Inici

L’Ajuntament de Berga treballa per restablir l’activitat al Teatre Municipal després de la inundació causada per una incidència amb el sistema contra incendis

Escenari Teatre Municipal (09-01-19)
Ampliar en una finestra emergent Escenari del Teatre Municipal de Berga. Foto: Sara Simon
Data de publicació: 09.01.19
El Teatre Municipal de Berga ha patit una inundació aquest dimecres a causa d’una incidència relacionada amb el sistema de detecció d’incendis que ha provocat l’acumulació d’aigua a diverses zones de l’equipament cultural. Una possible errada mecànica ha fet que una part del sistema de seguretat contra incendis s’hagi activat i hagi deixat anar una cortina d’aigua situada a sobre de la caixa escènica que ha comportat una acumulació important d’aigua a la part baixa de l’escenari i a la platea. Segons ha explicat el regidor de Governació de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, “el sistema de detecció d’incendis del teatre disposa d’uns sensors que s’activen automàticament en el moment que es detecta fum o una temperatura massa elevada. En aquest cas, però, es desconeix el motiu que ha comportat que el sistema es posés en marxa, tenint en compte que s’havien realitzat les inspeccions tècniques recentment”. L’aigua ha causat afectacions al teló i els equips electrònics de l’escenari. Per tot això, “s’ha procedit a la instal·lació de dues bombes de calor per reduir la humitat i afavorir que s’assequi el teló el més aviat possible”, tal i com ha explicat Ribera.

Al matí, l’Ajuntament de Berga ha comunicat la incidència als Bombers que s’han desplaçat fins al Teatre Municipal per posar en marxa les tasques d’evacuació d’aigua amb l’ajuda de la Brigada Municipal. El responsable de torn del Parc de Bombers de Berga, Lluís Fernàndez, ha explicat que s’ha generat un sistema de registre i evacuació de l’aigua cap a l’exterior per extreure els gairebé 3.000 litres d’aigua acumulats a la part de sota de l’escenari”.

La fuita d’aigua del Teatre Municipal també ha comportat el tall de la circulació de vehicles i el pas de vianants a la zona de la Plaça de Catalunya, entre el passeig de les Estaselles i la Ronda de Queralt, durant bona part del matí.

L’Ajuntament de Berga resta a l’espera de rebre els informes tècnics corresponents per tal d’avaluar els danys que s’han produït a causa de la inundació, així com per determinar quan es podrà restablir l’activitat cultural del Teatre Municipal. Davant d’aquestes circumstàncies, l’Agrupació Teatral La Farsa ha decidit suspendre l’última actuació d’Els Pastorets prevista pel diumenge, 13 de gener. L’entitat es compromet a realitzar el retorn de l’import de les entrades anticipades que hagin estat adquirides a través de la venda online. Per a més informació, podeu consultar les xarxes socials de l’Agrupació Teatral La Farsa (@lafarsaberga).

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga