Inici

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de 2019 que es farà del 19 al 23 de juny

Cartells anunciadors de La Patum de 2019
Ampliar en una finestra emergent Cartells anunciadors de La Patum de 2019
Data de publicació: 01.06.19
L’Ajuntament de Berga ha decidit que aquest any també hi haurà Patum. Els membres del plenari municipal s’han reunit aquest diumenge en sessió extraordinària per aprovar la celebració d’una nova edició de la festa que es farà del 19 al 23 de juny de 2019. L’acord de ple ha estat unànime i això ha provocat els aplaudiments dels veïns i veïnes que han omplert la sala de sessions durant el Ple de l’Ascensió celebrat aquest diumenge, 2 de juny.

Nomenament dels administradors i administradores

A continuació, s’ha portat a terme el nomenament de les parelles d’administradores i administradors que s’encarregaran de representar els antics quatre barris de la ciutat durant els actes principals de la festa berguedana.

Feixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls):
Tània Espel Cea i Jordi Cuartielles Guiu

Sant Pere (Esclafidors rebentats):
Núria Güell Compañó i Pau Sabé Martínez

Centre o Carrer Major (Esclafidors embotits):
M. Cinta Farguell Baró i Joan Cortina Guitó

Raval (Ravenisses):
Queralt Guiu Venturós i Marc Altarriba Perarnau

Reconeixement patumaire

Seguidament, s’ha realitzat una proposta per determinar les persones que rebran els títols de Patumaire i Patumaire d’Honor en reconeixement a la seva implicació en les tasques d’organització de la festa durant deu i vint-i-cinc anys, respectivament. Enguany, s’atorgaran 27 títols de Patumaire i 18 títols de Patumaire d’Honor.

Títols de Patumaire

Laia Cortés Soler
Dolors Garcia Gresa
Ramon Prat Barons
Adrià Casals Casas
Jordi Cuartielles Guiu
Marc Villegas Subirats
David Tristany Gamez
Marc Fíguls Casas
Queralt Montaña Bernal
Josep Canudas Villegas
Adrià Gasau Saló
Griselda Martínez Albadalejo
Jordi Rafart Novell
Josep Fornell Cazorla
Marc Olalla Algilaga
Martí Camprubí Badia
Maria Montserrat Vima Ribó
Xavier Gonzalvo Breganciano
Noelia Carrascosa Vizuete
David Bozoch Algilaga
Ester Noguera Hidalgo
Ot Vilella Corominas
Ivan Camps Puga
Elena Baraut Murria
Íngrid Baraut Murria
Joan Salas Santandreu
Guillem Tristany Cara

Títols de Patumaire d’Honor

Ivan Alsina Galán
Marina Badia Subirana
Montserrat Camps Cervera
Aleix Canudas Velilla
Josep Guijarro Fernández
Òscar Guijarro Fernández
Jordi Hernando Tubau
Francesc Martínez Zamora
Eric Sendra Caldera
Mireia Torrentallé Sansa
Antoni Ventura Rou
Vanessa Torres Prat
Eleuteri Adelantado Guitart
Lluís Yun Duran
Jordi Elias Parallès
Marc Noguera Perarnau
Jordi Freixa Serra
Miquel Amado Camprubí

D’altra banda, també es realitzarà un reconeixement pòstum a Joan Trullàs i Vivó, músic i compositor berguedà que va compondre la música del ball de les Maces de La Patum de Berga l’any 1953.

Posteriorment, s’ha nomenat a les parelles d’administradors i als representants de les comparses per a la signatura del Llibre de Registres dels Administradors i caps de colla de La Patum. Es tracta d’una tradició documentada des del 1619 i que es va recuperar l’any 1993.

Cartells anunciadors de la festa

Tot seguit, s’ha donat a conèixer el resultat de la votació popular del 45è Concurs de cartells anunciadors de La Patum que es va portar a terme a l’edifici consistorial del 14 al 28 d’abril i que va comptar amb la participació de 1.636 persones. El cartell amb el lema ‘Elles, lliures i rebels’ d’Albert Escànez Manubens ha estat l’obra guanyadora del certamen amb 481 vots, és a dir, un 29,4% del total de vots emesos. El cartell titulat ‘Esclat berguedà’ d’Eloi Casanovas Gilabert ha estat la segona opció més votada amb 359 vots (21,9%), fet que el converteix en l’accèssit del concurs. ‘Nit de foc’ de Joan Manel Pérez Maldonado ha sumat 319 vots (19,4%), seguit de ‘Rumb a la plaça’ de Roger Úbeda Barniol que ha obtingut 275 vots (16,8%) i ‘Guspires’ de Sílvia Crusafon Moya i Anna E. Puig Rodríguez que ha assolit 156 vots (9,5%).

Pel que fa a la categoria infantil, Júlia Novellas Corominas, de l’Escola Vedruna ha estat la guanyadora de la 30a edició del Concurs de Dibuix Infantil de La Patum amb una obra titulada ‘ La maça del gegant’. Aquest cartell va sumar 470 vots (29,5%) durant el període de votació en què hi van participar 1.590.

Sortida del Tabal

Un cop finalitzat el Ple de l’Ascensió, s’ha portat a terme la penjada dels cartells anunciadors d’enguany a les cartelleres municipals de l’edifici consistorial. Posteriorment, un grup de músics vinculats a la festa han interpretat el ball de l’Àliga de La Patum i al punt de les dotze del migdia, s’han sentit els primers repics del Tabal, que ha estat l’encarregat de recórrer els carrers i places principals de la ciutat per anunciar la celebració de La Patum.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga