Inici

Berga impulsarà el coneixement de l’economia circular durant la Fira de Maig

Imatge Portada Fira de Maig 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.04.17
Berga acollirà una nova edició de la Fira de Maig donant protagonisme a l’economia circular. El certamen multisectorial de referència a la comarca i un dels més destacats a la Catalunya central apostarà per la presència d’empreses vinculades a aquest sector, el qual ha esdevingut un eix estratègic pel Berguedà, així com pel desenvolupament global del món actual.

La necessitat de buscar alternatives al model econòmic lineal basat en la utilització de recursos finits, ha afavorit la posada en marxa d’iniciatives que fomenten un creixement sostenible. En aquest sentit, l’economia circular pretén fomentar l’aprofitament i la reutilització de residus d’una manera eficient per tal que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantingui i circuli a l’economia durant el major temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte mediambiental. Un exemple d’economia circular a la comarca seria la relació simbòlica que existia entre l’antiga central tèrmica de Cercs i la indústria del ciment, en què la segona aprofitava els residus generats per la combustió de carbó per produir el ciment.

Aquest any, la Fira de Maig se celebrarà els dies 30 d’abril i 1 de maig i comptarà amb un espai firal d’uns 14.600 metres quadrats de superfície repartits entre la plaça Viladomat, el Passeig de la Indústria, la plaça Cim d’estela i l’Avinguda del Canal Industrial. Una desena d’empreses i entitats empresarials relacionades amb l’àmbit de l’economia circular ocuparan la carpa principal del recinte per a donar a conèixer la seva activitat entre els assistents. Cal destacar la presència de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, les empreses Clau 21-Bioconstrucció, Tractaments Ecològics del Berguedà, Tracto Berga que mostrarà un cotxe elèctric, Serradora Boix, Serradora Macusa, Serradora Grans del Lluçanès i la Cerveseria Guillem de Berguedà, entre d’altres.

Tanmateix, el certamen disposarà de diverses zones d’exposició dedicades a altres sectors i activitats econòmiques, com per exemple: l’automoció, la jardineria, l’agroalimentació, l’artesania i els serveis. A més, també hi haurà diversos estands institucionals i de formació, així com entitats sense ànim de lucre i la presència de dues de les ciutats agermanades amb Berga, com són Gernika i Tarascón.

A més, la fira es completarà amb una àmplia oferta d’activitats paral·leles per a tots els públics, com ara: tallers i jocs a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima, espectacles infantils amb la Cia. DeParranda, actuacions musicals amb els grups Smooth Trio, Marcel Casellas Trio i el grup de folk dels Països Catalans RIU, exhibicions gimnàstiques amb els centres esportius de la ciutat (Alter Sport, Berga Resort, El Tossalet i Escola de ballet M. Alba), exhibició de castells amb els Castellers de Berga i els Castellers de Terrassa, trobada de cotxes d’època, audició de sardanes, teatre amb l’Agrupació Teatral La Farsa i també hi haurà una zona de food trucks.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà són els organismes encarregats de l’organització de la Fira de Maig de Berga que compta amb un pressupost de 27.000 euros.

Per últim, una de les novetats més destacades d’aquesta edició serà l’ampliació de la zona de vianants. Els visitants podran passejar lliurement pels laterals del recinte firal, ja que es tallarà el trànsit i es prohibirà l’estacionament de vehicles a la plaça Viladomat i a tot el passeig de la Indústria, fins al passeig Vila de Casserres. Podeu consultar totes les afectacions de trànsit que hi haurà a la zona durant els dies de la fira en aquest enllaç.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga