Inici

El servei d’atenció psicològica de l’Hospital Sant Bernabé atén a 153 malalts i familiars de càncer en poc més d’un any

Foto HSB 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 21.07.17
El programa d’atenció psicològica per a pacients i familiars amb malalties oncològiques ha atès a 153 usuaris des que va entrar en funcionament l’abril passat a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona que ha superat les expectatives de la pròpia associació, ja que, ha donat servei a 98 malalts de càncer i a 55 familiars. Això ha suposat un total de 1.365 visites realitzades, la majoria de les quals han estat a l’equipament hospitalari i 90 s’han fet a domicili.

Segons les dades facilitades per l’AECC, la majoria dels usuaris tenen entre 51 i 70 anys, dels quals, un 70% són dones i el 30% restant són homes. D’altra banda, el tipus de malaltia oncològica més habitual entre els pacients que han fet ús del servei és el càncer de mama, que ha comportat la visita de 40 pacients.

Tal com ha apuntat l’entitat, els usuaris que han requerit el servei d’atenció psicològica ho han fet a causa del malestar i de la simptomatologia derivada de la malaltia oncològica. Per a pal·liar els efectes psicològics d’aquesta, s’han creat diversos grups de teràpia. Per exemple, entre el setembre i el desembre de l’any passat es va posar en marxa un grup anomenat ‘molt x viure’ adreçat a pacients amb càncer de mama. Per altra banda, l’hospital també disposa d’un grup que s’anomena ‘afrontant el càncer’ que inclou pacients de qualsevol tipus de malaltia oncològica, els quals, han estat diagnosticats o han començat el tractament recentment.

Per últim, els pacients atesos per aquest servei han estat derivats pels professionals de l’Hospital Sant Bernabé, l’equip de l’ESI domiciliari, els metges de família dels CAP del Berguedà i del Centre de Salut Mental d’Adults del Berguedà. La resta de participants hi han acudit per iniciativa pròpia.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga