Inici

Berga fa una forta aposta pel bus urbà amb la incorporació de noves línies i parades en el servei

Logo del nou servei
Ampliar en una finestra emergent Logo del nou servei
Data de publicació: 16.03.17
A partir del dilluns dia 20 de març Berga disposarà d’un nou servei de bus urbà que comptarà amb noves línies, més trajectes, més parades i una major freqüència de pas en la línia principal amb la voluntat de millorar el servei en diferents aspectes.

Així, amb l’objectiu de fer més àgil el servei, cobrir més zones a la ciutat, ampliar el perfil d’usuaris, incrementar l’ús del bus urbà i contribuir al fet que el servei esdevingui menys deficitari, el Bus urbà de Berga passarà de tenir 1 línia a 4; de fer 16 trajectes a fer-ne 26; i de 23 parades que fa ara, en farà properament 50. Es tracta d’una millora que respon a la voluntat de l’equip de govern d’apostar per aquest servei, tal com asseguren el regidor de governació Francesc Ribera i el de mobilitat, Eloi Escútia: “Des de l’Ajuntament de Berga creiem que el bus urbà és un servei molt necessari, sobretot per les persones grans usuàries dels centres assistencials de la ciutat i som conscients que actualment el plantejament que hi ha és feixuc i deficient. A més a més, veiem en el bus urbà una oportunitat de cara a la millora de la mobilitat urbana”, expliquen.

També cal destacar que la línia més àgil i més ràpida que té més freqüència de pas millorarà substancialment pel que fa al temps de recorregut ja que passarà dels 43 minuts que trigava fins avui a 19 minuts de trajecte.

Les millores en aquest servei estaran en fase de prova pilot durant 3 mesos i obertes a noves aportacions; de fet, els mateixos busos disposaran d’una bústia a través de la qual les persones usuàries podran fer arribar els seus suggeriments, així com també es podrà fer a mitjançant el correu electrònic busberga@ajberga.cat

Aquesta aposta pel servei de bus urbà pretén incrementar-ne l’ús per part dels usuaris i usuàries– a tancament de l’any de 2016 s’han registrat 43.925 passatgers, d’un perfil majoritàriament de persones grans-. Pel que fa al preu del bitllet, seguirà costant el mateix que fins ara 1 euro en el cas de comprar un únic bitllet i 5 euros si es compra la targeta de 10 viatges, amb excepció de les línies 2 i 3 ja que si s’agafa el bus a la parada de Cal Rosal o d’Avià, el cost unitari serà de 1’70 euros i de 9’5 euros el bitllet de 10 viatges.

El servei de bus urbà seguirà sent de dilluns a dissabte al matí i cal destacar que la implantació de les noves línies coincideix amb un parell de millores a la via pública: la creació d’una rotonda a la intersecció del carrer del Roser- Rasa del Canyet-Compte Oliba-carretera de Solsona i amb un canvi de sentit de la circulació al carrer Bruc.

Per a més informació es pot consultar el díptic de les línies a la web de l’Ajuntament de Berga.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga