•lèrgies, buscant una major implicació i conscienciació d’aquells sectors o institucions que poden intervenir en la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga