Inici

La comunitat musulmana del Berguedà celebra la Festa del Xai aquest divendres, 1 de setembre

Foto Festa del Xai 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.08.17
Aquest divendres, 1 de setembre, la població musulmana celebrarà la Festa del Xai coneguda també com la festa gran o del sacrifici. Aquesta festivitat és juntament amb la del final del Ramadà, la més important de la cultura islàmica.

Al Berguedà aquesta festa també és molt celebrada. Es comença a trenc d’alba amb una pregària ritual a la mesquita dels diferents municipis, la qual acostuma a ser una de les més multitudinàries de tot l’any. A continuació, es porten a terme els sacrificis dels animals als escorxadors de la mà de personal qualificat i un cop s’han repartit els animals sacrificats -a Berga es preveu que el repartiment sigui al migdia a la zona dels 40 pilans- es porta a terme la celebració familiar a les cases particulars. I és que la Festa del Xai és un dia de gran celebració amb la família i els amics.

Com cada any, des de l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal juntament amb l’Ajuntament de Berga, s’ha treballat amb els responsables de salut pública, comunitats islàmiques de la comarca, cossos de seguretat i carnissers implicats per tal d’organitzar la logística de la festa.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga