Inici

La Biblioteca Vinyes i Cluet acull l’exposició “AQUELLES. Bombes sobre Kobane” que plasma l’atemptat sobre la ciutat síria de Kobane

Expo Bombes Kobane 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.03.17
Fins el 8 d’abril romandrà exposada a la Biblioteca Vinyes i Cluet la mostra 'AQUELLES. Bombes sobre Kobane'. L’exposició pren de partida un audiovisual de 76 minuts de la documentalista Alba Sotorra i també compta amb suport documental cedit per l’Hemeroteca de Tarragona.

Sotorra va captar, in situ, la mort i la desesperació de la matança d’innocents a Kobane el 25 de juny de 2015. Es tracta d’un vídeo de molta duresa que mostra, sense edició ni alteracions, com va ser l’horror d’aquell moment.

L’exposició sorgeix de la motivació a reflexionar al voltant de com percebem l’Orient des d’Occident. Sobre com les imatges que veiem a través dels informatius, si és que apareixen, ens fan participar amb sentit crític o ens animen a pensar més enllà de les nostres fronteres, o no. Amb aquesta voluntat, artista i comissaris han definit el hashtag #SobreKobane per recopilar el debat i les conclusions del treball.

El material de l’Hemeroteca de Tarragona ajuda a il•lustrar el context sobre el qual reposa l’obra i evidencia la indiferència amb que es va tractar l’atemptat a la premsa d’Occident.

L’Ajuntament de Berga ha organitzat aquesta mostra amb la col•laboració del Consell Comarcal del Berguedà, la Biblioteca Vinyes i Cluet, la Plataforma Berga – Kobane i Baqra Cultura.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga