Inici

La Policia Local requisa diverses targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda per fer-ne un ús inadequat

Foto targetes d'aparcament mobilitat reduïda
Ampliar en una finestra emergent Foto de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda
Data de publicació: 19.02.20

La Policia Local de Berga ha retirat diverses targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda després d’haver detectat un ús inadequat o fraudulent de les mateixes. Es tracta d’una actuació inclosa en la campanya de revisió i control d’aquest tipus de document acreditatiu que permet estacionar el vehicle en espais reservats per a persones de mobilitat reduïda, en zones habilitades per a la càrrega i descàrrega i també en zones d’estacionament amb horari regulat de la ciutat. Els agents de policia i el personal de mobilitat de la zona blava van rebre una formació el passat mes d’octubre per fomentar el bon ús i detectar les targetes fraudulentes.

Ús inadequat de les targetes

En els darrers tres mesos, s’han requisat nou targetes d’estacionament a causa de la detecció de diverses irregularitats. S’han denunciat diferents vehicles en aplicació del Reglament general de circulació per haver estacionat en places d’aparcament habilitades per a persones amb mobilitat reduïda, per estacionar a les zones amb horari regulat o en zones habilitades per a la càrrega i descàrrega sense tenir el document acreditatiu corresponent o per fer-ne ús amb la targeta de mobilitat reduïda caducada o fotocopiada. També s’han tramitat tres sancions mitjançant l’aplicació de la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat i s’han obert diligències penals en un dels casos per haver utilitzat la targeta d’una altra persona que havia mort feia 5 anys.

Procés d’actuació per l’ús incorrecte de targetes

En el moment que els agents del cos policial o els agents de control de la zona blava detecten una targeta fotocopiada, falsificada o fora dels casos previstos per la normativa vigent, s’avisa la grua per retirar el vehicle i s’imposa una sanció econòmica corresponent a la infracció comesa. Tot seguit, es retira de la circulació la targeta fraudulenta i, si s’escau, s’informa a les autoritats judicials competents. En el cas de les targetes caducades, un cop han estat retirades pels agents, s’envien a l’organisme emissor per posar-lo en coneixement dels fets i el motiu de la retirada del document.

Legislació d’accessibilitat

La legislació vigent en matèria d’accessibilitat (Llei 13/2014, de 30 d’octubre) preveu sancions administratives de caràcter lleu d’entre 300 i 6.000€. També es poden donar casos en què s’empri la via penal per l’ús indegut de targetes fora dels casos previstos, com per exemple per falsificació o per l’ús de persones que no tinguin cap tipus de relació familiar amb el titular, entre d’altres.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga