Inici

Obertes les inscripcions per participar als tallers de carlins i cultura popular emmarcats dins la Carlinada que es farà aquest cap de setmana a Berga

Cartell taller de Carlins i concurs de cultura popular
Ampliar en una finestra emergent Cartell taller de Carlins i concurs de cultura popular
Data de publicació: 28.06.16
Com ja s’ha anunciat fa uns dies, aquest cap de setmana Berga farà un retrocés en la història i acollirà diferents enfrontaments, aquesta vegada amistosos, entre Carlins i Liberals. Totes les persones que ho vulguin només hauran d’allistar-se a un dels dos bàndols i gaudir de les diferents activitats que es proposen al llarg d’aquesta primera Carlinada que es farà a la capital berguedana.

De totes les activitats que es faran, ja està obert el termini per inscriure’s a les que precisen inscripció, que es pot fer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Berga, mitjançant el formulari que es pot descarregar de la web de l’Ajuntament de Berga. El preu per participar a les activitats és de 5 euros.

La primera de les activitats, consistent en un taller d’armes, es farà el 30 de juny a les 7 del vespre al Castell de Sant Ferran. Es tracta d’una activitat pràctica en què s’explicaran diferents conceptes sobre les armes així com el funcionament d’un trabuc i l’explicació també del castell com a fortificació, la descripció d’un canó i la llençada de salves. El taller anirà a càrrec dels Trabucaires de Castellar del Riu i d’Albert Cols.

Divendres 1 de juliol a les 7 del vespre el Museu Comarcal de Berga acollirà la xerrada ‘El món carlista a Berga’, a càrrec de Toni Gol, i a les 9 del vespre es farà un sopar carlí al celler La Tosca. Per tal de poder participar al sopar cal reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Berga abans del dijous dia 30 (93 821 13 84) i el preu del sopar serà de 15 euros. El mateix dia a les 11 de la nit a la plaça de Sant Joan l’historiador Albert Cols posarà a prova el coneixement dels i les participants sobre les guerres carlines a Berga a través del joc ‘Berga o Barbàrie’, un concurs de preguntes i respostes que es desenvoluparà a través d’una pantalla gegant i mitjançant mòbils, per la qual cosa es recomana als i les participants portar la bateria carregada.

Dissabte 2 de juliol a banda de la resta d’activitats pròpies de la Carlinada, a les 8 del vespre es farà una ruta teatralitzada des de cal Gironella fins a la plaça Santa Magdalena, en què es farà una explicació de com era la ciutat, amb un petit refrigeri finalitzar la ruta.

El darrer dels tallers serà el diumenge 3 de juliol a partir de les 9 del matí, amb partida de paintball entre Carlins i Liberals al parc del Lledó.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga