Inici

L’Ajuntament de Berga i els seus treballadors se sumen a la vaga general del 3 d’octubre i estableixen serveis mínims

Foto Assemblea popular octubre 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 02.10.17
L’Ajuntament de Berga ha decidit adherir-se a la convocatòria de vaga general a Catalunya d’aquest dimarts, 3 d’octubre, convocada per alguns sindicats i a la qual s’hi han sumat les entitats socials, els sindicats i les patronals que formen part de la Taula de la Democràcia per a fer aturades dels serveis en resposta a la repressió exercida pels cossos de seguretat de l’Estat durant la jornada electoral del referèndum de l’1 d’octubre.

Per a determinar el funcionament de l’Ajuntament de Berga durant la jornada de vaga general de demà, l’equip de govern i els treballadors del consistori han participat de l’assemblea popular que aquesta tarda s’ha celebrat a la plaça de Sant Pere per a traslladar la seva proposta a la ciutadania, de manera que els veïns i veïnes també poguessin fer les seves aportacions al respecte.

Finalment, s’ha acordat que l’Ajuntament de Berga suspendrà la seva activitat institucional i realitzarà una aturada general dels serveis municipals. Això comportarà la suspensió dels serveis següents:

- Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). TANCADA.
- BGR Serveis. TANCADA.
- Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet. TANCADA.
- Escola Bressol Flor de Neu. TANCADA.
- Escola Municipal de Música de Berga. TANCADA.
- Equipaments esportius: pavellons d’esports, pistes de frontó, tennis, pàdel i vòlei i camp de futbol.
- Centre Esportiu Municipal El Tossalet. TANCAT.
- Teatre Municipal de Berga. TANCAT.
- Arxiu Comarcal del Berguedà. TANCAT.
- Bus urbà. FORA DE SERVEI.
- Zona blava. FORA DE SERVEI.
- Camins escolars. FORA DE SERVEI.

Per altra banda, s’ha establert la provisió dels serveis mínims següents:

- Servei d’Atenció Domiciliària corresponent a l’àrea de Serveis Socials.
- Servei de neteja viària i de recollida d’escombraries en les àrees de vulnerabilitat sanitària.
- Servei de manteniment de l’enllumenat i de la xarxa d’aigües per a resoldre averies i per a situacions d’emergència.
- Servei de neteja d’edificis per a garantir les condicions d’higiene.
- Hospital Sant Bernabé de Berga: es garantirà l’activitat del servei d’urgències i l’assistència hospitalària de les persones que estan ingressades, però s’anul·la el servei de consultes.

En canvi, es mantindrà el servei de Seguretat Pública. El Cos de la Policia Local, de conformitat amb l'establert en l'article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat, no podrà exercir en cap cas el dret de vaga.

Pel que fa als centres d’educació primària de la ciutat, l’escola de Sant Joan, l’escola de Santa Eulàlia i l’escola de La Valldan han suspès les classes i els edificis romandran tancats. Per tant, no s’oferiran serveis mínims i tampoc es prestaran els serveis mínims. En referència als centres d’educació secundària, la Secció d’Institut Serra de Noet i l'institut Guillem de Berguedà també han anul·lat les classes.

Amb aquestes mesures, l’ens municipal manifesta el seu compromís en defensa de la democràcia i del model de convivència de la societat catalana i condemna enèrgicament l’actuació violenta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra les persones que van acudir als col·legis electorals catalans per a exercir el seu dret de vot durant el referèndum celebrat ahir.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga