Inici

La Policia Local estrena un nou programa gestor de serveis per registrar amb detall les actuacions realitzades pels agents

Foto nou programa gestor Policia Local
Ampliar en una finestra emergent Agents de la Policia Local fent ús del nou programa gestor de serveis
Data de publicació: 14.08.19
La Policia Local ha posat en marxa un nou sistema informàtic per registrar els serveis realitzats pels agents durant l’any. Es tracta d’un programa gestor més ràpid i dinàmic que permetrà al cos policial obtenir informació útil sobre les actuacions efectuades pel personal durant els diferents torns i serveis. La nova aplicació va entrar en funcionament el passat 1 d’agost després d’un període de prova que també va incloure diverses sessions de formació als agents que hauran de fer ús d’aquesta eina. El cap de la Policia Local, Jaume Hernández, ha destacat la utilitat del dispositiu afirmant que “ens permetrà disposar de dades exactes i fiables sobre les incidències registrades a la ciutat al llarg de l’any. A més, el nou programa també ens permet extreure dades per carrers, dies de la setmana, franges horàries, etc. i això ens ajudarà a planificar les línies mestres de treball en el dia a dia”.

Primeres xifres sobre els serveis

La Policia Local ha realitzat 236 serveis entre l’1 i el 14 d’agost, segons les primeres dades registrades pel nou programa gestor de serveis i incidències. Del nombre total de serveis, 90 són serveis planificats, 64 han estat requerits telefònicament, 17 han sigut d’ofici i 15 han estat demandats presencialment per persones que s’han desplaçat fins a les oficines del cos policial situades a la Plaça de Doctor Saló. La resta de serveis provenen del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència de Catalunya (112).

Pel que fa al tipus de serveis realitzats, s’han produït 128 serveis relacionats amb qüestions de seguretat ciutadana, 72 vinculats a la seguretat viària o el trànsit i 36 són serveis de l’àmbit administratiu. Tot això ha comportat la tramitació de més d’una vintena d’informes i atestats per part dels agents. En aquest sentit, Jaume Hernández, ha posat en valor “la bona tasca realitzada pels agents i caporals de la Policia Local, ja que, moltes vegades realitzen feina poc visible com la gestió de consultes veïnals. Ara, totes aquestes qüestions quedaran recollides en aquest nou programa”.

Funcions de la Policia Local

Les policies locals realitzen diverses funcions tal i com recull l’article 11 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol. Per exemple, s’encarreguen de la protecció de les autoritats de les corporacions locals, la vigilància i custòdia dels edificis, les instal·lacions i les dependències d’aquestes corporacions; Ordenen, senyalitzen i dirigeixen el trànsit en el nucli urbà, tenint en compte les normes de circulació; Instrueixen atestats per accidents de circulació registrats dins del nucli urbà i comuniquen les actuacions realitzades a les forces i cossos de seguretat competents; Exerceixen de policia administrativa per assegurar el compliment dels reglaments, les ordenances, els bans, les resolucions i altres disposicions municipals d’acord amb la normativa vigent; Realitzen diligències de prevenció i actuacions destinades a evitar la comissió de delictes; Col·laboren amb altres cossos de seguretat en el manteniment de l’ordre en grans concentracions de persones; Vigilen els espais públics; Presten auxili en accidents, catàstrofes i calamitats públiques en l’execució dels plans de protecció civil; Vetllen pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i protecció de l’entorn i també realitzen actuacions destinades a garantir la seguretat viària en el municipi, entre d’altres.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga