Inici

La Policia Local s’adhereix a la campanya ‘Escuts solidaris’ per contribuir a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

Escuts solidaris Policia Local
Ampliar en una finestra emergent Agents de la Policia Local mostrant els escut solidaris
Data de publicació: 10.09.19
La Policia Local de Berga s’ha sumat a la campanya impulsada pels cossos de seguretat municipal d’arreu de Catalunya per fer realitat el projecte de construcció del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, el centre d’oncologia infantil més gran d’Europa. La iniciativa titulada ‘Escuts solidaris’ consisteix en regalar escuts personalitzats de la Policia Local a canvi d’un donatiu econòmic per recaptar fons i contribuir al finançament d’aquest centre mèdic especialitzat en la investigació, l’atenció i la cura dels infants afectats per la malaltia del càncer.

Escuts solidaris per vèncer el càncer

La campanya ‘Escuts solidaris’ va néixer arran de la participació dels caps de les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric en un calendari solidari sobre el càncer infantil. Aquesta experiència va portar els agents a idear una nova acció solidària que consistia en personalitzar l’escut del cos policial on treballen per crear-ne un #pelsvalents, que és el lema de la campanya promoguda per l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació FC Barcelona per finançar el projecte del nou centre mèdic que tindrà un cost d’uns 30 milions d’euros, dels quals, ja s’han recaptat 21 milions en un any gràcies a les donacions de particulars, entitats i empreses de diversos sectors.

Pels valents i valentes

La Policia Local de Berga ha posat a disposició dels veïns i veïnes mig miler d’escuts solidaris. Les insígnies contenen el logotip del cos policial municipal juntament amb el lema de la campanya #pelsvalents. Els escuts estan brodats amb fil daurat sobre fons negre, ja que el daurat és el color que s’identifica amb el càncer infantil. La part posterior de l’escut incorpora un tipus d’adhesiu tèrmic que permet fixar-lo en qualsevol peça de roba mitjançant l’ús de la planxa. Els escuts es podran adquirir a les oficines de la Policia Local (Pl. Dr. Saló) i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1) al preu de 4€. Tanmateix, qualsevol entitat o establiment que vulgui col·laborar en la campanya i convertir-se en un dels punts de distribució dels escuts, pot posar-se en contacte amb la Policia Local, a través del telèfon 93 821 04 27.

SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona és un centre que tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El centre disposarà de 38 habitacions, 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics, 24 boxs a l’hospital de dia, 18 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia, laboratori i altres serveis no assistencials.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga