Inici

La Fira Ambsense prioritza el rigor científic i amplia l’oferta d’activitats de la mostra que es farà el 16 de juny a la plaça de les Fonts

Presentació Fira Ambsense 2018
Ampliar en una finestra emergent Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica durant la presentació de la Fira Ambsense 2018
Data de publicació: 08.06.18
Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Berga i la Fundació Hospital Sant Bernabé s’uneixen per impulsar la Fira Ambsense, una plataforma de trobada per facilitar l’intercanvi d’informació i d’aprenentatges entre professionals, productors i persones afectades per les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Es tracta d’una mostra que aposta pel rigor científic adreçada a un tipus de públic específic, però que té la voluntat d’arribar al conjunt de la població. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha destacat la necessitat d’ampliar el públic objectiu, ja que “les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries no només afecten les persones que pateixes aquestes problemàtiques, sinó que també incideixen en el seu entorn més immediat a través d’aspectes quotidians com la planificació alimentària o el fet d’anar a un restaurant en què s’ofereixin àpats que siguin aptes per a tothom”.

Nou emplaçament per consolidar la fira

La Fira Ambsense se celebrarà el proper dissabte, 16 de juny, a la plaça de les Fonts de Berga. Enguany, la mostra canvia d’ubicació i deixarà de fer-se al passeig de la Pau. Aquesta és una de les novetats destacades de l’edició juntament amb l’ampliació del nombre d’activitats lúdiques que s’han programat durant la jornada. El regidor de promoció Econòmica ha fet referència a les adversitats climatològiques que han afectat la fira en les dues edicions anterior i ha valorat positivament el nou espai firal. Segons Ribera, “la plaça de les Fonts és un lloc més acollidor que ens permetrà atraure més gent perquè està situada entre dos eixos comercials de la ciutat i volem que tothom pugui gaudir de les activitats més enllà del seu interès per la temàtica especialitzada de la fira”.

Una jordana dedicada a la divulgació i l’oci

Tot i que la celebració oficial de l’Ambsense es farà la pròxima setmana, durant els propers dies s’han programat diverses activitats prèvies. Per exemple, els dies 5 i 6 de juny es va fer un taller a les escoles de Santa Eulàlia i Xarxa sobre les intoleràncies alimentàries que va tenir una bona collida entre els infants que hi van participar.

El dimarts, 12 de juny, es realitzarà una formació adreçada principalment als professionals del sector del comerç, l’hostaleria i la restauració. Es tracta d’una formació gratuïta i oberta a tothom sobre els al·lèrgens que provoquen intoleràncies alimentàries i sobre la informació que ha d’incloure l’etiquetatge dels productes elaborats i comercialitzats a Catalunya. La sessió comptarà amb la participació de Rafael Luna, membre de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona. L’acte es realitzarà el dimarts, 12 de juny, al Casal Cívic (antic Casal de Gent Gran), de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda. Per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça següent: vizcanopm@ajberga.cat.

La resta d’actes que formen part de la fira inclouen xerrades, tallers, demostracions de cuina saludable, vermuts, jocs infantils, espectacles de carrer i actuacions musicals. La Fira Ambsense té un pressupost de 5.000 euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Associació Celíacs de Catalunya, Adilac i Toleràncies, menjant amb il·lusió.

Per a més informació, podeu consultar el lloc web oficial de la Fira Ambsense en aquest enllaç.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga