Inici

La Policia Local crea una Unitat de Proximitat per incrementar la qualitat dels serveis prestats a la ciutadania

Unitat de proximitat - Policia Local
Ampliar en una finestra emergent Agents de la Policia Local. Foto: Policia Local
Data de publicació: 13.01.21

La Policia Local de Berga ha impulsat la creació d’una Unitat de Proximitat per oferir una major qualitat dels serveis d’assistència a les persones, així com per fer-ne el seguiment. Es tracta d’un servei creat el passat mes de desembre per apropar-se a la ciutadania i donar una resposta de qualitat, efectiva i preventiva. La unitat està formada per tres agents que realitzen aquestes tasques en els torns de servei ordinaris. La Unitat de Proximitat té l’objectiu d’assolir una major cohesió social, identificar les problemàtiques que afecten la comunitat, propiciar solucions en la mediació de conflictes i millorar la qualitat i la satisfacció de les persones en relació als serveis policials prestats, entre d’altres. Des de la posada en marxa d’aquesta unitat, l’1 de desembre de 2020, s’han completat 8 serveis i s’ha iniciat la gestió de 3 serveis més.

Tipologia de serveis de proximitat

La Unitat de Proximitat de la Policia Local atén diferents tipus de serveis relacionats amb el veïnatge, el comerç o el trànsit. Per exemple, en el cas de produir-se un accident de trànsit rellevant que hagi requerit la intervenció policial, els i les agents de proximitat es posen en contacte amb les persones accidentades per fer-ne un acompanyament posterior i efectuar diferents gestions administratives relacionades amb l’assistència de les companyies asseguradores, l’atenció mèdica, etc.

D’altra banda, la Unitat de Proximitat treballarà de forma conjunta amb els Mossos d’Esquadra en la realització de sessions informatives en matèria de seguretat als centres escolars, les persones grans o els comerços.

La Unitat de Proximitat en xifres

Des de l’entrada en funcionament de la Unitat de Proximitat s’han gestionat i completat 8 serveis complets. En concret, s’han realitzat serveis relacionats amb accidents de trànsit (3), serveis de veïnatge (2), trobades amb associacions de veïns i veïnes (1), visites a bars i comerços (1) i accions amb Mossos d’Esquadra (1).

Les persones que necessitin contactar amb aquesta unitat poden fer-ho a través de les adreces de correu electrònic proximitatpl@ajberga.cat i policialocal@ajberga.cat o al telèfon 93 821 04 27.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga