Inici

La Fira Ambsense torna aquest any a Berga per seguir fent divulgació sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries

Imatge de la Fira Ambsense 2017
Ampliar en una finestra emergent Imatge de la Fira Ambsense 2017
Data de publicació: 21.03.17
El proper dissabte 1 d’abril es farà a la capital berguedana la segona edició de la Fira Ambsense, la fira de coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries. Serà al passeig de la Pau, a l’alçada del carrer Gran Via, a partir de les 10 del matí i fins les 8 del vespre i comptarà amb una àmplia oferta destinada a fer pedagogia i donar eines al voltant d’aquestes malalties.

Es tracta, tal com explica el regidor de Promoció econòmica, Francesc Ribera, d’un esdeveniment que aposta per donar resposta a una necessitat social: “La Fira Ambsense és una Fira pensada per aquelles persones que pateixen intoleràncies alimentàries i al·lèrgies, però també pel públic en general ja que es tracta d’una realitat que cada dia afecta a més persones i és important que tothom la conegui de prop i disposi d’eines”, detalla.

L’Ajuntament de Berga i les associacions col·laboradores han preparat un seguit d’activitats i xerrades al llarg del matí i a càrrec de diferents especialistes sobre el tema. Concretament, hi ha programada una taula rodona, ‘Les dietes sense: moda, comerç o salut?’; dues xerrades, ‘Passos bàsics per controlar un xoc anafilàctic produït per aliments’ i ‘Adolescent i Celíac: jo no vull ser així!’; i tres tallers ‘Intoleràncies i al·lèrgies a la cuina. Fem-ho fàcil!’, ‘Vine a pintar el teu al·lergen’ i ‘Cuinem sense al·lèrgens’. Tot això arribarà després de la presentació a càrrec de les doctores de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Isabel Martínez i Eva Rodríguez, participants de la Fira ja en l’edició anterior. Els detalls sobre aquestes activitats poden consultar al programa a part i també clicant aquí.

A més d’aquestes activitats puntuals, la mostra comptarà al llarg del dia amb estands físics amb productes aptes per a persones amb diferents al·lèrgies als aliments. En la mateixa línia, cal destacar que la Fira és també la cara visible d’una campanya que s’allargarà tot el mes d’abril a les escoles de Berga amb accions formatives al voltant de la temàtica de les intoleràncies alimentàries.

Ambsense vol esdevenir una plataforma estable que faciliti l’intercanvi d’informació i experiències sobre la matèria a afectats, familiars d’afectats, professionals, col·lectiu sanitari, especialistes, empreses i al conjunt de la població en general amb rigor mèdic i compromís. A més, vol ajudar a fer més visible socialment aquest col·lectiu per fer extensible les seves necessitats i buscar una major implicació de les institucions per tal que intervinguin en la millora de la seva qualitat de vida.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga