Inici

La Policia Local inicia una campanya per fomentar el bon ús de les targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat

Targeta d'aparcament de mobilitat reduïda
Ampliar en una finestra emergent Targeta d'aparcament de mobilitat reduïda
Foto formació targetes aparcament (29-10-19)
Ampliar en una finestra emergent Sessió de formació sobre les targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat
Data de publicació: 03.11.19
La Policia Local de Berga ha posat en marxa una campanya per evitar l’ús inadequat i fraudulent de les targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’un document acreditatiu que permet estacionar el vehicle en espais reservats per a la càrrega i descàrrega, així com en zones d’estacionament regulat o zona blava de la ciutat.

La primera actuació de la campanya ha consistit en la realització d’una sessió formativa adreçada als agents del cos policial i els vigilants de la zona blava que es va realitzar el passat dimarts, 29 d’octubre, a la Sala Casino de Berga. Durant les tres hores de durada de la sessió, es van donar a conèixer diverses eines per detectar de forma ràpida i eficaç les targetes vàlides enfront de les targetes fraudulentes.

Procediment d’actuació per l’ús inadequat de les targetes

En el moment que els agents de policia o els agents de mobilitat detecten un vehicle estacionat en les zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda, es revisa la targeta acreditativa de discapacitat. En cas que la targeta no sigui autèntica, sinó que sigui fotocopiada, falsificada o fora dels casos previstos per la normativa vigent, s’avisarà la grua per efectuar la retirada del cotxe i s’imposarà una sanció econòmica corresponent a la infracció comesa, ja sigui per haver estacionat en una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda, en càrrega i descàrrega i/o per haver estacionat en zona blava. Posteriorment, es comissarà la targeta fraudulenta i, si s’escau, s’informarà les autoritats judicials.

Sancions segons la legislació

Per altra banda, cal recordar que la Llei 13/2014, de 30 d’octubre, d’accessibilitat preveu sancions administratives de caràcter lleu d’entre 300 i 6.000€. Tanmateix, es poden donar casos en què s’empri la via penal per l’ús indegut de targetes fora dels casos previstos per la normativa vigent, com per exemple per falsificació o per l’ús de persones que no tinguin cap tipus de relació familiar amb el titular, entre d’altres.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga