Inici

La caminada solidària del Taller Coloma tanca l’edició 2017 de la Primavera Social

Cartell Primavera Social 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.05.17
Aquest cap de setmana ha finalitzat la Primavera Social d’aquest 2017 amb la Quarta caminada solidària del El Taller Coloma, organitzada per l’AMPA del Taller i l’Associació Esportiva Mountain Runners. Tot i el temps inestable, la caminada va agrupar més d’un centenar de persones que, juntament amb altres col•laboradors, ajudaran a la perpetuació dels projectes que el Taller Coloma ja té en marxa.

La Primavera Social s’ha erigit un any més com una eina de trobada i cohesió de diverses organitzacions d’inclusió i solidaritat del Berguedà. Sota el lema ‘Els drets humans no tenen fronteres’, l’edició d’enguany ha estat especialment centrada en la crisi humana dels refugiats. Sobre aquesta temàtica, s’han organitzat les Jornades per a educadors i educadores sobre persones refugiades, la xerrada ‘De casa seva a casa nostra’, la interpretació al teatre de l’obra ‘Paradís pintat’, la projecció del documental ‘Just People’ o l’exposició a la Biblioteca Vinyes i Cluet ‘Aquelles. Bombes sobre Kobane’.

El punt negatiu d’aquesta edició va ser la suspensió de la 8a Fira d’Entitats Socials i de Cooperació de Berga i Comarca, prevista pel 25 de març, a causa de la nevada. Tots els agents implicats van acordar postposar-la sine die amb el compromís de recuperar-la amb el temps. En aquest sentit, s’està valorant programar la Fira d’Entitats de cara a l’últim trimestre de l’any, amb un format diferent i adreçat a un públic més definit, de perfil jove. D’altra banda, també es baralla la possibilitat que les actuacions previstes amb motiu de la Fira es puguin realitzar en un altre context, concretament, per la revetlla de Sant Joan.

Tant l’Ajuntament de Berga com el Consell Comarcal, així com les associacions que hi han participat, fan una valoració positiva d’aquesta edició de la Primavera Social i coincideixen en la importància d’aquest projecte com a instrument de difusió de les tasques i necessitats que té el tercer sector social a la comarca.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga