Inici

L’Escola La Bressola farà parada a Berga per explicar la vida del català a la Catalunya Nord

Cartell Xerrada La Bressola
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.03.17
Aquest dijous 30 de març diversos alumnes de l’escola La Bressola visitaran la ciutat de Berga en una jornada d’intercanvi cultural, socialització i aprenentatge. Els estudiants visitaran en primer lloc l’escola Sant Joan i, acompanyat dels alumnes de sisè, es dirigiran a l’Ajuntament, on seran rebuts. Seguidament, els alumnes de sisè de Santa Eulàlia els passaran a buscar i els portaran de visita a la seva escola. La jornada serà una enriquidora experiència d’intercanvi cultural entre els joves.

La Bressola és un conjunt de set centres escolars de la Catalunya Nord amb quaranta anys de vida que treballa per recuperar l’ús de la llengua catalana a les comarques nord-catalanes. Per aquest motiu, implementen un sistema d’immersió lingüística en català adreçat a uns infants que provenen majoritàriament d’entorns socials i familiars francòfons. La llengua catalana esdevé a La Bressola, a més de l’idioma de l’aprenentatge, la llengua de socialització entre els alumnes.

Aprofitant aquesta trobada, a les sis de la tarda es durà a terme una xerrada i col•loqui al Casal Cívic sota el títol “Quina és la situació del català a la Catalunya Nord?” on s’explicarà quina és la tasca de l’escola, la seva situació i les expectatives de futur de la llengua catalana al territori. Hi intervindran Aleix Andreu, president dels Amics de La Bressola, Eva Bertrana, directora de La Bressola, i Cesc Franquesa, director pedagògic de La Bressola.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga