Inici

Berga es prepara per una Fira de Santa Tecla que aposta per l’economia productiva rural

Cartell Fira de Santa Tecla 2016
Ampliar en una finestra emergent Cartell Fira de Santa Tecla 2016
Data de publicació: 13.09.16
La Fira de Santa Tecla de Berga es reestructura per promocionar l’activitat econòmica productiva i impulsar l’economia agrària, ramadera i forestal del món rural, així ho ha explicat el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera.

En la edició d’enguany, el bestiar i la ramaderia seran autèntics protagonistes de la Fira de Santa Tecla, que es farà el 24 i 25 de setembre. L’objectiu principal de la Fira serà la potenciació del sector agrari i ramader amb les seves cadenes de valors com els productes agroalimentaris, serveis professionals del sector primari i la participació del expositors de maquinària agrícola.

En el marc de la fira, es faran un conjunt de jornades tècniques professionals per tal de crear un espai de transferència d’idees i coneixements, on es puguin parlar, presentar i debatre temes relacionats amb el sector agroramader. Així, des del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Món Rural s’organitza la jornada ‘Com eradicar la tuberculosi bovina?’, a càrrec de Montse Giné, cap de l’oficina de Berga del DARP. Segons ha indicat en la roda de premsa, el director dels serveis territorials d’Agricultura a la Catalunya Central, Ramon Lletjós, la tuberculosis bovina encara és una de les malalties cròniques amb greus conseqüències per la salut animal i cal insistir en les tècniques d’eradicació.

Així mateix, el president de l’Agència, David Font, creu que la Fira Santa Tecla permet tornar als orígens i tenir un territori amb valors i amb bon estat de conservació, ja que el paper del sector agrari i ramader és fonamental pel seu manteniment. En aquest sentit, ha destacat el projecte de l’Ajuntament de Berga i el Departament de Treball del ‘1r. sector Berguedà’ per la recuperació i la dinamització de la pagesia i la ramaderia al Berguedà, a més a més, s’ha mostrat disposat en col•laborar amb tot el necessari amb l’ajuntament per expandir-lo per tota la comarca.

Clica aquí per veure el vídeo promocional de la Fira de Santa Tecla 2016.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga