Inici

L’absència del personal de l’empresa de seguretat privada disminueix els controls previstos als accessos de la Pl. de St. Pere durant la Patum completa de dijous

Data de publicació: 17.06.17
Els controls previstos als accessos de la plaça de Sant Pere per impedir l’entrada de motxilles durant la Patum completa de dijous, no es van realitzar a causa de l’absència del personal de l’empresa de seguretat privada contractada per a dur a terme aquesta tasca. Inicialment, es preveia realitzar controls en tots els accessos naturals de la plaça per a fer efectiva la prohibició d’accedir-hi amb motxilles que dificultessin el desenvolupament habitual de la festa. La no assistència del personal de l’empresa va fer replantejar la mesura als cossos de seguretat de la ciutat i es va decidir habilitar un sol control a la plaça Doctor Saló, on agents de la Policia Local i membres de Protecció Civil van revisar les bosses i motxilles dels assistents per evitar l’entrada de vidre i reduir-ne la de plàstic, llaunes i d’altres elements que poguessin suposar un perill per a les comparses i també pels patumaires que gaudeixen de la festa.

L’empresa de seguretat havia realitzat tasques similars de forma satisfactòria en edicions anteriors de la festa, però aquesta vegada no ha estat així. De fet, de tots els treballs de control i vigilància assignats només van fer la supervisió de l’accés a la zona de l’empostissat reservat a les persones amb mobilitat reduïda i als mitjans de comunicació encarregats d’enregistrar i retransmetre La Patum. Aquesta feina només comportava l’assistència de dos membres per a coordinar l’accés d’aquesta zona situada a les a escales de La Berruga. La resta de tasques van ser assumides pels agents de la Policia Local i els membres de Protecció Civil, fet que va comportar la reorganització de la feina programada per a garantir la seguretat de la festa.

L’Ajuntament de Berga ha requerit a l’empresa que compleixi amb els serveis de seguretat estipulats en el contracte i també ha demanat les credencials i la titulació de les persones contractades per assegurar-se que desenvolupen les tasques previstes per a obtenir un servei adequat a les característiques de La Patum. De moment, però, els membres de l’empresa han desenvolupat les feines relacionades amb La Patum Infantil i s’espera que continuïn exercint les seves funcions durant la resta de dies de celebració de la festa. Per tant, el diumenge es preveu poder posar en marxa el dispositiu de controls a tots els accessos de la plaça de Sant Pere, tal com s’havia planificat aplicar abans de l’inici de La Patum completa de dijous.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga