Inici

El Bus Berga recupera la parada de la residència de les Germanetes a partir del dilluns, 3 de juliol

Foto Bus Berga 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.07.17
El servei de bus urbà tornarà a fer parada a la Residència Nostra Senyora de Queralt, les Germanetes, a partir d’aquest dilluns per atendre la demanda dels usuaris del centre assistencial. La parada havia desaparegut del trajecte de les noves línies del servei de transport públic que l’Ajuntament de Berga va posar en marxa el passat 20 de març, fet que va provocar les queixes dels residents del centre que utilitzaven regularment el bus urbà per a moure’s per la ciutat. Davant de la petició dels avis i dels responsables del centre, el servei que es trobava en fase de proves tornarà a incloure la parada que l’autobús realitzava a la residència de les Germanetes. Així, a partir del 3 de juliol, la línia 1 (vermella) que recorre habitualment el centre de Berga incorporarà dues parades diàries a la residència esmentada. Concretament, aquestes dues aturades seran incloses en els trajectes de la línia anomenada ‘Ciutat’ que inicien el seu recorregut a la plaça de la Creu a les 9:30h i a les 11:30h. En aquest sentit, l’hora de pas prevista per la Residència Nostra Senyora de Queralt serà a les 9:45h i a les 11:45h, entre la parada dels Bombers i la de l’Ambulatori. Es tracta d’una modificació que no comportarà canvis substancials en les línies ni els horaris establerts fins al moment.

D’altra banda, aquesta modificació s’emmarca en el compromís que va adquirir l’Ajuntament de Berga de revisar el nou servei de bus urbà un cop transcorreguts tres mesos de la posada en marxa del mateix. El període de prova va finalitzar el passat 20 de juny i a hores d’ara s’està realitzant la recopilació d’informació i de dades d’ús del servei per tal d’analitzar-ne el funcionament i les mancances que s’hagin pogut detectar. La intenció de l’equip de govern és poder fer una valoració profunda del servei de transport públic juntament amb la resta de grups municipals i amb representants de les associacions de veïns de la ciutat per tal d’introduir els canvis pertinents.

Des del mes de març, Berga disposa del nou servei de bus urbà que compta amb més línies, més trajectes, més parades i una major freqüència de pas en la línia principal amb la voluntat de millorar la mobilitat i la qualitat del servei de transport públic. Amb l’objectiu de fer més àgil el servei, de cobrir més zones a la ciutat, d’ampliar el perfil d’usuaris i d’incrementar l’ús del bus urbà per a què el servei sigui menys deficitari, el Bus Berga ha passat a tenir 4 línies, 26 trajectes i 50 parades.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga