Inici

El Mercat de Cooperatives Escolars promou l’emprenedoria entre l’alumnat de primària i secundària del Berguedà

Cartell Mercat de Cooperatives Escolars 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.05.17
Arriba una nova edició del Mercat de Cooperatives Escolars que se celebrarà aquest dissabte, 20 de maig, a la plaça Cim d’Estela de Berga des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia. Es tracta d’una iniciativa en què hi participaran més d’una vintena de centres educatius de primària i secundària d’arreu de la comarca del Berguedà, els quals, formen part de dos projectes per a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat, el professorat i els centres.

D’una banda, les escoles de primària participen en un programa anomenat ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’. Aquest projecte pretén impulsar la capacitat emprenedora dels alumnes de primària a l’hora de gestionar la seva cooperativa. En aquest sentit, els estudiants han de realitzar les tasques relacionades amb la constitució de la cooperativa, la fabricació del producte i la seva comercialització en el mercat. Els beneficis que obtenen de la venda del producte els destinen a una entitat social del territori, a retornar el capital social que van utilitzar en el moment de crear la cooperativa i a finançar una activitat d’oci pels membres d’aquesta.

D’altra banda, els alumnes de secundària tenen el repte de crear i gestionar la seva cooperativa, així com d’establir relacions comercials amb cooperatives d’altres comunitats autònomes o països per tal d’importar i exportar productes. Tot això ho fan a través del programa ‘Empresa Jove Europea’, una iniciativa que té l’objectiu de potenciar l’autonomia, la iniciativa personal, l’esperit emprenedor i la cooperació entre els alumnes i els professors.

Aquests dos projectes han comportat la creació de 35 cooperatives i la implicació d’un total de 521 alumnes de 16 escoles de primària i 8 instituts de secundària d’una dotzena de municipis del Berguedà.

La implementació de la cultura emprenedora als centres educatius berguedans s’ha fet progressivament des de 2010, gràcies a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i a la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i la Diputació de Barcelona.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga