Inici

La Flama del Canigó arriba a Berga per a celebrar l’inici del solstici d’estiu durant la nit de Sant Joan

Cartell Revetlla de Sant Joan 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.06.17
El foc de la Flama del Canigó descendirà fins a Berga el proper divendres, 23 de juny, per a celebrar l’arribada del solstici d’estiu durant la nit més curta de l’any. Des del cim de l’emblemàtica muntanya es distribuirà el foc i s’iniciarà l’itinerari per a encendre les fogueres de diverses poblacions catalanes durant la nit de la revetlla de Sant Joan. En el cas de Berga, l’entitat Òmnium Cultural del Berguedà ha estat l’encarregada d’organitzar la rebuda de la Flama a través de diversos actes per a tot tipus de públic en diferents punts del municipi.

La Flama procedent del Canigó serà portada pels Amics de la Flama i arribarà a la plaça de Gernika a les 5 de la tarda. Tot seguit, un grup d’esportistes dels clubs Mountain Runners, JAB-Berga, Club Atlètic Berga i Club Esquí Berguedà realitzaran un recorregut carregant la Flama i faran parada a la Residència de Sant Bernabé de Berga.

Posteriorment, els actes es traslladaran a la plaça de Sant Pere, on hi haurà una audició de sardanes a les 6 de la tarda a càrrec de la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga. Seguidament, es farà l’acte de rebuda de la Flama i l’encesa del peveter estrenat aquest any. A continuació, l’entitat de La Bauma dels Encantats farà la lectura del manifest que enguany ha estat elaborat per l’històric defensor de la Flama, Toni Ayala. L’esdeveniment finalitzarà amb una actuació conjunta dels gegants de La Bauma i l’Esbart Queralt i, després, algunes poblacions berguedanes com per exemple Avià, l’Ametlla de Merola, La Valldan, Castellar del Riu, Gironella, Gósol, Montclar, Saldes, Sant Corneli, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada recolliran el foc de la Flama per a portar-lo als seus municipis.

Paral·lelament, la plaça Viladomat acollirà diversos actes culturals i festius durant tota la tarda. Primerament, els alumnes de l’Institut Guillem de Berguedà portaran a terme un seguit d’activitats solidàries adreçades a les persones refugiades. A les 6 de la tarda, la companyia Quasipunt pujarà a l’escenari per a oferir un espectacle infantil titulat ‘Els contes del Bernat i la Bruna’. A 2/4 de 8 serà el torn del duet intercultural format per Adrii Lysenko i Quico Bertran i a les 10 de la nit, el músic Joan Altarriba agafarà el relleu i s’encarregarà d’amenitzar el ball de la revetlla. A més, l’Assemblea Nacional Catalana de Berga realitzarà l’encesa d’una simbòlica figuera a la plaça Viladomat.

Per últim, també hi haurà activitats al Castell de Sant Ferran. Concretament, els membres de la Berguedana de Folklore Total i els Amics del Castell de Berga organitzaran un sopar, faran una foguera i acabaran amb una ballada a ritme de folk.

L’associació Òmnium Cultural del Berguedà ha estat l’encarregada de realitzar la programació dels actes de la revetlla de Sant Joan, que han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga