Inici

L’alcaldessa de Berga desobeeix la justícia després d’haver estat citada per haver donat suport al referèndum de l’1-O

Foto campareixença Venti Citació (octubre 2017)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.10.17
L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha decidit no personar-se davant de la fiscalia provincial per haver mostrat el seu suport a la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. Venturós estava citada avui a les 12 del migdia per a comparèixer davant de la Fiscalia de l’àrea de Manresa, Igualada i Vic en qualitat d’investigada per donar suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La citació arriba després que el passat 7 de setembre Venturós signés un decret d’alcaldia per a manifestar el seu suport a l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei del Referèndum per l’Autodeterminació de Catalunya i al Decret de convocatòria signat pel Govern de la Generalitat per a la celebració de la consulta de l’1 d’octubre, tal com van fer més de 700 alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya.

En aquesta ocasió, l’alcaldessa ha desobeït i no s’ha presentat a declarar tal com havia requerit el fiscal en cap de l’àrea provincial. Venturós ha explicat en roda de premsa que “la citació respon a una qüestió estrictament política i per això ens acollim al dret de la desobediència i a la resistència davant dels embats de l’Estat espanyol, el qual, està portant a terme pràctiques repressives contra els càrrecs polítics i contra la població com hem pogut comprovar els darrers dies”.

L’alcaldessa de Berga també ha volgut fer una crida a la calma davant de la rumorologia d’una possible detenció pel fet de no personar-se davant de la justícia. Segons ha aclarit, el procediment judicial habitual requeriria una segona citació. En aquest sentit, Venturós ha dit que “no cal avançar-se als esdeveniments i que en cas que arribi un segon requeriment, caldrà estudiar la situació a l’hora d’actuar”.

Montse Venturós ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada de diversos membres de la Corporació i ha agraït “el suport de tots els regidors i regidores que han estat al costat de l’equip de govern des del primer dia, independentment de l’estratègia que hagi adoptat cada grup polític a l’hora d’afrontar les citacions dels alcaldes per part de l’Estat espanyol”.

D’altra banda, Venturós ha reiterat que cal seguir donant suport a “totes aquelles persones que estan treballant a nivell de país per a complir amb el mandat que va sorgir de les urnes el passat 27 de setembre de 2015 per a exercir un dret inalienable i reconegut internacionalment com és el dret a l’autodeterminació del pobles”.

Per últim, cal recordar que aquesta no és la primera vegada que l’alcaldessa de Berga practica la desobediència davant de la justícia espanyola. Venturós tampoc va comparèixer quan va ser citada en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga