Inici

Berga inicia una campanya per controlar el soroll dels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat

Campanya soroll motos
Ampliar en una finestra emergent Prova de sonometria a una motocicleta. Foto: Policia Local
Data de publicació: 11.08.20

La Policia Local de Berga ha posat en marxa una campanya per reduir la contaminació acústica produïda pels ciclomotors i les motocicletes a la ciutat, a través de controls de sonometria. Es tracta d’una tècnica per mesurar i analitzar els nivells sonors amb la finalitat de determinar la incidència d’aquests sobre la salut pública, entre d’altres. La campanya es portarà a terme durant el mes d’agost i també inclourà la revisió dels permisos de conducció i la situació administrativa dels vehicles per comprovar-ne la validesa. Els agents de policia realitzaran accions d’informació, control, inspecció i sanció, si s’escau, amb l’objectiu de pal·liar els efectes nocius que genera la contaminació acústica dels ciclomotors i les motocicletes, sobretot, durant l’època estival.

Dispositiu de control

El dispositiu consistirà en la realització de controls en diferents punts de la ciutat i en diverses franges horàries. Els vehicles que produeixin un excés de soroll, per sobre de la limitació establerta en més de 10 dB, seran denunciats i traslladats al dipòsit municipal. La immobilització dels vehicles s’aixecarà mitjançant la presentació del justificant d’una estació d’ITV en què consti la data i l’hora establertes per a la inspecció del ciclomotor o motocicleta. La sanció prevista per als vehicles que superin els decibels permesos és de 200€.

Prova de sonometria voluntària

La Policia Local posarà a disposició de la ciutadania una prova voluntària de sonometria per a les persones titulars o conductors d’un ciclomotor o motocicleta que dubtin sobre l’estat del dispositiu silenciós del seu vehicle. Les persones interessades podran adreçar-se a les dependències de la Policia Local (Pl. Dr. Saló, 8) per passar la prova sense que comporti cap tipus de càrrega econòmica o sanció.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga