Inici

La instal·lació de la fibra òptica al Polígon Industrial de La Valldan començarà el pròxim juliol

Foto Polígon Industrial La Valldan 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 28.06.17
El Polígon Industrial de La Valldan disposarà de fibra òptica properament després d’anys de reivindicacions per part dels empresaris de la zona. Els treballs per a la instal·lació del servei de banda ampla s’iniciaran de forma imminent després que l’empresa estatal de telecomunicacions, Telefónica, hagi obtingut la llicència d’obra per a la posada en marxa de la banda ampla. La portada del servei de la fibra òptica al polígon ha estat una demanada històrica dels empresaris per la necessitat de facilitar i agilitzar l’activitat diària de les companyies que operen en el parc empresarial berguedà.

Així, doncs, davant de la necessitat de comunicació de les empreses establertes al polígon i després d’una primera prospecció i anàlisi del consistori de les operadores que estaven expandint les seves xarxes a la zona, l’empresa Telefónica va mostrar interès per a prestar el servei de fibra òptica i per a portar a terme el cablejat del Polígon Industrial de La Valldan. Amb l’objectiu d’assolir el soterrament dels serveis a mig termini, l’Ajuntament va sol·licitar a l’empresa la utilització de les rases de la xarxa d’aigua calenta i calor industrial que actualment es troben en fase d’execució per part de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa. Aquesta mesura pretén aconseguir la coordinació d’ambdós projectes per tal d’aprofitar una part de l’obra executada, així com per establir els criteris que permetin un doble ús, tenint en compte la possibilitat de realitzar noves ampliacions de la xarxa de distribució dels serveis d’aigua calenta i calor industrial, en cas que sigui necessari.

La durada aproximada dels treballs d’instal·lació de la fibra òptica serà d’unes sis setmanes des de l’inici dels treballs que es preveu que comencin durant els primers dies del mes de juliol. En aquest sentit, durant l’estiu es realitzarà la instal·lació del cablejat aeri en els traçats existents i això comportarà la substitució dels pals que es troben en mal estat o que es consideren obsolets. D’altra banda, en els indrets en els quals hi ha una rasa operativa on discorre la instal·lació del subministrament d’aigua calenta sanitària de la Mancomunitat de Municipis de la Biomassa, el servei de fibra òptica serà soterrat per la mateixa escomesa d’aigua calenta, de manera que cadascun dels usuaris podrà decidir lliurement la rebuda o no del subministrament d’algun dels dos serveis.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga