Inici

Berga presentarà el Programa de Mentoria per l’acompanyament de persones refugiades

Data de publicació: 13.04.17
Des del Comitè Català d’Acollida a les Persones Refugiades, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i Creu Roja – Berguedà s’organitza una xerrada informativa per a presentar a tota la ciutadania el Programa Català del Refugi i més concretament, el programa de Mentoria. Aquesta xerrada informativa serà el proper dijous 20 d’abril a dos quarts de vuit del vespre al Casal Cívic de Berga, antic casal de la gent gran.

El Programa de Mentoria és un programa d’ajuda i recolzament a les persones acollides que pretén mobilitzar persones voluntàries arreu del territori català que, organitzats en Grups d’Acollida d’entre tres i cinc persones, facin un acompanyament i suport d’una persona o família refugiada pel període d’un any amb una dedicació setmanal d’entre dues i quatre hores. Aquest acompanyament té com a objectiu donar autonomia social a les persones refugiades facilitant l’aprenentatge de la llengua, la recerca de feina i l’establiment de vincles amb persones i entitats de la comarca.

Des del Programa Català del Refugi, impulsors del Programa de Mentoria, recomanen que els grups de mentors tinguin lligams de confiança mútua, per tal que entre elles també puguin complementar-se. Les persones voluntàries duran a terme una formació per obtenir les eines perquè l’experiència sigui reeixida.

Aquest programa es basa en l’ acció solidària i de responsabilitat voluntària envers el dret al refugi dels ciutadans i ciutadanes demandants de protecció internacional. Les persones i entitats interessades poden inscriure’s ja al programa mitjançant l’enllaç: http://dom.cat/16nv.

El Programa de Mentoria, proposat per la Direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i el Comitè d’Acollida, no és incompatible amb les accions de voluntariat que ja es porten a terme a la comarca des del passat desembre, quan Berga va esdevenir ciutat acollidora, però sí és complementari per aquells voluntaris que vulguin i puguin ampliar el seu compromís.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga